Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σοκ! Η Μέρκελ φεύγει, ο Σόιμπλε αναλαμβάνει καγκελάριος;

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2015
ΣΕΝΑΡΙΑ «ΤΡΟΜΟΥ» ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σοκ! Η Μέρκελ φεύγει, ο Σόιμπλε αναλαμβάνει καγκελάριος;

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια που θέλουν την Αγκελα Μέρκελ να αποχωρεί από την καγκελαρία και τη θέση της να αναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Mega.
Αφορμή για μια τέτοια εξέλιξη φέρονται οι τεράστιες πιέσεις που έχει προκαλέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο η προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση της κ. Μέρκελ θα συνοδευτεί από ταυτόχρονη προώθησή της στη θέση της γενικής γραμματέος του ΟΗΕ, δίνοντάς την μάλιστα μια «ιστορική πρωτιά» αφού ποτέ άλλοτε γυναίκα δεν έχει αναλάβει αυτη τη θέση. 
Σε μια τέτοια περίπτωση, τη θέση του καγκελαρίου, έστω και μεταβατικά, θα αναλάβει ο Β. Σόιμπλε, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον γερμανικές εφημερίδες.
Από την πλευρά του σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Liberation τις κατηγορίε για «γερμανική δικτατορία» στο Eurogroup.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ανέφερε ότι και οι 18 υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι πρέπει να απαιτήσουμε από την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αν θέλει νέα κεφάλαια, τονίζοντας ότι τη λύση ενός προσωρινού Grexit στήριξαν όλοι οι ομόλογοί πλην αυτών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Κύπρου και φυσικά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου