Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Η. Διαματάρης: Ολα ή τίποτα για την ψήφο των αποδήμων;


Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2019Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και Εκκλησιαστικά Θέματα, Αντώνης Διαματάρης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης)

ΑΘΗΝΑ. «Σαφώς και η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησής μας και μερικών κομμάτων της αντιπολίτευσης για την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στους τόπους που ζούνε, δεν είναι αυτή που θα θέλαμε», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Η. Διαματάρης, σε άρθρο του.
«Αυτό εγώ το γνωρίζω τόσο καλά, όσο και ο κάθε απόδημος», σημειώνει, προσθέτοντας:
«Είναι, όμως, επίσης σαφές ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί μια καλή αρχή. Και η αρχή, ως γνωστόν, είναι το ήμισυ του παντός».
Ειδικότερα, γράφει:
«Θυμάμαι, όταν ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ ανέδειξε το θέμα της ψήφου ως πρώτης προτεραιότητας για την Ομογένεια, πριν χρόνια, αρκετοί μας θεώρησαν υπεραισιόδοξους. Ισως και αιθεροβάμονες.
Στη συνέχεια, χορτάσαμε από υποσχέσεις πολιτικών που, όπως σε τόσα άλλα θέματα, έτσι και σε αυτό, έμειναν μόνο λόγια.
Το μικροκομματικό συμφέρον τέθηκε υπεράνω του εθνικού.
Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει, τονίζω για μια ακόμα φορά, τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους απόδημους.
Και η ψήφος αποτελεί έναν από τους πιο άμεσους τρόπους για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Μετά λοιπόν απ’ όλα αυτά τα χρόνια και όλες τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέτει την διευκόλυνση της ψήφου μας στην κορυφή της ιεράρχησης των θεμάτων που θα αντιμετώπιζε.
Και δεν έμεινε σε στείρες υποσχέσεις. Αντίθετα, υλοποιεί άμεσα την υπόσχεση που έδωσε.
Γιατί ο Κυριάκος έχει ζήσει στο εξωτερικό. Μας γνωρίζει εμάς τους απόδημους. Μας πονάει.
Αξέχαστα θα παραμείνουν τα λόγια του σε εκείνη την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αστόρια, στις 25 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη ομιλία πρωθυπουργού εκεί μετά από σχεδόν 20 χρόνια.
Αλλά και γιατί ο Κυριάκος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον του Εθνους. Οτι ανασυγκρότηση της χώρας δεν νοείται χωρίς την σύμπραξη με τις αστείρευτες, δυναμικές, εκσυγχρονιστικές δυνάμεις των αποδήμων.
Γνωρίζει επίσης ότι ο απόδημος Ελληνισμός δεν μπορεί, μακροχρόνια, να υφίσταται χωρίς να έχει ως σημείο αναφοράς του την Ελλάδα.
Και έτσι προχώρησε να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή του.
Να μην χρειάζεται πια ο απόδημος να ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ψηφίσει, αλλά να ψηφίζει στον τόπο που ζει.
Δυστυχώς, ο αριθμός των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και η σχετική διάταξη του Συντάγματος δεν εναρμονίζονται. Η ΝΔ διαθέτει 158 βουλευτές, ενώ το Σύνταγμα θέτει ως όρο τις 200 ψήφους.
Αρα πρέπει η κυβέρνησή μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη 42 ακόμα βουλευτών.
Οι όροι όμως που έθεσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια απογοήτευση. Και παρά τις μεγάλες του προσπάθειες, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε χωριστά τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων στο γραφείο του, μερικοί από αυτούς αρνήθηκαν να συνεργαστούν.
Ετσι, οι επιλογές για τον Κυριάκο, και για κάθε ένα από εμάς, είναι οι εξής:
Να απορρίψει τους όρους των κομμάτων αυτών, να τους καταγγείλει στην κοινή γνώμη και να εισπράξει με τον τρόπο αυτό και κομματικά οφέλη.
Να ψηφίσει την συμφωνία, αφού πρώτα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα άμβλυνσης των όρων, όπως και έκανε.
Να εξασφαλίσει, δηλαδή, μια μεγάλη πρώτη αρχή.
Μια αρχή που στην επόμενη ευκαιρία θα βελτιώσει για να την φτάσει έτσι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον δεύτερο, τον δύσκολο δρόμο, γιατί μας το υποσχέθηκε. Και γιατί γνωρίζει ότι το όλα ή τίποτα στην πολιτική, συνήθως, δεν αποτελεί λύση.
Γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Του τι μπορεί να εξασφαλίσει κανείς και όχι του τι θέλει.
Ναι, δεν επιτεύχθηκε το άλμα που θέλαμε με την συμφωνία αυτή.
Επιτεύχθηκε όμως ένα σημαντικό βήμα. Κι αυτό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτό, εμείς οι απόδημοι, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου