Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Ιερά Μητρόπολη Ηλείας: Η θέση της για την φιλοξενία προσφύγων

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2019

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας απαντά στα όσα έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων γυναικών με τα παιδιά τους.
Αναλυτικά :
« Επειδή πολλά γράφονται στον έντυπον και κυρίως στον ηλεκτρονικόν τύπον και πιο πολλά λέγονται και διαδίδονται προφορικά, σχετικώς με την διάθεση των 2 Μονών και ενός ορόφου του Φοιτητικού Οικοτροφείου Θηλέων Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Πύργου, δια την φιλοξενίαν προσφύγων γυναικών με τα παιδιά τους εκ Συρίας, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ανακοινώνονται τα εξής:
  1. Η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας έχει καθήκον και υποχρέωση να βοηθάει τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, όσον δύναται και χωρίς διάκριση. Και αυτό κάνει με όλο της το κοινωνικό έργο και το οποίον είναι σ’ όλους φανερόν και γνωστόν.
  1. Το κοινωνικό έργον της Μητροπόλεώς μας δια το οποίον το 2018 εδαπανήθη ποσόν 6.748.200,05€ προέρχεται από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας της, εκ προσφορών των Ιερών Μονών, των ενοριών, των χριστιανών μας και εκ των Μεγάλων και των μικρών Δωρητών Ηλείων και μη, τους οποίους και ευγνωμονούμεν.
  1. Οι δύο παραχωρηθείσες προς φιλοξενίαν Ιερές Μονές είναι ακατοίκητες και κλειστές. Η μεν Μονή Πορετσού από τριακονταετίας, η δε Μονή Κάτω Δίβρης από 200 περίπου χρόνων, δηλαδή από τότε που την έκλεισαν οι Βαυαροί Σύμβουλοι του Όθωνα το 1830 και διήρπασαν την περιουσίαν της. Και τις δύο ιστορικές αυτές Μονές η Μητρόπολίς μας προσπαθεί να τις συντηρεί και ευρίσκονται κτιριακώς σε καλή σχετικά κατάσταση. Η Κάτω Μονή Δίβρης αρκετά χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως Θερινή Κατασκήνωση τον Ιούλιον και μερικές φορές και τον Αύγουστον, αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα Προσκόπους κ.λ.π.
Το τριώροφο κτίριο του Φοιτητικού Οικοτροφείου θηλέων Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ χωρητικότητος 150 Φοιτητριών και Μαθητριών λειτουργεί από το 1972, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της ιδρύσεως πολλών Γυμνασίων και Λυκείων στην Περιοχή μας, ολίγες (περί τις 30) φοιτήτριες και Μαθήτριες προθυμοποιούνται και προσέρχονται προς φιλοξενίαν. Δια τούτο εσκέφθημεν να παραμείνουν μεν οι φοιτήτριες και οι Μαθήτριες στους δύο ορόφους και να προσφερθεί ένας όροφος, ώστε να φιλοξενηθούν και εκεί πρόσφυγες Μητέρες εκ Συρίας με τα παιδιά τους.
  1. Το προσφυγικό πρόβλημα ογκώθηκε στην Πατρίδα μας και οι συμπολίτες μας των Νησιών δεν αντέχουν άλλο. Ένεκεν τούτου η Μητρόπολίς μας έθεσε στην διάθεση της Ελληνικής Πολιτείας τις δύο ως άνω κενές Μονές και τον τρίτον όροφον της ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ εντελώς δωρεάν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με ΜΟΝΟΝ τον όρον: Να φιλοξενηθούν Πρόσφυγες Μητέρες εκ Συρίας με τα παιδιά τους, να χρησιμοποιηθεί προσωπικό από την Ηλεία και ο,τι άλλο χρειασθούν (τροφές, αναλώσιμα και άλλα υλικά) να τα προμηθευτούν από την τοπική αγορά.
  1. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γερμανός παρακαλεί τους Τοπικούς φορείς και τους συμπολίτας μας Ηλείους όλοι να δείξωμε την ανάλογη ευαισθησία και να βοηθήσωμε στην αντιμετώπιση του φλέγοντος τούτου ζητήματος, όσον είναι δυνατόν ωφελιμότερα για μας και τους ξένους φιλοξενουμένους μας, όπως κάνωμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου