Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2015

  • Τις έντονες αντιδράσεις γονέων αλλά και εκπαιδευτικών, που προειδοποιούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα έχει στις 09:00 συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ το το απόγευμα (18:30) προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων.
  • Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στη 13:00 και στάση εργασία από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη, για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.
  • Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
  • «Κάθετα αντίθετοι» στην επιβολή ΦΠΑ 13% στα ιδιωτικά σχολεία δηλώνουν οι γονείς των 85.000 μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα οι γονείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεόντειο Σχολή Πατησίων.
  • Τελεσίγραφο προς τη Λευκωσία είτε να υπογράψει μέχρι τον Μάρτιο συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού είτε να αποδεχτεί το τετελεσμένο της κατοχής φαίνεται να προωθεί η Αγκυρα, συνδέοντας μάλιστα το ζήτημα αυτό με όσα συμφώνησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Κόσμος

  • Τα ξημερώματα της Κυριακής υπερψηφίστηκε στο σλοβενικό Κοινοβούλιο η διεύρυνση αρμοδιοτήτων στον στρατό για τη φύλαξη των συνόρων, με φόντο το προσφυγικό ρεύμα που πλέον έχει στραφεί στη χώρα και το οποίο η Λιουμπλιάνα αδυνατεί να διαχειριστεί. Παράλληλα, η κυβέρνηση πρόκειται εντός της ημέρας να υποβάλει αίτημα στην ΕΕ για βοήθεια με τη μορφή «αστυνομικών ενισχύσεων και οικονομικής υποστήριξης», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.
  • Θα αποσύρει ο Καναδάς τα μαχητικά του από την πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί σε Συρία και Ιράκ εναντίον της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Καναδάς πάντως θα συνεχίσει τη συμμετοχή στην εκπαίδευση μαχητών.
  • «Χώρα-κλειδί» προκειμένου να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση, χαρακτηρίζει την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεργαστεί μαζί της.
  • Δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας έγινε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη του, σήμερα Τρίτη, σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου πριν από δέκα χρόνια είχαν σημειωθεί βίαιες, αιματηρές ταραχές.
  • Το βαθύ χάσμα ανάμεσα στην εργατική και την ανώτερη τάξη στην Κίνα υπογραμμίζει βίντεο που έχει γίνει viral σε κινέζικα social media. Στο βίντεο μια πλούσια Κινέζα φαίνεται να πετά πάκους μετρητά σε πωλήτρια.

Οικονομία

  • Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, ύστερα από έναν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του. Ήδη έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών.
  • Ολοήμερη θα είναι την Τετάρτη η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι θα μείνουν στην Αθήνα έως και την Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας. Στις 9 το πρωί η πρώτη συνάντηση με Τσακαλώτο, Φλαμπουράρη.
  • Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, κατά την οποία αναμενόταν να γίνει η ενημέρωση από τους Θεσμούς για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος. Όπως ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους, και το θέμα θα συζητηθεί μόλις αυτά εφαρμοστούν πλήρως.

Αθλητισμός

  • Η Αρσεναλ έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, επικρατώντας 2-0 της Μπάγερν στο «Εμιρειτς» για την 3η αγωνιστική του Champions League. Πάντως, ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς των τελευταίων ετών έγινε στο «Μπάι Αρένα» όπου Λεβερκούζεν και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4. Ένα εύκολο βράδυ είχε η Μπαρτσελόνα που επικράτησε της Μπάτε Μπορίσοφ με 2-0 χωρίς να ιδρώσει. Ενώ ακόμα έναν αγώνα η Τσέλσι προβλημάτισε, αφού έμεινε στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία.
  • Μία ακόμη μαγική νύχτα για τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League. Μετά το Εμιρέιτς, οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν και το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ με 1-0 χάρη σε γκολάρα του Ιντέγε και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο.
  • Μία νίκη που θα αλλάξει το κλίμα, ψάχνει ο Αστέρα Τρίπολης και το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, φαίνεται ν` αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία. Οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν (22/10 22:00) τους Κύπριους εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική του Europa League και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα από το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου