Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Αντιδράσεις για τη μήνυση κατά του πατέρα Αντωνίου της «Κιβωτού του Κόσμου»


Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2019Ο π. Αντώνιος. Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISI
ΑΘΗΝΑ. Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατά της «Κιβωτού του Κόσμου», της οργάνωσης με την πλούσια ανθρωπιστική δράση, αλλά και του επικεφαλής αυτής π. Αντωνίου Παπανικολάου.
Ο Παναγιώτης Δημητράς, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου, κατηγορεί την οργάνωση για «ξενοφοβία και ισλαμοφοβία». Αν και η Κιβωτός έχει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο, αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά ήταν δύο επιστολές, εκ των οποίων μία είχε παραλήπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Χθες, απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά έδωσε η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι η επίμαχη επιστολή υπογράφεται από διοικητικά στελέχη της MKO, και όχι από τον ιδρυτή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κιβωτός», μετά την κατάθεση της αναφοράς, διευκρινίζει ότι η επιστολή που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υπογράφεται από τα διοικητικά στελέχη της δομής. Κάνει ακόμη λόγο για «διαστρέβλωση» των θέσεών της μέσα από δημοσιεύματα που «παρουσιάζουν μια διαφορετική πραγματικότητα για τις δράσεις της».
«Η επίμαχη επιστολή, κατετέθη προς τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί. Κάποιες μεμονωμένες λέξεις και φράσεις των επίμαχων επιστολών, οι οποίες αναπαράγονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, έχουν μοναδικό στόχο να καταδείξουν στις αρμόδιες Αρχές την ένταση του προβλήματος και να τονίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις τους. Λόγω ακριβώς της επικέντρωσής μας στο κοινωφελές έργο μας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να απαντούμε άμεσα σε δημοσιεύματα, διότι μοναδικό μέλημά μας είναι η καθημερινή φροντίδα των παιδιών μας και των οικογενειών που στηρίζουμε», αναφέρεται στην απάντηση της «Κιβωτού».
Σύμφωνα με τη μήνυση, η ΜΚΟ είχε αντιταχθεί στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κοντά σε εγκατάσταση της «Κιβωτού» η οποία βρίσκεται στη Χίο. Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει επίσης την εισαγγελέα διότι δεν άσκησε δίωξη για παλαιότερο κείμενο από την «Κιβωτό».
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της ΜΚΟ συνιστούν «δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του Διαδικτύου». Η αναφορά στρέφεται κατά του επικεφαλής της ΜΚΟ, του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά», Αγγελικής Παμπάλου, και της εισαγγελέως Χίου, Σπυριδούλας Σταυράτη.
Η αναφορά έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου. Σε αυτήν υπάρχουν επισυναπτόμενα δύο δημοσιεύματα με ημερομηνίες 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου