Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της»

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ, χθες, ανέφερε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι πλέον «μη διαχειρίσιμη».
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το μεταναστευτικό έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που εξελίσσεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού συστήματος για το άσυλο.
«Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της», είπε σε χθεσινή εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ και σήμερα από το πόντιουμ του συνεδρίου και παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα τονίσει ότι το μεταναστευτικό πρέπει να είναι το πρώτο και πιο σημαντικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η νέα Επιτροπή. «Χρειάζεται ένα κοινό σύστημα για το άσυλο που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο», είπε και τόνισε ότι η κατανομή των βαρών δεν πρέπει να είναι απλώς ένα άδειο σύνθημα χωρίς καμία ουσία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται κατά μέσον όρο 500 αιτούντες άσυλο την ημέρα, η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι πλέον «μη διαχειρίσιμη», ενώ η μεταφορά προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας δημιουργεί αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό. «Δεν βλέπουμε πώς θα σταματήσει αυτή η τάση στο άμεσο μέλλον», είπε και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.
Σήμερα, στην κεντρική εκδήλωση του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι μερικές χώρες δεν μπορούν να σηκώσουν το μεταναστευτικό βάρος μόνες τους, ενώ αναμένεται να είναι κριτικός προς την Αγκυρα όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης αλλά και προς τις ανατολικές χώρες που δεν έχουν δεχθεί πρόσφυγες εντός συνόρων.
Το άλλο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, είναι να επιστρέψουν οι 400.000 νέοι που έφυγαν τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης. «Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες», σημείωσε. Ο ίδιος μίλησε και για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δεξιότητες που διαθέτουν οι νέοι απόφοιτοι από τα ελληνικά πανεπιστήμια και τη ζήτηση στην αγορά. Παρόλο που η ανεργία βρίσκεται στο 16%, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν βρίσκουν να προσλάβουν κατάλληλα καταρτισμένους εργαζομένους, είπε. 
Σε ερώτηση αν οι στόχοι για τη μείωση των ρύπων στην Ε.Ε. είναι αρκετά υψηλοί, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει θαρραλέες αποφάσεις να τερματίσει τη λιγνιτική παραγωγή της χώρας μέχρι το 2028, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας.
Χθες, εξελέγη και νέος πρόεδρος του ΕΛΚ, ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα αντικαταστήσει τον Τζόζεφ Ντολ που κατέχει τα ηνία το κόμματος από το 2013. Ο κ. Τουσκ στην ομιλία του δήλωσε ότι η «αλήθεια και η αξιοπρέπεια δεν πρέπει να βρίσκονται αβοήθητες μπροστά στο μίσος και στις ψευδείς ειδήσεις», θέλοντας να μειώσει τους ενδοιασμούς του κόμματος ότι ως Πολωνός μπορεί να κάνει παραχωρήσεις στους Ανατολικούς της Ε.Ε. και κυρίως στον Β. Ορμπαν.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου