Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Αμαλιάδα: Το παρεμπόριο καλά… ανθεί!


Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο του παρεμπορίου στην πόλη της Αμαλιάδας, με τους πλανόδιους παράνομους πωλητές να διαθέτουν διάφορα αντικείμενα αμφιβόλου άγνωστης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας.
Καθημερινά στο κέντρο της Αμαλιάδας οι πλανόδιοι πουλάνε διάφορα αντικείμενα, ομπρέλες, εργαλεία, αλυσοπρίονα, εστιάζοντας ανά εποχή στις ανάγκες του κόσμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσφορία στον εμπορικό κόσμο, σε συνδυασμό, όπως καταγγέλλουν, ότι δεν γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι, κάτι στο οποίο στάθηκε χθες και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Διάφοροι παράνομοι πλανόδιοι πωλητές πουλάνε κάθε λογής αντικείμενα αμφιβόλου ποιότητας. Πλησιάζουν τον κόσμο, που είναι αλήθεια ότι δεν υποκύπτουν στις πιέσεις σε μεγάλο βαθμό. Όταν αρνούνται να ψωνίσουν, οι πλανόδιοι δείχνουν και άγριες διαθέσεις και έχουν γίνει και κάποια «επεισόδια».
Ο κόσμος θέλει να στηρίζει τα καταστήματα της πόλης, όμως το πρόβλημα μεγαλώνει…», δηλώνει στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο κ. Σαψάλης.
«Απαιτούνται μέτρα…»
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει ότι το φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της πόλης αποτελεί «αλυσίδα» με το χρόνιο πρόβλημα που παρατηρείται και στην λαϊκή αγορά:
«Τον τελευταίο χρόνο το φαινόμενο στο κέντρο της Αμαλιάδας είναι σε έξαρση. Δεν έχουν γίνει ποτέ συλλήψεις. Το να τους εκδιώχνουν κάποιες φορές και μετά από λίγο να εμφανίζονται σε άλλο σημείο, αυτό δεν είναι λύση.
Οι έμποροι πληρώνουν φόρους, προσπαθούν να διατηρήσουν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες τα καταστήματα τους και την αγορά. Η Αστυνομία αλλά και η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να συμβάλλουν στην πάταξη του παρεμπορίου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που πρέπει να προβούν σε ελέγχους.
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια και στην λαϊκή αγορά. Και εκεί γίνεται πώληση από πλανόδιους και από άτομα που βρίσκονται έξω από το χώρο και μάλιστα έχουν καταγγελθεί και κλοπές. Και εκεί πρέπει οι συναρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα και να προστατέψουν και τους πολίτες και τους νόμιμους πωλητές.
Ξέρουν που μπορούν να «χτυπήσουν» το παρεμπόριο, έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις και γνωρίζουν τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να δοθεί επιτέλους λύση. Τα μαγαζιά αυτή τη στιγμή, δεν δουλεύουν. Είναι η κρίση, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και αν όλα αυτά συνδυαστούν με την έξαρση του παρεμπορίου, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα διογκώνεται.
Ο κόσμος, οι συμπολίτες μας, θα πρέπει να στηρίζουν τα τοπικά καταστήματα και να μην ψωνίζει τίποτα από τους παράνομους πωλητές».
Συνεχίζονται τα «λουκέτα»…
Την τελευταία δεκαετία στην αγορά της Αμαλιάδας το ένα «λουκέτο» διαδέχεται το άλλο και η έξαρση του παρεμπορίου, αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» της κρίσης που πλήττει τον εμπορικό κόσμο της πόλης.
«Η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική. Προσπαθούμε μέσα από τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων να συμβάλλουμε στην αύξηση της αγοραστικής κίνησης, εξυπηρετώντας και τις ανάγκες των συμπολιτών μας, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν υπάρχει διέξοδος. Πολλά καταστήματα κλείνουν και εάν δεν ληφθούν οργανωμένα μέτρα από την Πολιτεία, δεν πρόκειται να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθούν και οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις μας για διάφορες εισφορές…», κατέληξε ο κ. Σαψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου