Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

NEA ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2013


  • Photo #57

  • Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου. Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Απ.Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Αδιευκρίνιστη η στάση που θα κρατήσει ο Γ.Μπουτάρης.
  • Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η αστυνομία στο Λουτράκι, όπου το μεσημέρι βρέθηκε χτυπημένη μια 62χρονη έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να εντοπίσει το δράστη ή τους δράστες.
  • Με πορεία μέχρι την αρχή της οδού Δεληγιάννη στην πλατεία Καραϊσκάκη, ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη κράτησε τους συμμετέχοντες στην πλατεία σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση.
  • Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού». «Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας-κομμάτων για την πρόσκληση εκπροσώπων της ΧΑ στη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας.

Κόσμος

  • Η πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αλβανία. Πρώτη έσπευσε να διαμαρτυρηθεί η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, η οποία έκανε λόγο για πρωτοβουλίες που πηγαίνουν ενάντια στην ουσία της ζωής μας, ενάντια στη θέληση του Θεού που μας έχει ευλογήσει με την ένωση του άνδρα και της γυναίκας».
  • Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Spiegel, οι Αμερικανοί είχαν βάλει στο στόχαστρό τους την Ανγκελα Μέρκελ από το 2002, τρία χρόνια πριν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας.
  • Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων το Σάββατο για διαλύσει περίπου 100 φοιτητές που διαδήλωναν στο κέντρο της Άγκυρας εναντίον κατά της κοπής των δέντρων σε χώρο του πανεπιστημίου, προκειμένου να προχωρήσει ένα αμφιλεγόμενο οδικό έργο.
  • Το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εξερράγη το Σάββατο στέλνοντας λάβα στον αέρα και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας. Λόγω της έκρηξης δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν τα ορεινά χωριά στις πλαγιές, αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι πολίτες της Αργεντινής στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του 1/3 της Γερουσίας (24 γερουσιαστές) και του 1/2 της Βουλής (127 βουλευτές). Η κάλπη θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς θα καθορίσει το πώς θα πορευθεί η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες στα τελευταία δύο χρόνια της δεύτερης θητείας της. Η ίδια προς το παρόν, αναρρώνει.

Οικονομία

  • Σε νέο αρνητικό ρεκόρ έφτασε η ανεργία στην Ιταλία, καθώς, για πρώτη φορά, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι και όσοι έχουν πάψει να αναζητούν δουλειά ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια. Σχεδόν το 50% των ανέργων βρίσκεται στον ιταλικό νότο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς- 1.538.000- είναι νέοι μέχρι τριάντα τεσσάρων ετών. Επιπλέον, περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να δεχθούν μειωμένο ωράριο.
  • Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • «Νέα, μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα, με βάση το πρόγραμμα, δεν προκύπτουν» δηλώνει στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αθλητισμός

  • Η Ίντερ επικράτησε με 4-2 της Ελλάς Βερόνα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Campionato με τον Βαγγέλη Μόρας να ανοίγει το σκορ για τους Νερατζούρι με αυτογκόλ στο 10'. Με γκολ του Σκοντράν Μουστάφι η Σαμπντόρια νίκησε 1-0 την Αταλάντα, σε ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του Campionato.
  • Την τρίτη σερί ήττα της στο γαλλικό πρωτάθλημα γνώρισε η Μαρσέιγ, η οποία έχασε με 3-2 από τη Ρεμ στο «Βελοντρόμ» και έτσι απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών έδωσε με σπουδαίο «διπλό» η Ρεν, η οποία διέσυρε 5-0 την Τουλούζ. Μεγάλη νίκη και για την Γκινγκάμπ, η οποία αν και βρέθηκε στο 0-1 στο 41΄ απέναντι στην Αζαξιό, κατάφερε μέσα σε ένα τετράλεπτο (86΄ με 90΄) να πετύχει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1.
  • Η Μπαρτσελόνα ήταν θριαμβεύτρια στο πρώτο «clasico» της χρονιάς, καθώς επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Το σκορ άνοιξε στο 14' από διαγώνιο πλασέ του Νεϊμάρ, ενώ στο 79' ο Αλέξις Σάντσες με εξαιρετική «λόμπα», «καθάρισε» το ματς εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Λόπεθ ήταν εκτός θέσης. Λίγο νωρίτερα, στο 72' ο Καρίμ Μπενζεμά είχε τραντάξει το δοκάρι της στην καλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ να φτάσει στην ισοφάριση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε ο Χεσέ Ροντρίγκες για τη «βασίλισσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου