Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2016

  • Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία υλοποιείται η εξαγγελία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών.
  • Η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Κύπρο είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαϊδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφθασε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.
  • «Η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών που γεννήθηκαν εδώ, αλλά ακόμη πατρίδα δεν έχουν», σημειώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μεταναστών.
  • Τον σχεδιασμό της ΝΔ και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.
  • Απέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής με προορισμό τη Χάλκη και τη Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που τις πρωινές ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου.

Κόσμος

  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει το πρωί της Δευτέρας επί αποφάσεως που προβλέπει την ανάπτυξη παρατηρητών στο Χαλέπι για την επόπτευση της επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων και ανταρτών και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
  • Μετά το χθεσινό μακελειό με 14 νεκρούς στρατιώτες στην Καισάρεια, το αντιπολιτευόμενο φιλοκουρδικό κόμμα HDP έγινε στόχος βίαιων επιθέσεων από οργισμένους πολίτες, που το θεωρούν υπαίτιο για την επίθεση.
  • Κόλαση επί γης στη Συρία με τους αντάρτες να πυρπολούν λεωφορεία που βρίσκονταν καθ' οδόν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματίες από δύο χωριά που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να παγώσει η εφαρμογή και της νέας συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών για την απομάκρυνση αμάχων από τα δύο σιιτικά χωριά σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της απομάκρυνσης ανταρτών και αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι. Ουδείς άμαχος απομακρύνθηκε από το ανατολικό Χαλέπι την Κυριακή. Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν.
  • Με εκτροχιασμό απειλούνται οι μετεκλογικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ έπειτα από απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής για επανάληψη της ψηφοφορίας σε ένα εκλογικό τμήμα της πόλης Γκόστιβαρ, όπου υπερισχύει το αλβανικό στοιχείο. Η εξέλιξη δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ανατροπές ή ακόμα και σε εκλογές.
  • «Δύο φορές την εβδομάδα φτάνει στο γραφείο μου μια έκθεση που διηγείται μια τραγική ιστορία. Περιγράφει λεπτομερώς τον αριθμό των μεταναστών που πεθαίνουν. Πεθαίνουν όταν βυθίζονται τα πλοιάρια όπου τους στοιβάζουν οι διακινητές, πεθαίνουν από εξάντληση διασχίζοντας ερήμους, ή ακόμα χειρότερα, πεθαίνουν επειδή εκείνοι που τους κρατούν αιχμάλωτους -σε περιοχές όπως η Λιβύη- τους παίρνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και τους δολοφονούν, θάβοντάς τους σε κοινούς τάφους»... Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ για τη Διεθνή Ημέρα Μετανάστη.

Οικονομία

  • «Κανένα "πράσινο φως" δεν έχει δοθεί για τις ομαδικές απολύσεις ούτε έχουν καταπατηθεί οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.
  • Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ιδρύει το νέο «Υπερταμείο Συνεπενδύσεων» το οποίο θα συγκεντρώνει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Η σημαντική αύξηση στη χρήση καρτών πληρωμής μετά την επιβολή περιορισμών στην ανάληψη μετρητών τον Ιούλιο του 2015 εκτιμάται ότι επιδρά θετικά στην πορεία των εσόδων από ΦΠΑ, βελτιώνοντας την εισπραξιμότητά του. Αντιθέτως, οι πρόσφατες αυξήσεις των συντελεστών εκτιμάται ότι ασκούν αρνητική επίδραση στα έσοδα ΦΠΑ, εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
  • Aλλάζουν όλα από την 1η Ιανουαρίου 2017 στον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα «χτίζουν» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2017 και των επόμενων ετών θα συνδέεται υποχρεωτικά με δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Το ύψος των δαπανών αυτών θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος.
  • Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση βάσει τις οποίας καθορίζονται οι ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικά, για τον Ιανουάριο 2017, οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους εντασσόμενους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και στις 22 Δεκεμβρίου 2016 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς εντασσόμενους φορείς και το Δημόσιο.

Αθλητισμός

  • Χωρίς νικητή και σκορ έληξε ο αγώνας στη Λάρισα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό, που χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την ένταση που έβγαλαν στο AEL FC Arena οι ποδοσφαιριστές και των δύο συλλόγων, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 81΄.
  • Την πρώτη «γκέλα» στο πρωτάθλημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Λάρισα (ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-0) στο AEL FC Arena και έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνος του στη δεύτερη θέση. Νωρίτερα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη» (Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1) αν και χρειάστηκε η ανατροπή στο σκορ. Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, ο Ηρακλής που βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα έμεινε ισόπαλος με τον Αστέρα Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη (Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1), ενώ ο Πανιώνιος συνέτριψε τον Λεβαδειακό εκτός έδρας (Λεβαδειακός - Πανιώνιος 1-4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου