Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, 2015

  • Με συνθήματα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν δεκάδες μέλη οργανώσεων της κουρδικής και τουρκικής Αριστεράς, αλλά και μέλη ελληνικών οργανώσεων πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φονική επίθεση στην Αγκυρα.
  • Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ του Σαββάτου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου, υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.
  • Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για το πολύνεκρο μακελειό σε συγκέντρωση στην Άγκυρα. Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά - Σινιρλίογλου. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα συλλυπητήρια της Αθήνας στις οικογένειες των θυμάτων. Την επίθεση καταδίκασαν και τα κόμματα.
  • Την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα επισημαίνει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ παράλληλα τονίζεται η θέση για τήρηση του μνημονίου, αλλά και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.

Κόσμος

  • Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας που έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό σε συγκέντρωση για το Κουρδικό. Στους 97 ανεβάζει τους νεκρούς ο ηγέτης του κουρδικού HDP. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δύο καμικάζι πραγματοποίησαν την επίθεση, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, που υπέδειξε ως πιθανούς υπόπτους το ISIS, το ΡΚΚ και τo DHKP-C. Φωτορεπορτάζ, βίντεο...
  • Διαδηλώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις πραγματοποιήθηκαν μετά την διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα και άφησε πίσω της τουλάχιστον 97 νεκρούς. Ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Συγκέντρωση κατά του Ερντογάν και στο Σύνταγμα.
  • Eκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων στην Άγκυρα. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ.
  • Με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας την πολύνεκρη «επίθεση μίσους» στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «στοχεύσει την ειρήνη του έθνους». Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκκληση για αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα απέναντι στην τρομοκρατία.
  • Κάλεσμα στην Τουρκία να «παραμείνει ενωμένη» απηύθυνε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, καταδικάζοντας την επίθεση στην Άγκυρα. «Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού καθώς μαζί αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας» τονίζει ο Λευκός Οίκος. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν για την ειρήνη» τόνισε από την πλευρά του ο γγ του ΝΑΤΟ.

Οικονομία

  • Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για να προχωρήσει το ταχύτερο στην ψήφισή του και να απελευθερώσει τις δόσεις της πρώτης αξιολόγησης. Διαβάστε τι προβλέπει...
  • «Έχουμε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα βιωσιμότητά του χρέους, θα πρέπει να υπάρξει ένα στοιχείο ελάφρυνσής του» δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Επίσης, καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσες που προβλέπονται από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συζήτηση για την ελάφρυση του χρέους.
  • Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Αθλητισμός

  • Και με τη βούλα στα τελικά του Euro 2016 βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Ιταλία, η οποία με τη νίκη της 3-1 στο Αζερμπαϊτζάν «σφράγισε το εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γαλλίας, μέσω του 8ου ομίλου. «Ζωντανή» στην πρόκριση είναι και η Νορβηγία μετά την εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην Μάλτα. Οι Σκανδιναβοί βρίσκονται στο -2 από την κορυφή, αφού νίκησαν 2-0 (19' Τετέι, 52' Σόντερλουντ), αλλά μετά τη νίκη της Κροατίας κόντρα στη Βουλγαρία (3-0), έχουν δύσκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική. Μάχη και για Τουρκία - Ολλανδία για την 3η θέση (και τα μπαράζ) μέσω του 1ου ομίλου. «Διπλό» της Κύπρου στο Ισραήλ και ξαφνική ελπίδα για τα μπαράζ!
  • Ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ολυμπιακό Βόλου, Κρίστιαν Νέμεθ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας, Μπερντ Στορκ, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Ελλάδα (19:00) στο Καραϊσκάκη, στην αυλαία των προκριματικών του Euro 2016. Μάλιστα, μετά το τέλος των δηλώσεων, στο αγωνιστικό σκέλος, έγινε γνωστό πως ο μέσος Άνταμ Μπόντι είναι τραυματίας και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή.
  • Καυστικός και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Ουγγαρία στο Καραϊσκάκη για τη 10η και -ευτυχώς- τελευταία αγωνιστική στα προκριματικά του Euro 2016. Ο διεθνής άσος της Ρόμα, μίλησε για την κατάσταση στα αποδυτήρια, τις σχέσεις των παικτών και ανέλαβε την ευθύνη για την τραγική πορεία στη διοργάνωση που το 2004 μας ανέδειξε πρωταθλητές Ευρώπης. Τσάνας: «Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου