Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com
Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.
Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com
You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογήγλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
Στη Φθιώτιδα θυμήθηκαν το Κούγκι και απειλούν για τους πρόσφυγες
Εβαλαν φωτιές
Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Στυλίδας και κάτοικοι βρίσκονται ξανά στα κάγκελα και απειλούν ότι θα γίνει… Κούγκι αν αναγκαστούν να δεχτούν πρόσφυγες στην περιοχή τους.
Σε κύμα οργής έχει μετατραπεί η αλληλεγγύη που είχε εκδηλώσει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού απέναντι στο δράμα των προσφύγων. Σε περιοχές όπου υπάρχουν σχέδια εγκατάστασης προσφύγων εκδηλώνονται σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων.
Πιο πρόσφατο παράδειγμα το Αυλάκι Φθιώτιδας, όπου εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Στυλίδας και κάτοικοι βρίσκονται ξανά στα κάγκελα και απειλούν ότι θα γίνει… Κούγκι αν αναγκαστούν να δεχτούν πρόσφυγες στην περιοχή τους.
Οι αντιδράσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, κλιμακώθηκαν σήμερα όταν στο τραπέζι έπεσαν απειλές, φωνές και φωτιές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow.gr, αφορμή για τα σημερινά επεισόδια στάθηκε η επίσκεψη κλιμακίου στο παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ για ελέγχους καταλληλότητας.
Η άφιξη του κλιμακίου που αποτελούνταν από εκπροσώπους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΔΟΜ και της Αστυνομίας έφερε πιο κοντά το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Αυλάκι μεγάλος αριθμός προσφύγων (περίπου 1500 – 2000).
Μετά από την συγκεκριμένη επίσκεψη του κλιμακίου στο χωριό του Αυλακίου σήμανε συναγερμός και οι κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από το εργοστάσιο καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την εξέλιξη.
Αντιδήμαρχος Στυλίδας: «Εδώ θα γίνει Κούγκι… »
«Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι… Θα έχουμε πόλεμο. Δεν πρόκειται να μπει κόσμος εδώ μέσα. Αυτό είναι μια απλή και να ήρεμη προειδοποίηση» είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης.
Και πρόσθεσε: «Να τους πάτε κάπου μακρύτερα για να μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι».
Σε έντονους τόνους και η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Νίκου Τσικρικώνη. «Δεν μπορεί να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Δεν μας ενημερώνουν, αγνοούν τις προτάσεις μας. Για αυτό και εμείς από αύριο ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες εδώ. Αυτό να γίνει σαφές» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, διαμαρτυρήθηκε για τις κινήσεις που γίνονται από την κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνεται η τοπική κοινωνία.
«Θέλω επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη, από κάθε αρμόδιο. Δεν μπορούν να αφήνουν τον Δήμο απέξω. Τους καλώ να ξαναδούν την πρόταση του Δήμου Στυλίδας για την εγκατάσταση προσφύγων σε άλλο κοντινό σημείο που έχουμε προτείνει και να μην εμείνουν στο Αυλάκι για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο χωριό» είπε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου