Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 2013

  • Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 2013

  • Photo #40

  • Χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, είχε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Την Παρασκευή ο κ. Νίμιτς θα έχει κοινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δυο χωρών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
  • Με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σε αποψινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια στους δικηγόρους που παρίστανται στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία κατηγορείται και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
  • Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση, δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Όμως, όπως πρόσθεσε, «η ευρύτητα του χώρου αυτού όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή και διακριτά όρια» και «δεν μπορεί να συγχέεται η ευρύτητα με την απουσία στίγματος».
  • Προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας τον Ιούνιο του 2012, κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
  • Η υπόθεση της ανήλικης που η αστυνομία απομάκρυνε από ζεύγος Ρομά στα Φάρσαλα ανέδειξε σημαντικότατες αδυναμίες της διοίκησης, ως προς την προστασία των ανηλίκων αλλά και ως προς την προστασία από τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη μισαλλοδοξία ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού όπως οι Ρομά, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη. H ανεξάρτητη αρχή τονίζει δε ότι η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση, συνοδεύτηκε από σειρά παραβιάσεων δικαιωμάτων ανηλίκων και ενηλίκων.

Κόσμος

  • Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα κυριαρχήσει την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Στο θέμα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση μετά τα τραγικά ναυάγια ανοιχτά της Λαμπεντούζα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, έχει διευρυνθεί η ομάδα των χωρών που ζητούν λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση και την πρόληψη παρόμοιων τραγικών συμβάντων.
  • Διαβαθμισμένο έγγραφο της NSA που υπέκλεψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει το εύρος των παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Σύμφωνα με υπόμνημα αμερικανού αξιωματούχου, η Υπηρεσία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 ηγετών από διάφορες χώρες του κόσμου.
  • Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο Μίλινγκτον του Τενεσί. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί.
  • Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ολμπράιτ υποστήριξε την Πέμπτη ότι οι γαλλικές υπηρεσίες την κατασκόπευαν την εποχή που εκπροσωπούσε την Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη. Οι δηλώσεις της Ολμπράιτ έρχονται την ώρα που η Ευρώπη επικρίνει τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις ηγετών και απλών πολιτών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
  • Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο βρισκόταν ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας και απήγαγαν δύο αμερικανούς ναυτικούς, τον καπετάνιο και τον πρώτο μηχανικό. Το δεξαμενόπλοιο C-Retriever, το οποίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Edison Chouest Offshore, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την ανησυχία του για την αύξηση της πειρατείας στη Δυτική Αφρική εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

Οικονομία

  • Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ η προκήρυξη για την ανάθεση της μελέτης του έργου «Υπόγεια οδική διασύνδεση του εμπορικού λιμένα στον χώρο του car - terminal του Ν. Ικονίου με τον όμορο χώρο του πρώην Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ), 75.000 τμ, προεκτιμώμενης αμοιβής 50.707 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η επενδυτική αξιοποίηση του χώρου αυτού, είτε για επέκταση του car - terminal, είτε για εργασίες logistics.
  • Δέκα Κυριακές το χρόνο θα μένουν τελικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θ.Παπάς. Πέρα από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκηςκαι τις δύο Κυριακές λειτουργίας της ΔΕΘ στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Τις προτάσεις του για τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, κατέθεσε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Αθλητισμός

  • Έχασε βαθμούς η Αλκμααρ στην Αστάνα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σαχτέρ Γκαραγκάντι στο Καζακστάν, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της με τον Ντιρκ Αντβοκαατ στον πάγκο της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Φινοντσένκο στο 11', ενώ η Αλκμααρ ισοφάρισε με τον Γκούντμουντσον στο 26'.
  • Με μεγάλη ανατροπή συνδύασε ο ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, μετά από περίπου 15 μήνες, λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα (13' Εντλόβου, 21' Γκολάσα), η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Europa League. Ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35' μείωσε σε 1-2, στο 39' ο Νίνης ισοφάρισε και στο 66' ο Σαλπιγγίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. Παραλίγο, «μοιραίος» παίκτης των «ασπρόμαυρων» ο Μίροσλαβ Στοχ που νικήθηκε από τον Ισραηλινό γκολκίπερ, Σαράνοφ, σε δύο πέναλτι.
  • Ποινή «χάδι» επεφύλασσε η πειθαρχική επιτροπή της FA στον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 8.000 λιρών για ανάρμοστη συμπεριφορά στη νίκη (4-1) της ομάδας του επί της Κάρντιφ, το περασμένο Σάββατο. Την Πέμπτη, αποδέχθηκε την κατηγορία και έτσι του επιβλήθηκε το «στάνταρ πρόστιμο για τέτοιες περιπτώσεις», όπως αναφέρει η αγγλική ομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου