Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Διαγωνισμός για δύο γραμμές μετά το λουκέτο της Astra Airlines

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2019

ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΣΣΙΜΗ

H Αstra Airlines διέθετε στον στόλο της 4 αεροσκάφη, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματός της για την περίοδο 2019-2020.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για δύο άγονες αεροπορικές γραμμές προχωράει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), μετά την αδυναμία της Astra Airlines να συνεχίσει την εκτέλεσή τους. Πρόκειται για τα αεροπορικά δρομολόγια  Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά και Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία, τα οποία εκμεταλλευόταν η Astra Airlines. Μετά την αναστολή λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας στις 15 Νοεμβρίου, η ΥΠΑ καλείται να διευθετήσει το ζήτημα της εκτέλεσης των επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων.
Οι ακυρώσεις πτήσεων στις οποίες προχώρησε η αεροπορική εταιρεία το Σαββατοκύριακο πριν από την ανακοίνωση της οριστικής αναστολής του πτητικού της έργου, οδήγησαν την ΥΠΑ στη διεξαγωγή ελέγχων για την κατάσταση της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines. Η πτητική δυσλειτουργία της εταιρείας οδήγησε σε ενδείξεις αρχικώς οικονομικών προβλημάτων, ενώ ιδιαίτερο προβληματισμό είχε προκαλέσει η ακύρωση των άγονων, επιδοτούμενων από το Δημόσιο, δρομολογίων. Λίγες ημέρες αργότερα όμως ήρθε η επίσημη αναστολή των πτήσεων που επιβεβαίωνε την αίσθηση που είχε προκαλέσει η δυσλειτουργία των προηγούμενων ημερών. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση: «Η Astra Airlines ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της, ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται».
Μεγάλο μερίδιο του αεροπορικού κενού που δημιουργήθηκε κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αναπληρώνει η Aegean Airlines, η οποία ενισχύει το πτητικό της πρόγραμμα από και προς την πόλη.
Ως προς τα επιδοτούμενα δρομολόγια η ΥΠΑ θα προχωρήσει σε προκήρυξή τους εκ νέου. Ειδικότερα, για το δρομολόγιο Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το χρονικό διάστημα από 1/12/2019 έως 30/6/2020. To μέγιστο ετήσιο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ορίστηκε στις 385.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Αντίστοιχα, για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Ικαρία θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το χρονικό διάστημα από 1/12/2019 έως 30/6/2020. To μέγιστο ετήσιο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ανέρχεται στις 423.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). H Αstra Airlines διέθετε στον στόλο της 4 αεροσκάφη, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση του χειμερινού της προγράμματος για την περίοδο 2019-2020. Αυτό περιελάμβανε πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη σε Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω και από και προς Αθήνα σε Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.
Σύμφωνα με τον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό (του 2017), ο κύκλος εργασιών της Astra Airlines ανήλθε στα 26,33 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 35,08% σε σχέση με το 2016.
Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 0,23 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 0,19 εκατ. ευρώ το 2016. Το σύνολο των υποχρεώσεων, στα τέλη του 2017, έφτανε τα 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 9,3 εκατ. το 2016 και το σύνολο του προσωπικού τα 133 άτομα. Η εταιρεία, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση τον Ιούλιο του 2008.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου