Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Παρενόχληση τουρκικών F-16 από συριακά μαχητικά, ενώ οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τη Συρία

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2015
ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη και πυραυλικά συστήματα παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία το Σάββατο, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, την ίδια στιγμή που η Μόσχα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Συρία εν μέσω καταγγελιών ότι χορηγεί με νέα όπλα το καθεστώς του Ασαντ.

Παρενόχληση τουρκικών F-16 από συριακά μαχητικά, ενώ οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τη Συρία
Τα τρία τουρκικά αεροσκάφη μετείχαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 12 μαχητικών F-16 που εκτελούσαν περιοπολία στα σύνορα όταν παρενοχλήθηκα, για δύο λεπτά, από πυραυλικά συστήματα από τη Συρία. Παρενοχλήθηκαν επίσης για 35 δευτερόλεπτα από δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου SU-22 και ένα SU-24, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Τουρκία κατήγγειλε δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά, υποστηρίζοντας επίσης ότι ένα αεροσκάφος MIG-29 παρενόχλησε επίσης τις εναέριες περιπολίες της. Οι εξελίξεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από το ΝΑΤΟ «εξαιρετικά επικίνδυνες» και «απαράδεκτες».

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις της Μόσχας συνεχίζονται. Η ρωσική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε 64 επιχειρήσεις στη Συρία το τελευταίο 24ωρο, καταστρέφονταν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες πυρομαχικών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Συνολικά καταστράφηκαν 53 οχυρωμένες θέσεις των τζιχαντιστών στις επαρχίες Χάμα, Λαττάκεια, Ιντλίμπ και Ράκα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Νέα όπλα από τη Ρωσία 
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ή ότι παρέδωσε στις συριακές ένοπλες δυνάμεις ένα νέο, πιο αποτελεσματικό τύπο βομβών διασποράς αφότου επενέβη ευθέως στον πόλεμο στη Συρία.
Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, αυτός ο νέος τύπος όπλου χρησιμοποιήθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή στις 4 Οκτωβρίου κοντά στην κοινότητα Κάφαρ Χάλαμπ, στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία.
Το HRW διευκρίνισε ότι δεν μπόρεσε να καθορίσει αν για την επίθεση αυτή ευθύνονταν οι Ρώσοι ή ο συριακός στρατός.
"Είναι ανησυχητικό να χρησιμοποιείται στη Συρία ένας άλλος τύπος βομβών διασποράς, λόγω του κακού που μπορεί να προκαλέσουν (τα όπλα αυτά) στους πολίτες τα επόμενα χρόνια" τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Ναντίμ Χούρι, ο αναπληρωτής διευθυντής του HRW για τη Μέση Ανατολή. "Ούτε η Συρία ούτε η Ρωσία δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα και οι δύο χώρες θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να ενταχθούν στη διεθνή συνθήκη που τα απαγορεύει", πρόσθεσε.

Αποκλείει χερσαία επιχείρηση ο Πούτιν 
Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία είχε προσχεδιαστεί και είχαν γίνει αναγνωριστικές πτήσεις πριν ξεκινήσουν τα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
«Οι ειδικοί του γενικού επιτελείου, σε συντονισμό με τους Σύρους εταίρους και με άλλες χώρες της περιοχής, δημιούργησαν, όπως ξέρετε, ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών, συνέλλεξαν επιπρόσθετα δεδομένα. Έτσι, ό,τι συμβαίνει στον αέρα και την ξηρά δεν είναι μια αυθόρμητη ενέργεια αλλά εκτέλεση των προκαθορισμένων σχεδίων».
«Συνεχώς πραγματοποιούσαμε αεροπορικές και διαστημικές αναγνωρίσεις, συγκρίναμε τα δεδομένα που λαμβάναμε από διάφορες πηγές και τους ειδικούς του γενικού επιτελείου», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συμμετοχής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία. «Αυτό δεν το συζητάμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να το κάνουμε και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν διαδογματικό πόλεμο στη Συρία μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της τους Δυτικούς εταίρους της, τις ΗΠΑ και πολλούς άλλους, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής. "Κάποιοι λένε ότι το κάναμε πολύ αργά όμως θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν προειδοποιεί εμάς ότι σχεδιάζει επιχειρήσεις τέτοιου είδους", επισήμανε.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενημέρωσε τους εταίρους της γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.
Όπως σημείωσε, η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ανασυστήσει την αυτοκρατορία και μοναδικός σκοπός της είναι να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία. «Δεν έχουμε απολύτως καμία επιθυμία να αναδημιουργήσουμε την αυτοκρατορία, να αναβιώσουμε τη Σοβιετική Ένωση αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία μας», κατέληξε.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου