Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018

  • Η υπόθεση της Novartis αλλά και οι εξελίξεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έχει συγκαλέσει για σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Ισχυρές πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η υπόθεση της Novartis και οι καταγγελίες των ανώνυμων μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έφτασε την Τρίτη στη Βουλή με τις οποίες επιχειρούν να εμπλέξουν 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς.
  • Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
  • Η αγάπη της για τα γαλλικά και η όρεξή της να συμμετέχει σε σχολικούς διαγωνισμούς οδήγησαν τη μαθήτρια της Γ' τάξης του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων Θεοδώρα Πλιάτσικα στον ετήσιο μεταφραστικό διαγωνισμό «Juvenes Translatores», όπου κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 91 διαγωνιζομένους από 21 σχολεία της Ελλάδας και να είναι η ελληνίδα νικήτρια του διαγωνισμού.
  • Παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες σε 13 περιοχές της χώρας. Αυτό αναφέρεται σε τροπολογία που περιελήφθη χθες Τρίτη στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 70 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η συριακή Πολεμική Αεροπορία εναντίον ενός θύλακα των ανταρτών, παρά την κλιμάκωση των διεθνών πιέσεων στο καθεστώς, το οποίο κατηγορείται επίσης ότι διαπράττει επιθέσεις με χημικά όπλα.
  • Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες σε πολλά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε σωρούς από συντρίμμια, ορισμένα μέλη τους μόνο με τα γυμνά τους χέρια, στην προσπάθειά τους να βρουν τους περίπου 145 ανθρώπους που εκτιμάται πως αγνοούνται μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τα μεσάνυχτα τη δημοφιλή τουριστική πόλη Χουάλιεν της Ταϊβάν.
  • Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Τρίτη σχέδιο νόμου για την αποτροπή της αναστολής της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών στα τέλη της εβδομάδας και την παράταση της χρηματοδότησης των περισσότερων μηχανισμών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως την 23η Μαρτίου.
  • Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
  • Μπλακάουτ σημειώθηκε σε συνοικίες του Καράκας, της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οικονομία

  • Αύξηση της ζήτησης τα επόμενα χρόνια στην εταιρική πίστη αναμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία με βάση τα μοντέλα που έχει «τρέξει» εκτιμά ότι έως και το 2020 οι επενδύσεις στη χώρα θα αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό της τάξης των 5 δισ. ευρώ.
  • Η Tronc Inc, η εταιρεία στην οποία ανήκει η εφημερίδα Los Angeles Times, θα ανακοινώσει την πώλησή της στον Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, δισεκατομμυριούχο επενδυτή κυρίως στο πεδίο της βιοτεχνολογίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή ενήμερη για το θέμα και έγραψε η εφημερίδα Washington Post την Τρίτη, επικαλούμενη δικές της πηγές.
  • Μετά από χαοτική συνεδρίαση, η Γουόλ Στριτ έκλεισε με ισχυρή άνοδο, σβήνοντας τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων έξι ετών για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και τον Standard & Poor's 500.
  • Επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε πως, παρά τις αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, η παγκόσμια οικονομία είναι ισχυρή.
  • Χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ με 1,5 δισ. ευρώ αποφάσισε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη πρώτη συνεδρίαση για το 2018.

Αθλητισμός

  • Θέση στα όσα έγιναν στους Ζωσιμάδες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ πήραν οι οπαδοί των γηπεδούχων. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν επίθεση προς τον ισχυρό άνδρα της ομάδας τους, Γιώργο Χριστοβασίλη, προς τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του για τα επεισόδια που έγιναν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, και καταλήγουν τονίζοντας: «Αν αυτή είναι η εξυγίανση που θέλετε, δεν θα πάρουμε»...
  • Η Μπάγερν Μονάχου ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Πάντερμπορν και το απέδειξε και στην πράξη. Το τελικό 6-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.
  • Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Κλόκας στο newsroom του sansimera.gr σχολιάζουν την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στη Superleague και αναδεικνύουν τα γεγονότα που καθόρισαν τα αποτελέσματα.
  • Με τον Μάρκο Λιβάγια στην αποστολή, θα υποδεχτεί την Τετάρτη (19:30 Cosmotesport) η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς των προημιτελικών κυπέλλου. Ο Κροάτης έφυγε με διάστρεμμα στην ποδοκνημική από τον αγώνα των δύο ομάδων την προηγούμενη Κυριακή κι ήταν εξ αρχής δύσκολη η παρουσία του. Την Τρίτη ακολούθησε θεραπεία και έβγαλε μέρος του κανονικού προγράμματος, έτσι ο Χιμένεθ τον πήρε στους «19» και την Τετάρτη θα διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητάς του.
  • Ο Μπγιόν Ένγκελς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί και ως εκ τούτου δεν θα είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη στις 19:30. Ο Όσκαρ Γκαρθία ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζει και ο τιμωρημένος Αλμπέρτο Μποτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου