Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Champions League: Πίστεψε στο θαύμα, αλλά λύγισε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός



Το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στους «16» του Champions League έπαιζε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Τότεναμ του Μουρίνιο, όμως οι «σπερς» με επική ανατροπή επικράτησαν 4-2 (σ.σ. από 0-2) και σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το 4-3-3 και το ενισχυμένο κέντρο που χρησιμοποίησε ο Μαρτίνς, βάζοντας στην 11άδα τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, κατάφερε να κάνει τη ζημιά στους Λονδρέζους από νωρίς.
Ο Ελ Αραμπί με τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1 μόλις στο 6΄!
Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αν και ο Σα έκανε μία εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το σκορ, σημειώνοντας αρκετά γρήγορα και δεύτερο τέρμα.
Στο 19΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή της Τότεναμ και από εκεί ο Σεμέδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2!

Άμεσα αλλαγή ο Μουρίνιο και… δώρο Μεριά

Στο 29΄ ο Ζοζέ Μουρίνιο αποφάσισε να βγάλει από το ματς τον Ντάιερ και να ρίξει στη μάχη τον Έρικσεν. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να στέκεται καλά, όμως ένα τραγικό λάθος του Μεριά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου χάλασε το εξαιρετικό πρώτο μέρος των «ερυθρόλευκων».
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Οριέ έκανε το γύρισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μεριά και ο Ντέλε Άλι μείωσε εύκολα σε 1-2.

Ψυχρολουσία στο πεντάλεπτο

Το γκολ του Ντέλε Άλι και ειδικά στο χρονικό σημείο που μπήκε, έκανε ψυχολογική ζημιά κυρίως στον Ολυμπιακό.
Στο 50΄ ο Ολυμπιακός φώναξε για φάουλ πάνω στον Τσιμίκα, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν με τον Μόουρα από τα άκρα στην πλάτη της «ερυθρόλευκης άμυνας». Εκείνος γύρισε στην καρδιά της περιοχής, όπου εκεί ο Χάρι Κέιν δεν χαρίστηκε στον Ολυμπιακό και ισοφάρισε σε 2-2.

Κατέρρευσαν οι «ερυθρόλευκοι»

Το γρήγορο 2-2 ήταν… μαχαιριά για τον Ολυμπιακό. Η Τότεναμ αύξησε την πίεσή της, ανεβάζοντας την απόδοσή της, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να μην αποδίδουν όπως στο πρώτο μέρος.
Έτσι, στο 73΄ το διαγώνιο σουτ του Οριέ μέσα από την περιοχή έκανε την ολική ανατροπή για την Τότεναμ, με το 4-2 να έρχεται τέσσερα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Κέιν,  ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Πλέον ο Ολυμπιακός, μετά και την ήττα του Ερυθρού Αστέρα με 6-0 στο Μαρακανά από την Μπάγερν, θέλει μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, για να προκριθεί στο Europa League.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (74΄Ραντέλοβιτς), Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε (78΄Ραντέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85΄Γκερέρο)
Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ (29΄Έρικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (83΄Εντομπελέ), Λούκας Μόουρα (61΄Σισοκό), Σον, Κέιν.
Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6
Η βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 15 21-4
2. Τότεναμ 10 17-11
3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-19
4. Ολυμπιακός 1 7-16
Επόμενη αγωνιστική (11/11)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 22:00
Μπάγερν Μονάχου – Τότεναμ 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου