Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2018

  • Βολές κατά της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος με άρθρο του. Ο ίδιος διαμηνύει στην ΠΓΔΜ να βγάλει από το μυαλό της τη λέξη «Μακεδονία».
  • «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια» τονίζει ο δήμαρχος των Σκοπίων και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Πέτρε Σιλέγκοφ.
  • Νεκρός βρέθηκε σήμερα στο κελί του κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.
  • Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 28χρονος Γεωργιανός ο οποίος είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Ηράκλειο, αργά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα την καθολική κινητοποίηση της τοπικής Αστυνομίας. Ο 28χρονος παραδόθηκε οικειοθελώς πριν από λίγη ώρα και βρίσκεται στον ανακριτή.
  • Αφού αμφισβήτησε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας σύγκληση οργάνων για να αποφασιστεί η διαγραφή του ή μη από τη ΝΔ, μετά τα πυρά που εξαπέλυσε κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο Ευάγγελος Αντώναρος συνεχίζει την επίθεση, με χαρακτηρισμούς όπως «μαϊντανοί», «τσίρκολο» και «ακροδεξιά στοιχεία»...

Κόσμος

  • Υπουργοί Αμυνας χωρών-μελών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που δρα στη Συρία και το Ιράκ θα συναντηθούν την Τρίτη στη Ρώμη προκειμένου να συζητήσουν για τη συνέχεια της κοινής δράσης τους αλλά και για την τύχη των μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που έχουν αιχμαλωτιστεί στη Συρία.
  • Οι Αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατάσχεσαν στην Καζαμπλάνκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, «541 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο» που μεταφέρθηκε στο βασίλειο από τη Λατινική Αμερική.
  • Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της αμερικανικής προεδρίας, στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, συναντήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον Ιμπραήμ Καλίν, ανώτερο σύμβουλο και εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησαν ο Λευκός Οίκος και πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.
  • Δεκαέξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 34 συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης ασφαλείας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο αιγυπτιακός στρατός, στο πλαίσιο εκστρατείας για τη συντριβή ισλαμιστών τρομοκρατών που ευθύνονται, σύμφωνα με τις αρχές, για σειρά επιθέσεων.
  • Ο Λευκός Οίκος δεν θέλει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) -το ακριβό πρόγραμμα της NASA-, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Washington Post. Έτσι, στόχος είναι ο ISS να ιδιωτικοποιηθεί.

Οικονομία

  • Την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος συζητούν η κυβέρνηση και οι θεσμοί, με την ελληνική πλευρά να εμφανίζεται αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία.
  • Υστερα από σχεδόν μια δεκαετία κατεδάφισης των τιμών στα ακίνητα, οι αντικειμενικές τιμές ακόμη και μετά την αναπροσαρμογή τους, που έχει ξεκινήσει, θα παραμείνουν ακριβές για τα καταστήματα και τα οικόπεδα, θα συνεχίσουν να κινούνται εκτός πραγματικότητας για τις λεγόμενες φθηνές περιοχές, τους περισσότερους δήμους της περιφέρειας, αλλά και τις άλλοτε ακριβές συνοικίες.
  • Αυξημένες κατά 15%-20% είναι οι προκρατήσεις από όλες τις αγορές για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Βάσει αυτού, αναμένεται νέο ρεκόρ στον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι.
  • Στην τελική ευθεία εισέρχονται από το τέλος του τρέχοντος μηνός οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, με στόχο την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
  • Πρώτη ψυχρολουσία για αρκετούς παλαιούς συνταξιούχους στους οποίους άρχισαν να καταφθάνουν τα ενημερωτικά σημειώματα με την περίφημη προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους, η οποία θα περικοπεί από την 1.1.2019 με βάση τα μέτρα που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου