Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο απατημένος σύζυγος μιλά στον "Εθνικό Κήρυκα" για τα «θαύματα» Πασσιά

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2015

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κ. Τομ Μπουζάλας, σύζυγος της κ. Εθελ Μπουζάλα, ερωμένης του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Πασσιά, έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή του και με αποκλειστική συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» αποκαλύπτει τις δράσεις και τα «θαύματα» του π. Πασσιά με την σύζυγό του, Εθελ. Στη συνέντευξη η οποία έγινε μέσω e-mail (δεν επιθυμούσε να γίνει τηλεφωνικώς), ο κ. Μπουζάλας μίλησε για όλα: Για την εξωσυζυγική σχέση της συζύγου του με τον ιερέα Πασσιά, αποκαλώντας τον «τέλειο απατεώνα».
Υπενθυμίζεται ότι ο π. Πασσιάς διετέλεσε και Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επί Αρχιεπισκοπίας του κ. Σπυρίδωνα.
Απεκάλυψε ότι ο ίδιος ενημέρωσε την Αρχιεπισκοπή, τον Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο, για τις εξωσυζυγικές σχέσεις Πασσιά και της συζύγου του, και ζήτησε την απομάκρυνση (καθαίρεση) του Πασσιά από την ιεροσύνη.
Αποκάλυψε ακόμα πως με την Εθελ «είναι αποξενωμένοι (estranged) κατά τα τελευταία 17 χρόνια», ενώ είπε ότι έλαβε με e-mail τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις σεξουαλικές συνεύρεις της με τον ιερωμένο.
Ο κ. Τομ Μπουζάλας, ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων, γνωστός στην Ομογένεια ιδιαίτερα του Μπρούκλιν, μίλησε ακόμα για το θέμα της υγείας του, και συγκεκριμένα πως νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο από τον Ιούνιο.
Πρόσθεσε, ότι βοήθησε οικονομικά το σχολείο στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, ενώ οι $40.000 που έδωσε στο σχολείο της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα δεν ήταν δωρεά και αναμένει να του επιστραφούν.
Ξεκίνησε τη γραπτή συνέντευξή του με το e-mail, λέγοντας: «αγαπητέ κ. Καλμούκο, μέχρι τώρα έχω μείνει σιωπηλός. Εχω λάβει, διαβάσει, ακούσει και δει τόσα πολλά τις περασμένες δύο εβδομάδες και ακόμα πιο πριν. Με ρωτήσατε τι πραγματικά συνέβη. Λοιπόν αυτά εδώ είναι τα τεκμήρια».
Είπε πως «ναι, έστειλα e-mail στον Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο και τον πληροφόρησα για την εξωσυζυγική σχέση μεταξύ του π. Γεωργίου Πασσιά και της συζύγου μου. Στο ίδιο e-mail πληροφόρησα τον Επίσκοπο πως θέλω την απομάκρυνση του π. Γεωργίου από την ιεροσύνη».
Ανέφερε πως «είναι επίσης αλήθεια πως έλαβα βιντεοταινίες και φωτογραφίες μέσω e-mail (υπερβολικά περιγραφικές). Κάθισα και είδα όλα όσα έχουν γραφεί και διερωτήθηκα γνωρίζουν τι άνθρωπος πραγματικά είναι ο π. Γεώργιος Πασσιάς; Γνωρίζει κανείς ότι έχει σοβαρό πρόβλημα παραφυλίας (ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς) το οποίο είναι σοβαρότερο από ένα κέικ ή το φετίχ των ποδιών;
Ποιος ιερεύς ταξιδεύει αεροπορικώς από το Fort Myers της Φλόριδας απλώς για να έλθει και να χαιρετίσει; Το έκανε αυτό απλώς για δει τη σύζυγό μου.
Ποιος ιερεύς κάθεται έξω από το σπίτι μου για ώρες περιμένοντας την σύζυγό μου να επιστρέψει στο σπίτι; Το έκανε αυτό ο π. Γεώργιος.
Ποιος ιερεύς ομιλεί άσχημα για την σύζυγό του λέγοντας τι φρικτή και επιβλητική σύζυγος είναι, που ακόμα και η μικρότερη κόρη του έπρεπε να κλειδωθεί μέσα στο μπάνιο (αποχωρητήριο) έως ότου επιστρέψει ο π. Γεώργιος στο σπίτι; Ο π. Γεώργιος Πασσιάς το έκανε αυτό.
Ποιος ιερεύς στέλνει συνέχεια γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα στην σύζυγό μου όλες τις ώρες της νύχτας; Ο π. Γεώργιος Πασσιάς το έκανε.
Ποιος ιερεύς κακομεταχειρίζεται και προκαλεί μώλωπες (bruises) στη σύζυγό μου; Ο π. Γεώργιος Πασσιάς το έκανε.
Ποιος ιερεύς οδηγούσε με το αυτοκίνητο κάθε μέρα τη σύζυγό μου και δεν την άφηνε να οδηγήσει μόνη της; Ο π. Γεώργιος Πασσιάς.
Ποιος ιερεύς μένει κάθε μέρα έξω μέχρι αργά το βράδυ για να είναι μαζί με την σύζυγό μου; Ο π. Γεώργιος Πασσιάς το έκανε».
Ο κ. Μπουζάλας ο οποίος πρόσφατα πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία του, είπε πως «δεν ήθελα ποτέ να πιστέψω αυτό που γινόταν. Πίστευα ότι η σύζυγός μου ήταν ασφαλής. Εκανε λάθος. Με την σύζυγό μου είμαστε αποξενωμένοι (estranged) κατά τα περασμένα 17 χρόνια οπότε θα ήταν ανακρίβεια αν χρησιμοποιήσω τη λέξη απιστία (cheating). Αυτό που είδαν οι άνθρωποι στις φωτογραφίες ή και στη βιντεοταινία δεν είναι αντιπροσωπευτικό της συζύγου μου με την σύζυγό του αλλά του Γεωργίου και της εμμονής του με την σύζυγό μου, η οποία έπεσε θύμα στον ιερέα ο οποίος ονομάζει τον εαυτό του ‘Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασσιάς’».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Μπουζάλας είπε πως «έχω διαβάσει να περιγράφουν την Εθελ ως μία μικρή όμορφη Περουβιανή. Ο π. Πασσιάς την αποκαλούσε μπροστά μου Περουβιανή πριγκίπισσα ή αυτοκράτειρα. Η Εθελ δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η Εθελ είναι μία όμορφη Περουβιανή γυναίκα την οποία κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει κατακτήσει. Η Εθελ είναι ένα άτομο συμπονετικό, θερμό, ευγενικό, με κατανόηση και υπερβολικά ανασφαλές παρόλο ότι είναι μία τόσο όμορφη γυναίκα. Ο π. Πασσιάς είναι ένας μεγαλύτερος άνδρας ο οποίος γνώριζε καλύτερα αλλά δεν άφησε τίποτε να τον σταματήσει από το να επιδιώξει να πλησιάσει τη σύζυγό μου».
Ο κ. Μπουζάλας αποκαλύπτει πως «ήταν ο π. Γεώργιος ο οποίος ήθελε να βαπτίσει την σύζυγό μου. Ηταν ο π. Πασσιάς που ήθελε η σύζυγός μου να αναλάβει την Διεύθυνση του Ημερήσιου Σχολείου, προκειμένου να έχει αφορμή να εργάζεται δίπλα της όντας αυτός ο επικεφαλής. Ηταν ο π. Γεώργιος που την ήθελε να μπει στο κοινοτικό συμβούλιο. Ηταν ο π. Γεώργιος που την ήθελε να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφανή θέση στην εκκλησία ούτως ώστε να κάνει τα δικά του. Ο π. Γεώργιος δεν έκανε απλώς πλύση εγκεφάλου στη γυναίκα μου. Εκμαύλισε το μυαλό της και μέσα στην ευγένεια και την αθωότητά της, τον πίστεψε. Εκανε τα πάντα γι’ αυτόν, τις συναντήσεις, το πρόγραμμά του, τα οικονομικά του κ.λπ.
Δυστυχώς όμως για τον π. Γεώργιο διότι συνελήφθη. Το καλοκαίρι αρρώστησα πολύ σοβαρά και νοσηλεύθηκα στο νοσοκομείο από το τέλος του Ιουνίου. Η Εθελ έπεσε θύμα του π. Γεώργιου και στις αρρώστιες τους. Την απομόνωσε και έβαλε πράγματα στο μυαλό της επειδή έτσι του άρεσε και ήθελε να την έχει υπό τον έλεγχό του».
Ο κ. Μπουζάλας τόνισε σε άλλο σημείο πως «ο π. Γεώργιος έγινε τρελός από ζήλεια από το γεγονός ότι η γυναίκα μου έκλινε προς εμένα. Αν και με την σύζυγό μου είμαστε αποξενωμένοι, έχομε όμως ένα πράγμα, είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Και η καλύτερη φίλη μου με φρόντιζε.
Οπως αποκαλύφθηκε και αυτό το καλοκαίρι η Εθελ ήταν η καλύτερη φίλη μου η οποία φρόντισε να λάβω την καλύτερη ιατρική φροντίδα και να με παρακολουθούν οι καλύτεροι γιατροί».
Ανέφερε επίσης, ότι «ο Τύπος την εμφάνισε ως άνευ σημασίας άνθρωπο. Επιτρέψτε μου να σας πω τι έκανε και τι πέτυχε η Εθελ Μπουζάλα. Αυτή η όμορφη μικρή Περουβιανή ανέλαβε εκείνο το σχολείο και με τα χρήματά μου και την οικονομική μου υποστήριξη το έφερε στον 21ο αιώνα. Γνωρίζει κανείς ότι τα σχολικά βιβλία που είχαν πριν από 9 χρόνια ήταν από το 1969; Γνωρίζατε ότι δεν είχαν σχεδόν καθόλου έπιπλα στις αίθουσες διδασκαλίας; Το σχολείο ήταν εν πολλοίς ένα καθιστικό κέντρο για τα περισσότερα παιδιά που πήγαιναν σ’ αυτό. Η γυναίκα μου το αναμόρφωσε τελείως. Είναι ανακριβές να λέγεται ότι η γυναίκα μου δεν είναι μορφωμένη, διότι είναι. Ηταν πολύ καλή διευθύντρια και καλή στην οικονομική διαχείριση για ένα σχολείο το οποίο ήταν πάντοτε σε πτώση. Η Εθελ και εγώ ήμασταν οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του σχολείου. Εδινα πολλά χρήματα ιδιαίτερα τα δύο πρώτα χρόνια που υπήρχε ανάγκη και λιγότερα στα χρόνια που ακολούθησαν. Πάντοτε μας ευχαριστούσαν και μας συνέχαιραν στις γενικές συνελεύσεις». (Σημείωση: Αναφέρεται στο σχολείο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν).
Ο κ. Μπουζάλας στη συνέχεια διευκρινίζει λέγοντας πως «δεν θα έκανα το ίδιο για το Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα. Εδωσα χρήματα τα οποία περίμενα να επιστραφούν πίσω στο τέλος της θητείας της. Για την ακρίβεια πρέπει να επιστραφούν $40.000 χιλ. δολάρια. Πριν από ενάμισι χρόνο η Εθελ κρατούσε αυτά τα χρήματα μέσα στο ιδιωτικό της θησαυροφυλάκιο στο γραφείο της. Είναι επίσης αλήθεια ότι τα τοποθέτησε σε λογαριασμό ομολόγων (money market account) μαζί με άλλα χρήματα που βοήθησε να συγκεντρωθούν για το σχολείο. Τα χρήματά μας δεν δωρίστηκαν ποτέ στο σχολείο και οποιαδήποτε στιγμή πριν από ενάμισι χρόνο θα μπορούσε εύκολα να φύγει χωρίς να μπορεί κανείς να την σταματήσει. Είναι τα χρήματά μας σε τελική ανάλυση. Δεν υπάρχει τίποτε παραπλανητικό γύρω από το τι έχει συμβεί, εκτός από αυτά που έκανε ο π. Πασσιάς. Εάν είχε παραμείνει ο π. Πασσιάς για να αντιμετωπίσει τη μουσική (τα πράγματα) παρόλο ότι ήθελε τη γυναίκα μου θα τον σεβόμουν περισσότερο. Για μένα δεν είναι ιερέας, αλλά κάποιος ο οποίος πάσχει από διαιρετικές συμπεριφορές».
Σε άλλο σημείο, γράφει για τον Πασσιά πως «χρησιμοποίησε την χαρισματική του φύση για να εκμεταλλευτεί την γυναίκα μου και τα πνευματικά του τέκνα τα χρήματα και τα ταλέντα τους. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας δειλός ο οποίος μάλλον έχει πει ψέματα στη γυναίκα και στα παιδιά του αναφορικά με τη σχέση του με την γυναίκα μου. Δεν παίζω τζόγο, αλλά στοιχηματίζω ότι έχει πει ψέματα στην οικογένειά του και ότι έχει εμφανίσει τη γυναίκα σαν κάποια που τον κυνηγούσε. Είχα αρκετό χρόνο να συγκροτήσω τις σκέψεις μου σχετικά με τον π. Πασσιά και τις πράξεις του. Δεν θεωρώ ολόκληρη την Εκκλησία υπεύθυνη γι’ αυτό που έγινε. Ο π. Πασσιάς ήταν ένας τέλειος απατεώνας».
Ο κ. Μπουζάλας διαβεβαιώνει ότι «μέχρι σήμερα αγαπώ την Πίστη στην οποία ανήκω, και δεν θεωρώ ότι κάθε ιερεύς είναι κακός ή ανόητος όπως ο π. Γεώργιος.
Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα που μου έχει δώσει έναν έντιμο πατέρα. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα που μου έδωσε μία θαυμάσια μητέρα η οποία με αγαπά και λατρεύει τα παιδιά μου. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για τα 3 θαυμάσια αγόρια που έχω με την Εθελ, η οποία με την ευκαιρία να σας πω ότι είναι μία εξαιρετική μητέρα.
Τέλος, ευχαριστώ το Θεό που μου επέτρεψε να γνωρίσω ένα όμορφο Περουβιανό κορίτσι που ονομάζεται Εθελ και να την παντρευτώ έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Επιτρέψτε μου να γίνω ξεκάθαρος, η Εθελ είναι και θα είναι πάντοτε η καλύτερη φίλη για μένα».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου