Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παρελάσεις μετ’ εμποδίων

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, 2013
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος τόνισε ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα καλούσε και πάλι τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του - Ακάλυπτο τον άφησε η Κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Κυριακής, ο κ. Τζιτζικώστας επέμεινε στην απόφασή του:
«Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ θύελλα προκάλεσαν τα όσα είπε για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: .
«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις από την Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και το «άδειασμα» από την κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να ανασκευάσει τα λεγόμενά του με νέα ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει πως «σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο», ενώ προσθέτει:
«Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε. Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού».
Οι δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα προκάλεσαν την αντίδραση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
To Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον καλεί να υποβάλει την παραίτησή του.
«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.
Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε μέσω Twitter: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση, είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε «ατόπημα» την πρόσκληση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Χρυσή Αυγή για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην παρέλαση θα είναι μαζί με τον λαό.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου