Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2015

  • Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
  • Για συνομιλίες με τον έλληνα πρωθυπουργό, με θέμα την προσφυγική κρίση, φτάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή στη Βιέννη η εκπρόσωπός του Σουζάνε Ενκ.
  • Μετά την αναταραχή που προκάλεσε στη διάρκεια αναζήτησης του κατάλληλου γραφείου στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε: Θα διατηρήσει... μισό γραφείο. Ωστόσο, πρόκειται για το πρώην γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως. Παράλληλα, διεθεσε 12 γραφεία στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους...
  • Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Τις θέσεις καταλαμβάνουν οι Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Χρήστος Μαντάς, Σωκράτης Φάμελλος και Φωτεινή Βάκη.
  • «Την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την επικείμενη διαπραγμάτευση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση αυτή» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Κόσμος

  • Γλυκόπικρη νίκη κατάφερε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου στις εκλογές, καθώς το κυβερνήτικο στρατόπεδο ήρθε μεν πρώτο όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει την αυτοδυναμία: «Έτοιμος να κυβερνήσει» εμφανίζεται ο ίδιος, μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας και την έξοδο από το μνημόνιο. Η δυνατότητα της αριστερής αντιπολίτευσης να τον μπλοκάρει στο Κοινοβούλιο προοιωνίζεται κίνδυνο πολιτικής αστάθειας καθώς η Λισαβώνα θα κληθεί να εφαρμόσει δύσκολο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
  • Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την «Αψίδα του Θριάμβου» που είχε ηλικία σχεδόν 2.000 ετών, κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές. Η Αψίδα βρισκόταν στην είσοδο του κεντρικού περιστυλίου, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές έχει μείνει όρθιο. Πρόκειται για την τέταρτη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο μετά την κατάληψη της περιοχής από την ISIS το Μάιο.
  • Επανεκλογή της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην Πορτογαλία, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, είναι το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει από τα exit poll για τις εκλογές της Κυριακής. Ωστόσο, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ίσως χαθεί η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
  • Το Ισραήλ «διεξάγει μάχη μέχρι θανάτου κατά της παλαιστινιακής τρομοκρατίας» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνοντας εντολή για τη λήψη μέτρων μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στην Ιερουσαλήμ. Ήδη έχει επιβληθεί διήμερη απαγόρευση εισόδου στους Παλαιστινίους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ένταση έχει κλιμακωθεί σε τέτοιο σημείο στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη που εκφράζονται φόβοι για το ξέσπασμα τρίτης παλαιστινιακής Ιντιφάντα.
  • «Τα κράτη-μέλη πρέπει να κατανοήσουν ότι αντί της ανάπτυξης εκατοντάδων αστυνομικών στα εθνικά τους σύνορα, θα ήταν πιο χρήσιμο να τους στείλουν στα εξωτερικά σύνορα» λέει ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Οικονομία

  • Περισσότερα από 300.000 νέα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σε αγρότες, επιχειρήσεις και όσους πιαστούν στην τσιμπίδα του αυξημένου φόρου πολυτελείας στέλνει από σήμερα, Δευτέρα, η εφορία. Εντός Οκτωβρίου αναμένεται, επίσης, η αύξηση των επιτοκίων και η μείωση των δόσεων υπό προϋποθέσεις για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών, ενώ ο ΕΝΦΙΑ ακολουθεί χωρίς να έχει αλλαγές μιας και φέτος είναι υπολογισμένος με τις αντικειμενικές αξίες του 2007.
  • Το οικονομικό επιτελείο, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιστρέφει στην αίθουσα του Eurogroup σήμερα, Δευτέρα. Αυτή τη φορά, θα παρουσιάσει λίστα 48 προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για τη υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
  • Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε την Κυριακή, ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου