Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: «Συνήθης πρακτική η παρακολούθηση ξένων ηγετών»

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2013
Λανθασμένες οι αποκαλύψεις ευρωπαϊκών εφημερίδων για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών, υποστηρίζει ο διευθυντής της NSA.
«Οι αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας Λε Μοντ, της ισπανικής Ελ Μούντο και της ιταλικής Λ' Εσπρέσο για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ είναι εντελώς λανθασμένες», υποστήριξε σήμερα ο διευθυντής της, στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ.

«Για να είμαστε εντελώς σαφείς, δεν συλλέξαμε πληροφορίες για τους Ευρωπαίους πολίτες», είπε ο Αλεξάντερ σε ακρόαση στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, διευκρινίζοντας ότι αυτά ήταν «δεδομένα που δόθηκαν στην NSA» από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Τις τελευταίες ημέρες οι δύο πρώτες εφημερίδες, βασιζόμενες σε έγγραφα που αποκάλυψε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ανέφεραν ότι η αμερικανική υπηρεσία είχε καταγράψει περισσότερες από 70 εκατομμύρια τηλεφωνικές επικοινωνίες στη Γαλλία και 60 εκατομμύρια στην Ισπανία μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Από την πλευρά της, η ιταλική Λ' Εσπρέσο, επικαλούμενη τον δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ που πρώτος έφερε στη δημοσιότητα τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, υποστηρίζει ότι οι Ιταλοί παρακολουθούνταν από τις αμερικανικές και τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Οι διαβεβαιώσεις των δημοσιογράφων στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τις οποίες η NSA υπέκλεψε δεκάδες εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις είναι εντελώς λανθασμένες. Όπως και το πρόσωπο που έκλεψε τα απόρρητα δεδομένα, δεν κατάλαβαν τι είχαν μπροστά στα μάτια τους», υποστήριξε ο στρατηγός Αλεξάντερ.
Ο διευθυντής της NSA επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ που ανέφερε ότι οι υποκλοπές στις χώρες αυτές έγιναν από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και κατόπιν τα δεδομένα δόθηκαν στην αμερικανική υπηρεσία. Σημείωσε ότι οι υποκλοπές αυτές δεν αφορούσαν τους Γάλλους ή τους Ισπανούς πολίτες αλλά τις επιχειρήσεις στις χώρες όπου έχει εμπλακεί το ΝΑΤΟ.
Όταν ρωτήθηκε εάν η NSA μοιράζεται τις πληροφορίες της με τους «Ευρωπαίους συμμάχους» και αν αυτοί οι τελευταίοι δίνουν τις δικές τους πληροφορίες στην αμερικανική υπηρεσία, ο στρατηγός απάντησε καταφατικά.
Στην ίδια επιτροπή κατέθεσε και ο εθνικός διευθυντής πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος επιβλέπει τη δράση των 16 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στις οποίες περιλαμβάνεται η NSA. Ο Κλάπερ ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση ξένων ηγετών είναι κάτι το σύνηθες και γίνεται από όλες τις χώρες. Δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο και, όπως είπε, «ήταν έναν από τα πρώτα πράγματα που έμαθε» ο ίδιος όταν φοιτούσε στη σχολή πληροφοριών, το 1963.
Ο Κλάπερ υποστήριξε ότι οι ανησυχίες εκφράζονται κυρίως από φορείς υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής που δεν γνωρίζουν την έκταση των κατασκοπευτικών επιχειρήσεων της δικής τους χώρας, επισημαίνοντας και αυτός ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολιτικούς.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου