Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Guardian: Δοκιμές δείχνουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από τηλεοράσεις της Samsung από ό,τι σε επίσημα τεστ

 Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2015

Δοκιμές από ανεξάρτητα εργαστήρια έδειξαν ότι κάποιες τηλεοράσεις της Samsung στην Ευρώπη φαίνονται να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια υπό συνθήκες επίσημων δοκιμών, σε σχέση με τα δεδομένα που προκύπτουν από την κανονική, καθημερινή τους χρήση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Κομισιόν δηλώνει πως θα διερευνήσει ισχυρισμούς περί «εξαπάτησης» στα τεστ και έχει δεσμευτεί πως θα αυστηροποιήσει τους κανονισμούς όσον αφορά στις επιδόσεις στην κατανάλωση ενέργειας, με σκοπό να καταστεί παράνομη η χρήση των αποκαλούμενων «defeat devices» (συσκευές που «απρεπώς» μειώνουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου) σε τηλεοράσεις και άλλες συσκευές.
Η όλη υπόθεση παραπέμπει στο συνεχιζόμενο σκάνδαλο Volkswagen, με τα παραποιημένα αποτελέσματα όσον αφορά στις εκπομπές καυσαερίων- και ως εκ τούτου, η Samsung έσπευσε να διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αρνούμενη ότι το χαρακτηριστικό «motion lighting» που διαθέτουν τηλεοράσεις της είναι σχεδιασμένο να «ξεγελά» τα επίσημα τεστ επιδόσεων κατανάλωσης ενέργειας. Η θέση της είναι ότι πρόκειται για μια λειτουργία που μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, ανταποκρινόμενη στα δεδομένα προβαλλομένου υλικού όπως ταινίες δράσης με γρήγορη κίνηση, αθλητικά events κ.α.
«Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Guardian στη Μ. Βρετανία υποστήριξε ότι ένα από τα power saving modes που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις μας είναι σχεδιασμένο για εργαστηριακά τεστ αντί για συνθήκες πραγματικού κόσμου. Απορρίπτουμε αυτό τον ισχυρισμό» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ υπογραμμίζεται ότι το motion lighting δεν αποτελεί χαρακτηριστικό που ενεργοποιείται μόνο στα επίσημα τεστ. «Εισήχθη το 2011 σε όλες μας τις τηλεοράσεις ως τμήμα ενός εύρους χαρακτηριστικών που έχουμε αναπτύξει για να βοηθήσουμε στη μείωση της επιβάρυνσης που συνιστά για το περιβάλλον η τεχνολογία των τηλεοράσεών μας».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα πάντως, το ζήτημα προέκυψε χάρη σε μη δημοσιευθέντα εργαστηριακά τεστ από ερευνητικό φορέα ονόματι ComplianTV, με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Όπως αναφέρεται, κατεγράφησαν σημαντικά υψηλότεροι βαθμοί κατανάλωσης ενέργειας υπό κανονικές (καθημερινής χρήσης) συνθήκες, σε σχέση με τα εργαστηριακά τεστ.
Ο Ρούντολφ Χάιντς, υπεύθυνος προγράμματος του εργαστηρίου προϊόντων της ComplianTV, δήλωσε στον Guardian ότι η εταιρεία τηρεί το γράμμα του νόμου, αλλά όχι το πνεύμα του. Σε κάθε περίπτωση, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι η Samsung έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου