Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016

  • Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά «δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο», όπως δήλωσε η ίδια μετά τη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
  • Είναι απαράδεκτο ορισμένοι να θέλουν να ξαναφέρουν αυτό το γνωστό διαπραγματευτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, αργά το βράδυ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Αναφερόμενος στο θέμα του παγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριηξε πως άλλοι εκτίθενται από τέτοιες αποφάσεις και όχι η Ελλάδα. Το ΔΝΤ, είπε, πρέπει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και μέρος του κοινωνικού κεκτημένου της Ευρώπης είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Ήταν μια περίεργη ημέρα η Πέμπτη στο Αιγαίο με πολλαπλές τουρκικές προκλήσεις που σε μερικές περιπτώσεις έφθασαν στα όρια του γελοίου.
  • Ένταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις βραχονησίδες Ίμια, με το σκάφος του Λιμενικού να έρχεται αντιμέτωπο με ταχύπλοο της τουρκικής Ακτοφυλακής σε απόσταση 50 μέτρων.
  • «Βρίσκομαι εδώ με τιμή και με συγκίνηση» δήλωσε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τα εγκαίνια του τρίτου "Σπιτιού των Παιδιών" που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του καρκίνου.

Κόσμος

  • Εντολή για τη διοργάνωση Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας μέσα στον επόμενο μήνα, έδωσαν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου. Σχεδόν 1.000 άτομα είχαν απομακρυνθεί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ δεύτερη αυτοκινητοπομπή με αντάρτες και τις οικογένειές τους εγκατέλειψε το Χαλέπι το απόγευμα. Περίπου 50.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διαπράττουν σφαγή στο Χαλέπι, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι. Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Γαλλία.
  • Τα βήματα που θα ακολουθήσει η ΕΕ μετά την επίσημη ειδοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για την έξοδό του εξειδικεύουν οι «27» στο δείπνο στις Βρυξέλλες με «μενού» το Brexit, χωρίς την παρουσία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε 610 εκατομμύρια ευρώ στην κυβέρνηση του Νίγηρα στο πλαίσιο των προωθούμενων συμφωνιών με κράτη της Αφρικής προκειμένου να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου. Το ποσό που ανακοινώθηκε ότι θα προσφερθεί στον Νίγηρα θα προέλθει από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την Αφρική, καθώς και από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
  • Μια βιτριολική κριτική σε βάρος εστιατορίου ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Τραμπ και δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του περιοδικού Vanity Fair προκάλεσε το μένος του μεγιστάνα-εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος μην έχοντας προφανώς κάτι σημαντικότερο να κάνει κατέφυγε στην προσφιλή του πλατφόρμα, το Twitter, για να κατακεραυνώσει το Vanity Fair.

Οικονομία

  • «Η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης» σημείωσε στην εισήγησή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Βερολίνο. Τόνισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψίστης σημασίας την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.
  • Τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης καλεί ο ESM να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μιλώντας για σοβαρές ανησυχίες των θεσμών σχετικά με τη συμβατότητα των παροχών που εξήγγειλε ο Αλ.Τσίπρας με τις δεσμεύσεις του μνημονίου. Με την παροχή βοηθήματος στους συνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά, μειώνεται η ασφάλεια σχετικά με την επίτευξη των στόχων για το 2016, σημειώνει.
  • Υποστηρικτικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε ότι καταλαβαίνει απόλυτα για ποιο λόγο η κυβέρνηση προχώρησε στο κοινωνικό πακέτο παροχών, αν και, όπως είπε, δεν λαμβάνονται υπόψη κάποιες παράμετροι. Πρόσθεσε πάντως ότι πρέπει να γίνει «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση.
  • Τρίτη ημέρα απωλειών κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκύπτοντας και πάλι στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. O Γενικός Δείκτης Τιμών, περιορίζοντας τις αρχικές υψηλές απώλειες, έκλεισε τελικά στις 613,76 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,88%.
  • Σαφή μηνύματα στέλνει ο Ευ.Τσακαλώτος στους δανειστές από το Βερολίνο, όπου προετοιμάζοντας και για την επίσκεψη Τσίπρα, παραχώρησε μαζί με την Ε.Αχτσιόγλου συνέντευξη. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους δανειστές αλλά και προς τον λαό, τόνισε. Θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει σύγκλιση ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος, είπε, ενώ προειδοποίησε για σοβαρά προβλήματα εάν το ΔΝΤ επιμείνει σε νέα μέτρα για μετά το 2018. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές.

Αθλητισμός

  • Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αφού επικράτησε με ανατροπή 4-3 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και παράλληλα ο ΟΦΗ, που πέρασε ως πρώτος στον όμιλο, νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή. Οι Πράσινοι ισοβάθμισαν με τον Γηραιό αλλά προκρίθηκαν στην επόμενη φάση έχοντας σημειώσει περισσότερα τέρματα! Ο αδιάφορος Ολυμπιακός επιβλήθηκε 1-0 στη Σπάρτη, ενώ ο αποκλεισμένος Πανιώνιος επικράτησε του επίσης αποκλεισμένου Πανσερραϊκού με 3-0. Στη Μυτιλήνη ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Καλλονής.
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), θα τιμήσει τον Φερνάντο Σάντος στην 63η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (18:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως κορυφαία διεθνή προσωπικότητα του Αθλητισμού και ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Χάρη σε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Κριστιάνο Ρονάλντο στις... καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Αμέρικα του Μεξικού στη Γιοκοχάμα, στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό.
  • Η γερμανική εφημερίδα Bild με σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ρεάλ για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου