Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2015

  • Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, διαβεβαιώνεται πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης του Παπάφειο Ορφανοτροφείου παρέλειψαν εσκεμμένα να ενεργήσουν, σε σχέση με την κακοποίηση επτάχρονου τρόφιμου, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Τονίζεται ωστόσο ότι «η αυτονόητη ευαισθησία του θέματος, φρο­νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό».
  • Ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των έργων και υποδομών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων βρέθηκε στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
  • Την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, εξέφρασαν οι εισηγητές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών - Κοινωνικών Υποθέσεων - Παραγωγής - Εμπορίου της Βουλής.
  • Στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, δίπλα στη βάρκα που μόλις τη μετέφερε στη Λέσβο από την Τουρκία, γέννησε, σήμερα Τρίτη αργά το απόγευμα, νεαρή σύρια πρόσφυγας.
  • Στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών του Σεπτεμβρίου ζητά από τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κωσταντίνο Τσιμάρα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος.

Κόσμος

  • Σε «Ιερό Πόλεμο» κατά Ρώσων και Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος τους μουσουλμάνους, εναντίον αυτού που η οργάνωση αποκαλεί «σταυροφορία» των δύο δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. «Νέοι ισλαμιστές, όπου κι αν βρίσκεστε, ξεκινήστε τζιχάντ εναντίον Ρώσων και Αμερικανών για τη σταυροφορία τους εναντίον των μουσουλμάνων» ανέφερε το ηχητικό μήνυμα.
  • Τρομοκρατικές χαρακτήρισε τις επιθέσεις από παλαιστίνιους εναντίον ισραηλινών πολιτών ο Λευκός Οίκος καταδικάζοντας τις πράξεις βίας και καλώντας τις δύο πλευρές να αποκαταστήσουν την τάξη. Σήμερα, Τρίτη, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ.
  • Η οικονομική εισαγγελία της περιφέρειας της Τοσκάνης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβώσει εάν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χρέωσε ιδιωτικά δείπνα στα ταμεία του δήμου την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Φλωρεντίας από το 2009 μέχρι το 2014.
  • Tο Μέτωπο αλ-Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, καλεί τους τζιχαντιστές να «σκοτώσουν» Ρώσους σε αντίποινα για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, και επικηρύσσει ταυτόχρονα με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.
  • Το Ολλανδικό Γραφείο για την Ασφάλεια (OVV) επιβεβαιώνει ότι ρωσικής κατασκευής πύραυλος Buk προκάλεσε την κατάρριψη της πτήσης MH17 επάνω από την εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία στο τελικό πόρισμα για την τραγωδία του Ιουλίου του 2014 που στοίχισε τη ζωή 298 ανθρώπων. Η έκθεση δεν «δείχνει» τους υπαίτιους (θα ακολουθήσει εντός μηνών πόρισμα ξεχωριστής ποινικής έρευνας)· Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται. Ορισμένοι επιβάτες ενδέχεται να είχαν διατηρήσει τις αισθήσεις τους μετά το χτύπημα του πυραύλου. Αναπαράσταση της κατάρριψης σε animation

Οικονομία

  • «Πληθώρα νέων δεδομένων δείχνει ότι η ελληνική οικονομία θα γνωρίσει ηπιότερη ύφεση το 2015 από ό,τι προβλεπόταν και αυτό θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την δευτερολογία του στις συναρμόδιες επιτροπές, οι οποίες επεξεργάζονται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
  • «Οι επόμενες 50 ημέρες είναι κρίσιμες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Στοχεύουμε, παρά το εξαιρετικά σφιχτό και απαιτητικό χρονοδιάγραμμα και τις σημαντικές αβεβαιότητες, να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις αυξήσεις κεφαλαίου και με άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων, πριν το τέλος Νοεμβρίου 2015» επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νίκος Καραμούζης.
  • Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και ακύρωσε την από 9.12.2013 απόφαση της επιτροπής συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής για την έγκριση τροποποίησης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΕΠΧΣΑΑΤ) λόγω μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας.

Αθλητισμός

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά επισκέφθηκε η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών Σαρωνικού, Στέλλα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της, για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο κτίριο. Την ομάδα και τη διοίκηση του Ολυμπιακού υποδέχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος προσέφερε στους ποδοσφαιριστές τον τουριστικό οδηγό του δήμου Πειραιά "Destination Piraeus", καθώς και ένα βιβλίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.
  • Ολοκληρώθηκε η φάση των προκριματικών ομίλων του EURO 2016 και έγιναν γνωστές οι 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν απευθείας στη διοργάνωση της Γαλλίας. Η τελευταία πράξη θα παιχτει το Νοέμβριο στα play off με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων που θα διεκδικήσουν τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια». Διαβάστε ποιες είναι οι ομάδες...
  • Η Κύπρος τα έδωσε όλα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2016 στη Γαλλία, ωστόσο ηττήθηκε με 3-2 στο ΓΣΠ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και αποκλείστηκε. Βέλγιο και Ουαλλία πήραν την απευθείας πρόκριση από τον 2ο όμιλο, ενώ η Βοσνία πάει στα play off. Σοκ για τους Ολλανδούς που έμειναν επίσης εκτός με ήττα 3-2 στην έδρα τους από την Τσεχία που πέρασε πρώτη στον 1ο όμιλο, με την Ισλανδία να την ακολουθεί παρά την ήττα από την Τουρκία που «βγήκε» η καλύτερη 3η και πέρασε στα τελικά. Πρωτία για την Ιταλία στον 8ο όμιλο, με την Κροατία να ακολουθεί στη 2η θέση και την Νορβία στην 3η.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου