Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Αντιδράσεις για τη μήνυση κατά του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού του Κόσμου»


Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2019



Ο π. Αντώνιος. Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISI
ΑΘΗΝΑ. Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατά της «Κιβωτού του Κόσμου», της οργάνωσης με την πλούσια ανθρωπιστική δράση, αλλά και του επικεφαλής αυτής π. Αντωνίου Παπανικολάου.
Ο Παναγιώτης Δημητράς, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου, κατηγορεί την οργάνωση για «ξενοφοβία και ισλαμοφοβία». Αν και η Κιβωτός έχει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο, αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά ήταν δύο επιστολές, εκ των οποίων μία είχε παραλήπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Χθες, απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά έδωσε η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι η επίμαχη επιστολή υπογράφεται από διοικητικά στελέχη της MKO, και όχι από τον ιδρυτή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κιβωτός», μετά την κατάθεση της αναφοράς, διευκρινίζει ότι η επιστολή που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υπογράφεται από τα διοικητικά στελέχη της δομής. Κάνει ακόμη λόγο για «διαστρέβλωση» των θέσεών της μέσα από δημοσιεύματα που «παρουσιάζουν μια διαφορετική πραγματικότητα για τις δράσεις της».
«Η επίμαχη επιστολή, κατετέθη προς τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί. Κάποιες μεμονωμένες λέξεις και φράσεις των επίμαχων επιστολών, οι οποίες αναπαράγονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, έχουν μοναδικό στόχο να καταδείξουν στις αρμόδιες Αρχές την ένταση του προβλήματος και να τονίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις τους. Λόγω ακριβώς της επικέντρωσής μας στο κοινωφελές έργο μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να απαντούμε άμεσα σε δημοσιεύματα, διότι μοναδικό μέλημά μας είναι η καθημερινή φροντίδα των παιδιών μας και των οικογενειών που στηρίζουμε», αναφέρεται στην απάντηση της «Κιβωτού».
Σύμφωνα με τη μήνυση, η ΜΚΟ είχε αντιταχθεί στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κοντά σε εγκατάσταση της «Κιβωτού» η οποία βρίσκεται στη Χίο. Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει επίσης την εισαγγελέα διότι δεν άσκησε δίωξη για παλαιότερο κείμενο από την «Κιβωτό».
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της ΜΚΟ συνιστούν «δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του Διαδικτύου». Η αναφορά στρέφεται κατά του επικεφαλής της ΜΚΟ, του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά», Αγγελικής Παμπάλου, και της εισαγγελέως Χίου, Σπυριδούλας Σταυράτη.
Η αναφορά έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου. Σε αυτήν υπάρχουν επισυναπτόμενα δύο δημοσιεύματα με ημερομηνίες 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου