Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Διεθνής διάκριση για 14 Ελληνες επιστήμονεςΠαρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2019

Aπό τα περίπου εννέα εκατομμύρια ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.200 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, με συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δεκατέσσερις Ελληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία. Ο σχετικός κατάλογος με τίτλο «The Highly Cited Researchers» συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters, στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics, και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. Από το σύνολο των επιστημόνων της λίστας, οι 3.700 κατατάσσονται σε 21 συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία και τομείς και οι 2.500 στην κατηγορία των διεπιστημονικών πεδίων και τομέων.
Οι πανεπιστημιακοί των ελληνικών πανεπιστημίων που διακρίθηκαν είναι οι: Νίκος Απέργης (King Abdulaziz University και Παν. Πειραιά, Economics & Business), Χάρης Γαλανάκης (King Saud University και Εργαστήρια Γαλανάκης, Agricultural Sciences), Ευάγγελος Γιακουμής (ΕΜΠ - Engineering), Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος (Παν. Αθηνών - Clinical Medicine), Γιώργος Καραγιαννίδης (ΑΠΘ - Computer Science), Δημήτριος Ρακόπουλος (Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης & ΕΜΠ - Engineering), Κωνσταντίνος Ρακόπουλος (ΕΜΠ - Engineering), Γεωργία Σαλάντη (Παν. Ιωαννίνων και University of Bern-Cross-Field), Ματθαίος Σανταμούρης (University of New South Wales Sydney και Παν. Αθηνών, Εngineering), Ματθαίος Φαλάγγας (Tufts University και Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», Cross-Field), Κωνσταντίνος Φαρσαλίνος (King Abdulaziz University και Παν. Πατρών - Cross Field), Γεράσιμος Φιλιππάτος (Παν. Αθηνών και Παν. Κύπρου - Clinical Medicine), Νίκος Χατζηαργυρίου (ΕΜΠ και Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - Engineering), και η κ. Αρτεμις Χατζηγεωργίου (Παν. Θεσσαλίας και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ - Biology & Biochemistry).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, με βάση τα στοιχεία του Οργανισμού, από τα περίπου εννέα εκατομμύρια ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, συντάσσεται ο πίνακας με τους καλύτερους 6.200 ερευνητές, το έργο των οποίων είναι σημαντικό, με συγκεκριμένους δείκτες, και αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση και την επιλογή των ερευνητών με υψηλή διάκριση προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI), 2008-2018, οι οποίοι προκύπτουν από περίπου 150.000 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Κάθε μία από αυτές τις ερευνητικές εργασίες κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με τον μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος. Ενα δεύτερο κριτήριο επιλογής ενός ερευνητή στον εν λόγω πίνακα είναι το κατά πόσον το σύνολο των ετεροαναφορών του σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο τον κατατάσσει στο 1% των ερευνητών με τον μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών στο συγκεκριμένο πεδίο.
Οπως προκύπτει, τρεις εξ αυτών εργάζονται στο Παν. Αθηνών, τέσσερις στο ΕΜΠ, και μία συμμετοχή καταγράφουν το ΑΠΘ, το Παν. Πατρών, το Παν. Θεσσαλίας, το Παν. Πειραιά και το Παν. Ιωαννίνων.
«Η διάκριση αυτή αντανακλά στα ιδρύματα των 14 πανεπιστημιακών. Επίσης, για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται το υψηλό επίπεδο του δυναμικού των πανεπιστημίων μας», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και εκ των 14, Θάνος Δημόπουλος. Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Μεταξύ αυτών, όπως δήλωσε στην «Κ» η κ. Χατζηγεωργίου, είναι η μεγάλη γραφειοκρατία και η έλλειψη της απαραίτητης χρηματοδότησης που δεν βοηθά στην ύπαρξη κινήτρων προς τους νέους ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου