Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, 2013

  • Ο σάλος που προκλήθηκε από το περιστατικό λογοκρισίας για τον Κεμάλ του Μ.Χατζιδάκι δεν πτόησε τον διευθυντή γυμνασίου στον Πύργο, που μετά από προτροπή γονέα, απαγόρευσε στην καθηγήτρια μουσικής και την σχολική χορωδία να τραγουδήσουν στη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου ένα από τα ρεμπέτικα της Κατοχής του Μπαγιαντέρα.
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χ.Τρικούπη, στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με στόχο να αποδοκιμάσει τόσο τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα για το ΠΑΣΟΚ, όσο και την πρόσκληση που απηύθυνε στην Χρυσή Αυγή για να παραστεί στην παρέλαση.
  • Ανοιξε η ειδική εφαρμογή της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή ηλετρονικών αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του δικαιούχου. Πώς και σε ποιους δίνεται το επίδομα θέρμανσης.
  • Κατά της πραγματοποίησης παρελάσεων τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Ο υπεύθυνος τομεάρχης Παιδείας του κόμματος δήλωσε ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις παρελάσεις. Παλαιολιθικές με τον τρόπο που γίνονται, χαρακτήρισε τις παρελάσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.
  • Ένταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. Επίθεση με ασπίδα των ΜΑΤ δέχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Χαραλαμπίδου. Παρών στην εξέδρα των επισήμων κατά την μαθητική παρέλαση έδωσε ο καταδικασθείς και έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειάρχη Π.Ψωμιάδης.

Κόσμος

  • Την ώρα που η οργή στην Ευρώπη για τις παρακολουθήσεις ξένων ηγετών φουντώνει, η NSA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε ενημερωθεί από τον επικεφαλής της NSA ότι το κινητό της γερμανίδας καγκελάριου βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Την Κυριακή, γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το κινητό της Μέρκελ μπορεί να παρακολουθείτο ήδη από το 2002 και ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για τις παρακολουθήσεις από το 2010.
  • Ο Β.Σόιμπλε μοιάζει να έχει απεμπολήσει την επιμονή του να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος της Γερμανίας από το 2015 και μετά, δεχόμενος να επικεντρωθεί στους στόχους της αποτροπής περαιτέρω δανεισμού της χώρας και της αποφυγής της αύξησης των φόρων. Η τοποθέτηση αυτή δίνει μεγαλύτερο περιθώριο διαπραγματεύσεων με το SPD σε σχέση με την οικονομική πολιτική μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού και στον ίδιο περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
  • Ένας νέος 21 ετών έθεσε τέρμα στην ζωή του, το απόγευμα της Κυριακής, πέφτοντας στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας, στην συνοικία «Καζιλίνα», της Ρώμης. Πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία νεαρού ομοφυλόφιλου στην ιταλική πρωτεύουσα από την αρχή του χρόνου. «Η Ιταλία είναι ελεύθερη χώρα, αλλά πάσχει από ομοφοβία και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτή την στάση πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους» έγραψε ο νεαρός αυτόχειρας, σε επιστολή που άφησε σε συγγενείς του.
  • Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε την Κυριακή να απελευθερώσει άλλους 26 παλαιστίνιους κρατούμενους, στη δεύτερη φάση συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ τον Ιούλιο για την επανέναρξη των συνομιλιών.
  • Τον Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, εκλεκτό του κυβερνώντος «Γεωργιανού Ονείρου», δείχνουν νικητή των προεδρικών εκλογών στη Γεωργία τα exit poll. Σύμφωνα με αυτά, ο 44χρονος υποψήφιος θα συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων, ποσοστό αρκετά μεγάλο για να του εξασφαλίσει νίκη από τον πρώτο γύρο εκλογών.

Οικονομία

  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δεν πρόκειται να θιγούν, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι μετά το τέλος του 2013 δεν θα δοθεί παράταση για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπεται εξεύρεση πόρων 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.
  • Σε νέο αρνητικό ρεκόρ έφτασε η ανεργία στην Ιταλία, καθώς, για πρώτη φορά, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι και όσοι έχουν πάψει να αναζητούν δουλειά ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια. Σχεδόν το 50% των ανέργων βρίσκεται στον ιταλικό νότο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς- 1.538.000- είναι νέοι μέχρι τριάντα τεσσάρων ετών. Επιπλέον, περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να δεχθούν μειωμένο ωράριο.
  • Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου