Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η Αγκυρα προχωρά σε δοκιμή των S-400, παρά την αμερικανική πίεση

Τουρκικά F-16 θα πετάξουν σήμερα πάνω από την Αγκυρα για να δοκιμασθεί η νέα πυραυλική άμυνα της τουρκικής πρωτεύουσας με τους ρωσικούς πυραύλους S-400, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, παρά την πίεση που δέχεται η Τουρκία από την Ουάσιγκτον για να εγκαταλείψει το ρωσικό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα.
Από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, πως F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και άλλα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο, Τρίτη, πτήσεις σε χαμηλό και σε μεγάλο ύψος πάνω από την Άγκυρα για να δοκιμασθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν συγκεκριμένα πως οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν για να δοκιμασθεί το σύστημα ραντάρ των S-400. Η Άγκυρα άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον περασμένο Ιούλιο, όμως δεν είναι ακόμη επιχειρησιακοί.
Σύμφωνα με χρηματιστές, οι πληροφορίες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην τουρκική λίρα, η ισοτιμία της οποίας σημείωσε πτώση στις 5,7380 έναντι του δολαρίου, αφού είχε κλείσει την Παρασκευή στις 5,7140. Εντάσεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είχαν διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην κατά 30% πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας πέρυσι.
Την περασμένη Πέμπτη, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως η Τουρκία είναι ανάγκη «να απαλλαγεί από» το ρωσικό πυραυλικό σύστημα. Τα σχόλια αυτά έγιναν αφού ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει στον Ερντογάν πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πωλήσουν στην Άγκυρα αμερικανικά συστήματα Patriot, αν οι Τούρκοι εγκαταλείψουν το ρωσικό σύστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου