Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Θα χάσει την Ομογένεια η Ελλάδα;

Πρέπει να κοιτάξουν το καλό της Ελλάδας 

το καλό του Ελληνισμού



Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι Ελληνικές Κυβερνήσεις 
έδιναν σημασία στην Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει κάθε "τσαμπουκά" των 
ψευτοπολιτικών. Με "ρύζες" ή χωρίς ρίζες οι πολιτικοί να ενδιαφερθούν πραγματικά για την Ελλάδα. Γιατί κακά τα ψέματα τα τελευταία 40+ χρόνια οι περισσότεροι των πολιτικάντηδων της Ελλάδας ενδιαφέρθηκαν για τον εαυτόν τους για τα παιδιά τους, τις οικογένειές του και τους δικούς τους! 

Με ψέματα, συνθήματα, με θαλασσοδάνεια... όπου η διαφθορά ήταν μεγάλη. Το τραγικό είναι ότι η ατάκα του Θου Πάγκαλου "μαζί τα φάγαμε" είναι αλήθεια. Η μόνη διαφορά είναι ότι άλλοι έφαγαν το καταπέτασμα και άλλοι ψίχουλα ή καθόλου.Άραγε ήρθε η ώρα που θα πάψουν οι Έλληνες πολιτικοί να είναι κοντόφθαλμοι και συμφεροντολόγοι; 
Εμάς του μετανάστες μας θεωρούν δεδομένο!!! Πιθανόν και ολίγον τι βλάκες!
Μέχρι τώρα ίσως να είμαστε δεδομένο και πιθανόν πολύ βλάκες. Αυτό όμως αλλάζει, και αλλάζει σύντομα. Τα βρόμικα παιχνίδια πολιτικών και ανθρώπων του "συστήματος" της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την Ελληνική Ομογένεια.
Πολλοί πολιτικοί όταν μιλούσαν σε ομογενειακό 
ακροατήριο στην Αμερική, τον Καναδά... έλεγαν κάτι "είσαστε οι καλύτεροι Έλληνες", "εδώ είναι η πραγματική Ελλάδα". Έβλεπαν τα Έλληνο-Αμερικανάκια 2-3-4 γενιάς να χορεύουν Ελληνικά και να μιλούν Ελληνικά και έλεγαν "μπράβο σας..." Όταν έφευγαν από εδώ μας ξέχναγαν και μας ξεχνούν και τώρα, δυστυχώς.

Τι θα γίνει; Mark my words λένε οι Αμερικάνοι. Με την τακτική που ακολουθούν οι 
κυβερνώντες των τελευταίων ετών και με μαθηματική ακρίβεια θα την χάσει την Ομογένεια η Ελλάδα!!!
Τελευταία ακούμε για φόρους σε κάποια πατρικά σπίτια στην Ελλάδα, για δυσκολίες στις συναλλαγές, για την μη 
αναγνώριση Ελλήνων από τα Δωδεκάνησα πριν το 1951... Οι επισκέψεις ομάδων από την Ελλάδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, η αδιαφορία για τα Ελληνικά Σχολεία στην ξενιτιά με Έλληνες δασκάλους και άλλα, όπως βραβεύσεις επιδόσεων των Ελληνικής καταγωγής και η αναγνώριση από την Ελλάδα είναι λάθη. Που τα βλέπουν όλοι και εδώ αλλά και στην Ελλάδα.
Από την άλλη μεριά οι όποιες εκθέσεις (αναφορές) των Ελληνικών αντιπροσωπειών μάλλον μπαίνουν στα συρτάρια γιατί σήμερα, όπως και χθες, η ομογένεια μάλλον ενδιαφέρει σε πόσο 
συνάλλαγμα θα φέρει στην Ελλάδα.  Καμία ουσιαστική συνεργασία για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και διατήρησης της Ελληνικής Ταυτότητας. Μας ξέχασαν, για να μην πω μας ξέγραψαν.  Αυτό το θέμα με το χώρο του Ηλειακού Χωριού που θα το πουλήσουν, λέει, για να πληρώσουν το μνημόνιο, τρομάρα τους, βγάζει μάτια.

Με άλλα λόγια εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα χαθεί ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας, η Ελληνική Ομογένεια.
Ας 
καθίσουν κάτω οι "φωστήρες" της κυβέρνησης και των κομμάτων μαζί με τη συμβολή των προξενείων, προξένων και πρεσβειών της Ελλάδος και να κάνουν αναθεώρηση και αναβάθμιση των σχέσεων με την ομογένεια, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, γιατί αύριο θα είναι αργά, πολύ αργά.
Οι κυβερνήσεις επέλεξαν να μην έχουν επιστολική ψήφο στην Ελλάδα ούτε αντιπροσώπους στην Ελληνική Βουλή οι Έλληνες ομογενείς και αυτό βασικά για να μην "μπερδεύονται" στα πόδια των 
κυβερνώντων γιατί οι ομογενείς θα είχαν και απαιτήσεις όπως έχουν αυτοί που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εμείς από τη 
Βοστώνη όπως και άλλοι από άλλα μέρη των ΗΠΑ, Καναδά, βλέπουμε, ακούμε και έχουμε γνώμη.  Πονάμε την Ελλάδα και βοηθήσαμε, βοηθάμε.  Πρέπει και εσείς στην Αθήνα να αναλαβετε τις ευθύνες σας για τον Ελληνισμό.  Τέρμα οι εκλογές, τέρμα τα μνημόνια.  Αλλάξτε πορεία.  Για την Ελλάδα,
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου