Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Eφυγε αιφνιδίως από το Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής


 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος διέκοψε αιφνιδίως την παραμονή του στο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» το απόγευμα της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου στο Μαϊάμι της Φλόριδας και αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη χωρίς να δοθεί ούτε από τον ίδιον, αλλά ούτε και από άλλον εκπρόσωπό του κάποια εξήγηση. Το γεγονός αυτό έδωσε αφορμή για πολλά και διάφορα σχόλια και υποψίες.
Το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί προέβλεπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα παρέμενε μέχρι το τέλος του Συνεδρίου, ενώ είχε προγραμματιστεί να προΐστατο της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή στο Ναό της Αγίας Σοφίας του Μαϊάμι.
Τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και η ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης ήταν τα θέματα τα οποία κυριάρχησαν στη διάρκεια του 27ου Συνεδρίου της Οργάνωσης της «Ηγεσίας των 100».
Το Συνέδριο συνήλθε στο πολυτελές ξενοδοχείο «The Ritz-Carlton Key Biscayne», στην πόλη Μαϊάμι της Φλόριδας από την Πέμπτη 1η μέχρι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.
Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου ήταν ανοικτή συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα θέματα που αφορούν την Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα τα οικονομικά.
Ο κ. Γεώργιος Τσαντίκος πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100» και αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο κ. Λάζαρος Κίρκος, λογιστής από το Ντιτρόιτ, πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, διηύθυναν τη συζήτηση και οι οποίοι, ανάμεσα στα άλλα, είπαν ότι παρά το γεγονός ότι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, τα πράγματα γίνονται αρκετά καλύτερα.
Και αφού αναφέρθηκαν στη σωρεία των προβλημάτων τα οποία ανακάλυψαν, όπως είπαν, πρόσφατα, μίλησαν για βελτιώσεις που έγιναν στα εσωτερικά συστήματα ελέγχων, στις απολύσεις προσωπικού και στην περικοπή γενικά των εξόδων.
Στη συνέχεια, ελέχθη στους συνέδρους πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Αρχιεπισκοπή «ισοστάθμισε» έξοδα και έσοδα τον περασμένο μήνα, και πως η Αρχιεπισκοπή ήταν σε θέση πλέον να πληρώσει τους τρέχοντες λογαριασμούς της. Τόνισαν ωστόσο, πως αυτό δεν αντιμετωπίζει το χρέος το οποίο ονόμασαν Legacy Debt δηλαδή κληρονομηθέν χρέος, πράγμα το οποίο δημιούργησε δυσφορία σε πολλούς συνέδρους.
Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήταν ότι μπόρεσαν να πετύχουν οικονομική σταθερότητα λόγω του ότι 34 κοινότητες, έναντι κάποιας έκπτωσης που τους δόθηκε, προπλήρωσαν την ετήσια οικονομική τους συνεισφορά για το έτος 2018, το περασμένο έτος 2017.
Αμέσως μετά, έγινε αναφορά στον ανοικοδομούμενο ναό του Αγίου Νικολάου. Οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι της Αρχιεπισκοπής δέχτηκαν αρκετές ερωτήσεις για τον ναό του Αγίου Νικολάου. Στις απαντήσεις που έδωσαν τόνισαν κατηγορηματικώς και με έμφαση πως ο ναός του Αγίου Νικολάου θα ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, δεν είχαν πληροφορίες για το πότε θα γίνει η ολοκλήρωση του ναού και ποιο θα είναι το συνολικό κόστος του. Είπαν όμως ότι έχει προσληφθεί εταιρεία ασφαλείας (security company) για να προσέχει την οικοδομή ώστε να μην την βανδαλίσουν ή επιφέρουν βλάβες σ’ αυτήν.
Επίσης, είπαν πως ενδεχομένως ξοδεύθηκαν $20 εκατομμύρια δολάρια προτού καν αρχίσει η ανοικοδόμηση του ναού. Απέδωσαν δε το γεγονός αυτό ότι υπήρχαν υψηλοί δικηγορικοί λογαριασμοί και έξοδα σχετιζόμενα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κ. Καλατράβα.
Πρόσθεσαν ακόμα ότι μόνο $17 εκατομμύρια ξοδεύθηκαν για την ανοικοδόμηση αυτή καθ’ εαυτή και πως αυτή τη στιγμή η Αρχιεπισκοπή οφείλει στην οικοδομική εταιρεία το ποσό των $7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οταν όμως ρωτήθηκε ο κ. Γεώργιος Τσαντίκος για το τι προβλέπει το συμβόλαιο και εάν υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος του ακινήτου, εμφανίσθηκε ότι δεν γνώριζε λεπτομέρειες του συμβολαίου, πράγμα το οποίο κίνησε την περιέργεια πολλών συνέδρων και σχολιάσθηκε κατόπιν ποικιλοτρόπως διότι ο κ. Τσαντίκος πέρα από το ότι είναι πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100» και αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, είναι επίσης και μέλος της Νομικής Επιτροπής.
Μόνο δύο παρευρέθηκαν από τους Μητροπολίτες, ο Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος και ο Πίτσμπουργκ κ. Σάββας. Απών ήταν ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος αν και το Μαϊάμι όπου έγινε το Συνέδριο ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητρόπολής του.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου γίνονταν κατ’ ιδίαν συζητήσεις ανάμεσα στους συνέδρους για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Αμερικής. Επίσης, αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στα μέλη της «Ηγεσίας των 100» η στάση των Μητροπολιτών οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτε για την οικονομική πτώχευση που είχε οδηγηθεί η Αρχιεπισκοπή.
Στο Συνέδριο αυτό παρευρέθηκαν περί τους 320 ομογενείς, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε η Διεύθυνση αυτού του Οργανισμού.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου