Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 2018, Της Υπαπαντής

  • Αλβανοί που διακινούσαν ναρκωτικά μαχαίρωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης νεαρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  • Μετά την επίθεση σε υψηλούς τόνους που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις απειλές ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της ερχόμενης στο Σύνταγμα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέση πήρε και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Τη γραμμή που χάραξε το ΔΗΚΟ, δηλαδή, «ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά» ακολουθούν ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη.
  • Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αφίσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού με το «επίμαχο» σημείο να εντοπίζεται στον χαρτοφύλακα που κρατά ο καρνάβαλος.
  • Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένουν οι Αρχές ώστε να πέσει φως στην υπόθεση της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη. Εν τω μεταξύ το σενάριο της δολοφονίας φαίνεται να ενισχύεται από τα πρώτα αποτελέσματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Κόσμος

  • Αυτοκτόνησε έπειτα από μακρά μάχη με την κατάθλιψη ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της Κούβας και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της νήσου.
  • Τρεις μαχητές του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην Κολομβία όταν ο στρατός προχώρησε σε βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού των γκεβαριστών ανταρτών, μελών της τελευταίας ένοπλης οργάνωσης της αριστεράς που συνεχίζει τη δράση της στη χώρα των Ανδεων, γνωστοποίησε την Πέμπτη το επιτελείο.
  • Την προοπτική ότι ο στρατός της Βενεζουέλας μπορεί να αποφασίσει να εκδιώξει από την εξουσία τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο έθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν αυτό πρόκειται να συμβεί.
  • Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, σε αεροπορικές επιδρομές δυνάμεων του συριακού καθεστώτος με στόχο περιοχές που ελέγχονται από τζιχαντιστές και αντάρτικες οργανώσεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη ανάμεσα σε Αφγανούς και Αφρικανούς μετανάστες σε διάφορα μέρη στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα 17 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους από πυρά, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οικονομία

  • Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc, συζητάει με τη σαουδαραβική δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Aramco τη δημιουργία «μεγάλου τεχνολογικού κόμβου» στο βασίλειο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, οι συντάκτες του οποίου επικαλούνται πρόσωπα ενήμερα με τις διαδικασίες της δυνητικής συμφωνίας.
  • Στις δυνατότητες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
  • «Κατά το ξεκίνημα του νέου έτους ενισχύονται οι προοπτικές μιας σταθερής ανάκαμψης, καθώς η χώρα οδεύει προς την έξοδο από το μνημόνιο και την επιστροφή στις αγορές. Ωστόσο, οι πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, κυρίως από τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, καθώς και η πρόσφατη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της 3ης αξιολόγησης, επιδρούν αρνητικά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η οποία, αν και βελτιώνεται, παραμένει σε χαμηλό επίπεδο» επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
  • Η εισαγγελία της Λισαβόνας έθεσε στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα όταν δέχτηκε εισιτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπενφίκα.
  • Την «αρκετά καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφέτος, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας πως η βασική διαφορά θα είναι η μετάβαση από ένα καθεστώς στο οποίο η επιτήρηση αφορά και στους στόχους αλλά και στο πώς αυτοί επιτυγχάνονται (το «πώς να το κάνετε»), σε ένα καθεστώς επιτήρησης το οποίο θα αφορά μεν στους στόχους, αλλά το πώς αυτοί θα επιτυγχάνονται θα καθορίζεται με βάση το ελληνικό πρόγραμμα.

Αθλητισμός

  • Η προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη να κρατήσει συσπειρωμένο τον Παναθηναϊκό και η επιλογή του Δημήτρη Κουρμπέλη να παραμείνει στην ομάδα απορρίπτοντας την προοπτική του ΠΑΟΚ εκτιμήθηκαν δεόντως από το φίλαθλο κόσμο του Τριφυλλιού. Μάλιστα, οι 100 οπαδοί που εμφανίστηκαν στην απογευματινή προπόνηση στο Κορωπί την Πέμπτη 1/2 αποθέωσαν τον κόουτς και τον αρχηγό.
  • Απών από την προπόνηση της Λέστερ ήταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ, μία ημέρα μετά την αποτυχία της μεταγραφής του στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αλγερινός επιθετικός ήταν ο βασικός μεταγραφικός στόχος των επίδοξων πρωταθλητών Αγγλίας, κατατέθηκαν αρκετές προσφορές από τους «πολίτες», με την τελευταία εκτός των χρημάτων να περιλαμβάνει κι έναν παίκτη της Σίτι πληρωμένο.
  • Ο Οζίλ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ, υπογράφοντας έως το 2021, σε μια κίνηση που δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς υπήρχαν προτάσεις από Βαρκελώνη και Μάντσεστερ.
  • Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με υπόμνημά της πρότεινε την προσθήκη στην ΚΕΔ δύο μελών από το εξωτερικό που θα συνεργάζονται άμεσα με τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στα γραφεία της ΕΠΟ, η οποία έγινε παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA (Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα) και του εκπροσώπου της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλου.
  • Άρχισε από... νωρίς το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε έντονα στον ορισμό του διαιτητή Παπαπέτρου και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την άμεση αντικατάστασή του, όπως και του τέταρτο διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου. Άμεση απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου