Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Συνελήφθη ο πρώην δ/ντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Τζέρι Δημητρίου. Τελικά έβαλε εγγύηση 150 χιλιάδες και έμεινε ελεύθερος

 

Ο κ. Ιερώνυμος -Τζέρι- Δημητρίου σε παλαιότερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: GOA/Δημήτριος Πανάγος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο Τζέρι Δημητρίου, πρώην εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με κατηγορίες για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών και κατάχρησης της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική του χρήση και έξοδα. Αναμενόταν να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στη Νέα Υόρκη γύρω στις 2:30 με 3 το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου.
Πέρα από την κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας οι αιτιάσεις που αναφέρονται το κατηγορητήριο με αριθμό 19 MAG 11034 είναι και «υπεξαίρεση για αύξηση του μισθού του».
Ο κ. Δημητρίου υπηρέτησε στη θέση αυτή επί 17 και πλέον χρόνια επί Αρχιεπισκοπίας του πρώην Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος αναγκάσθηκε να τον απολύσει έπειτα από τις αποκαλύψεις του «Ε.Κ.» για την οικονομική ακαταστασία στην Αρχιεπισκοπή η οποία ως γνωστόν οδήγησε στην ολοκληρωτική πτώχευση, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί η Αρχιεπισκοπή να υποθηκεύσει τα κτίρια των γραφείων της στο Μανχάταν για $7,5 εκατομμύρια δολάρια για τη λήψη δανείου από την Τράπεζα Alma Bank.
Τονίζεται πως είναι ο δεύτερος πρώην ανώτερος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος παραπέμπεται για οικονομική υπεξαίρεση. Προηγήθηκε ο Γεώργιος Παπαδάκος, ο οποίος όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» δήλωσε ενοχή και του οποίου η ποινή αναγγέλθηκε πριν μερικές εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρίου είχε υπό τις αρμοδιότητές του τη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής, ενώ όπως αποδείχτηκε φαίνεται ότι δρούσε ανεξέλεγκτα. Τη γενική ακαταστασία που επικρατούσε στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής ανακάλυψε ο πρώην ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος συντέλεσε στην εξυγίανση των οικονομικών και στη θέσπιση εσωτερικών κανόνων και κανονισμών.

νεότερα
Ο Τζέρι Δημητρίου, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου από τις Αρχές, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στην ηλεκτρονική έκδοση www.ekiriaks.com λίγη μόλις ώρα από τη σύλληψη του, για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από την Αρχιεπισκοπή και κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας  για ατομικά και οικογενειακά του έξοδα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση $150,000 (εκατόν πενήντα χιλιάδων) δολαρίων. Ορίσθηκε να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 26 Δεκεμβρίου. 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου