Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2015

  • Με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από όλους «πράξεις και όχι λόγια» για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Υπό την προεδρία της επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Ποιοι θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα και ποιοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
  • Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο έγινε το πρωί του Σαββάτου η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Της διαδικασίας προήδρευσε ο δ' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Τα στιγμιότυπα και τα «πηγαδάκια» της ορκωμοσίας. Φωτορεπορτάζ.
  • Και επισήμως είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς η ΚΕΦΕ έκανε δεκτή την ένστασή του. Ο ίδιος μάλιστα υπερασπίστηκε τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.
  • Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.

Κόσμος

  • Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας πραγματοποίησε 20 πτήσεις στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, πλήττοντας εννέα στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
  • Τουλάχιστον εννέα εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν, όταν βομβαρδίστηκε νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν. Εξετάζεται πιθανή εμπλοκή των ΗΠΑ στο χτύπημα, με εκπρόσωπο του στρατού να δηλώνει ότι αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις «μπορεί να οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις».
  • Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF). Σε ανακοίνωσή της, η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί -για τους οποίους θεωρούνται ύποπτες οι αμερικανικές δυνάμεις- που είχαν ως στόχο το νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, συνεχίστηκαν επί 30 λεπτά παρ' όλο που αμερικανοί και αφγανοί αξιωματούχοι είχαν ενημερωθεί. Εννέα μέλη της οργάνωσης έχουν σκοτωθεί και άλλα 37 άτομα έχουν τραυματιστεί.
  • «Συνταγή για αποτυχία» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος την στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην κρίση στη Συρία. Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ως αποτέλεσμα να κρύβεται η αντιπολίτευση στη χώρα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την πρόθεση να αφήσουν τη σύρραξη στη Συρία να μετατραπεί σε πόλεμο μέσω ενδιαμέσων με τη Ρωσία.
  • Ο Τζεμπ Μπους, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες, Παρασκευή, αναφερόμενος στο μακελειό σε κολέγιο του Όρεγκον ότι «αυτά τα πράματα συμβαίνουν», προκαλώντας την έντονη αντίδραση και του Μπαράκ Ομπάμα.

Οικονομία

  • Έκλεισε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ. Ο κατάλογος θα εξετασθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κατάλογος με μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να ξεκλειδώσουν και το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ από τη δόση του Αυγούστου.
  • Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η γγ Δημοσίων Εσόδων. Πώς θα κλιμακωθεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου. Σε πόσες δόσεις θα εξοφλούν οι επιχειρήσεις τις υποχρεώσεις τους.

Αθλητισμός

  • Χωρίς τον Πάρντο, ο οποίος στη σαββατιάτικη προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γαστροκνήμιο, αλλά με τον Ιντέγε που ξεπέρασε τον τραυματισμό του απ΄τον αγώνα με την Αρσεναλ, θα ταξιδέψει η αποστολή του Ολυμπιακού, για το αυριανό (20:30) εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
  • Πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο, στην 6 αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό να έχει  δύσκολη αποστολή στη Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα (20:30). Νωρίτερα ο Πανθρακικός υποδέχεται τον Λεβαδειακό (16:00) και στη συνέχεια ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό (18:15).  Τα βλέμματα βέβαια όλων είναι στραμένα στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ατρόμητο.
  • Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Κώστας Κατσουράνης, μίλησε για την καριέρα του. Τόνισε ότι τελείωσε όπως θα ήθελε, και φυσικά θεωρεί ως αποκορύφωμα της πορείας του την κατάκτηση του EURO 2004. Υποστήριξε ότι δεν έχει μετανιώσει για κάποια αποφασή του, ενώ αναφέρθηκε και σε όλους όσους θεωρεί ότι είχε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου