Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Με φόντο την αντιπαράθεση Μπουτάρη και βουλευτή της Χρυσής Αυγής η παρέλαση

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2013
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, δεν πήρε τη θέση του στην εξέδρα των επισήμων, μαζί με τους άλλους βουλευτές, αλλά παρέμεινε στο δρόμο μαζί με τον κόσμο.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησαν ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παππάς, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόξενος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Σάντερς, ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.α.
Ύστερα από απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας φέτος συμμετείχαν και πάλι στην παρέλαση άρματα μάχης, μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού, ενώ μαχητικά αεροσκάφη έκαναν εντυπωσιακές πτήσεις πάνω από τον χώρο της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Χιλιάδες αστυνομικοί είχαν αναλάβει τη φύλαξη της εξέδρας των επισήμων και όλης της περιοχής. Για μεγάλη απόσταση από την εξέδρα δεν επιτρεπόταν η είσοδος των πολιτών παρά μόνο σε όσους είχαν εφοδιαστεί με προσωπικές προσκλήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε απέναντι στον ολοκληρωτισμό, απέναντι στην ισοπέδωση, ομόθυμα να καταδικάσουμε τη βία, το φασισμό, το νεοναζισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης και πρόσθεσε: «Μπορούμε και πρέπει να καταθέσουμε σύσσωμες τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση για μια καλύτερη Ελλάδα, για καλύτερες μέρες για όλους τους Ελληνες».
«Τέλειωσε και η σημερινή παρέλαση, χωρίς κανένα απολύτως έκτροπο, νομίζω ότι του χρόνου πια», επισήμανε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα και μετά το τέλος της παρέλασης έκαναν πορεία.
Στο ύψος του δημαρχείου σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, έκαναν τη δική τους διαμαρτυρία, με συνθήματα και πανό, ενώ μόλις τέλειωσε η παρέλαση πραγματοποίησαν πορεία.
Και στις δύο περιπτώσεις τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά.
Τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, ο οποίος προσήλθε με τη σύζυγο και τα παιδιά του, αλλά όμως δεν πήρε τη θέση του στην εξέδρα των επισήμων, μαζί με τους άλλους βουλευτές, και παρέμεινε στο δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο, δίπλα από την εξέδρα των αναπήρων πολέμου και των απογόνων των μακεδονομάχων.
Στους δημοσιογράφους είπε ότι πήγε στην παρέλαση ως βουλευτής και δήλωσε πως το κόμμα του είναι νόμιμο, εκπροσωπείται στη Βουλή και εκτός από τον ίδιο υπήρχαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που παρακολούθησαν την παρέλαση.
Σε ερώτηση γιατί δεν κάθισε μαζί με τους άλλους βουλευτές απάντησε ότι επίτηδες διάλεξε αυτό το σημείο (στο ίδιο είχε σταθεί και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου) για να μην είναι μαζί τους, γιατί, όπως είπε, εκπροσωπεί το έθνος και τον λαό.
Αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για την πολιτική αντιπαράθεση που υπήρξε σχετικά με την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει.
Επιτέθηκε, επίσης, εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι θα αποχωρούσε από την παρέλαση αν έβλεπε στην εξέδρα των επισήμων βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Ας φύγει. Καλό θα είναι να φύγει και από τη Θεσσαλονίκη», είπε για τον δήμαρχο.
«Αυτό μάλλον για τον εαυτό του το εννοούσε», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος δεν τον είχε αντιληφθεί και ενημερώθηκε στο τέλος της παρέλασης από τους δημοσιογράφους. Κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για θρασυδειλία και υπογράμμισε: «Η θρασυδειλία της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται με τη σημερινή παρουσία της στο πεζοδρόμιο. Αν ήθελε πραγματικά να εφαρμόσει το νόμο όπως λέγεται ας ερχόταν πάνω στην εξέδρα, να δούμε τι θα γινόταν. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους».
«Αυτό το οποίο έγινε αντιληπτό από εμένα είναι ότι δεν ήταν πάνω στην εξέδρα», τόνισε από την πλευρά του για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης, και σημείωσε: «Στην εξέδρα κάθονται οι επίσημοι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας αλλά και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ως εκ τούτου εμείς συμμετείχαμε κανονικά. Δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε πλάι με τους ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν χρεωθεί εγκληματικές και παραβατικές δραστηριότητες και ως τούτου δεν υπήρχε κανένα θέμα από μέρους μας».
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου