Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2013

Photo #50
  • Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2013

  • Δυο ώρες διήρκεσε η κοινή συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε ότι η πρόταση του Απριλίου -το όνομα «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας»- εξακολουθεί και βρίσκεται στο τραπέζι, ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν έχουν αποφασιστεί τα επόμενα βήματα.
  • Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.
  • Την απόλυτη στήριξή του για τη διεύρυνση της βάσης της Κεντροαριστεράς εκφράζει ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σβόμποντα καλωσορίζει κινήσεις όπως αυτή των «58».
  • Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη οι συνήγοροι των δύο Ρομά που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, με βασικό επιχείρημα ότι δεν προκύπτει θέμα αρπαγής του παιδιού.
  • «Θαυμάζω εκείνους τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα που παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, επιμένουν στη διατήρηση των επιχειρήσεων τους. Οι γερμανοί επιχειρηματίες δεν θα είχαν ανάλογες αντοχές» δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και ειδικός απεσταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, στο Βήμα της Κυριακής.

Κόσμος

  • Το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, όπου 20 μαθητές και έξι δασκάλες σκοτώθηκαν πέρσι από έναν νεαρό ένοπλο βυθίζοντας στο πένθος τις ΗΠΑ, πρόκειται να κατεδαφιστεί, ανακοίνωσε ο δήμος.
  • Σεισμός 7,3 έπληξε την Ιαπωνία την Παρασκευή. Μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου έπληξε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού Χονσού. Ο πυρηνικός σταθμός στη Φουκουσίμα εκκενώθηκε προληπτικά. Η Ιαπωνία βρίσκεται, επίσης, αντιμέτωπη με ισχυρό τυφώνα, τον Φρανσίσκο.
  • Οι ευρωπαίοι ηγέτες που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες συμφώνησαν ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της NSA μπορεί να βλάψει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Φανερή είναι η καχυποψία της ΕΕ προς την Ουάσινγκτον, μετά τις αποκαλύψεις για την έκταση των παρακολουθήσεων. Σε μία προσπάθεια να διερευνηθεί το θέμα, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συνομιλήσουν με αμερικανούς αξιωματούχους.
  • Παράρτημα στην Τουρκία άνοιξε η γυναικεία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων FEMEN, τα μέλη της οποίας έχουν γίνει γνωστά με τις δυναμικές γυμνόστηθες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο.Η λειτουργία και δράση της οργάνωσης στην Τουρκία αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου των διώξεων που υφίστανται τα μέλη της οργάνωσης στις ισλαμικές χώρες.
  • Τον κίνδυνο της φτώχειας αντιμετωπίζει ο ένας στους έξι Γερμανούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από την γερμανική στατιστική υπηρεσία σε 13.415 νοικοκυριά της χώρας. Όπως κατέδειξαν τα στοιχεία, το 16,1% των Γερμανών κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο περιγράφεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή 980 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο και 2.058 για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά.

Οικονομία

  • «Νέα, μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα, με βάση το πρόγραμμα, δεν προκύπτουν» δηλώνει στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
  • Μητέρες ανηλίκων για τις οποίες ισχύει προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, ασφαλισμένοι προ του 1983 που διατηρούν το δικαίωμα εξόδου με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και τα ειδικά ασφαλιστικά όρια των ΔΕΚΟ και των τραπεζών αποτελούν -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- τις ομάδες που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για φρένο στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφορτίσει το κλίμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη λήψη μέτρων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, στροφή που δεν θα συνδέσουν μόνο οι καχύποπτοι με τις επαφές του πρωθυπουργού και του Γ.Στουρνάρα στη Σύνοδο Κορυφής. Είμαστε «σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι σε πόλεμο» τονίζουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, μετά και τη στρογγυλεμένη δήλωση Στουρνάρα περί νέων μέτρων. Εξακολουθούν πάντως να διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα οριζόντιων μέτρων.

Αθλητισμός

  • Το «Καμπ Νου» συγκεντρώνει το απόγευμα του Σαββάτου (19:00, ΟΤΕ TV) τα βλέμματα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πλέον αναμενόμενο ντέρμπι της σύγχρονης εποχής, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να καθηλώσει για ακόμη μία φορά εκατομμύρια ζευγάρια μάτια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στρέφεται το ενδιαφέρον της 9ης αγωνιστικής της Premier League, όπου η Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Το Σάλκε - Ντόρτμουντ ξεχωρίζει στην Bundesliga. Επικίνδυνη έξοδος της Ρόμα που θέλει να διευρύνει το απόλυτα νικηφόρο σερί της με νέο τρίποντο επί της Ουντινέζε στο «Φρίουλι».
  • Με τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η Σούπερ Λιγκ. Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τον Ατρόμητο να έχει δύσκολη αποστολή στην Ξάνθη με τους γηπεδούχους να διανύουν περίοδο φόρμας, ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με τον αήττητο Εργοτέλη. Επίσης ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη. Την Κυριακή, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην επιστροφή του Γκαλέτι στο Καραϊσκάκη. Στην Κομοτηνή θα τεστάρει τις δυνάμεις του ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανθρακικό. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διεξαγωγή -μετά από 13 χρόνια- του παραδοσιακού ντέρμπι Πανιώνιος- Απόλλων Σμύρνης. Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο παλαιότερους συλλόγους της χώρας.
  • Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου στη Β΄ Εθνική, ο Πανηλειακός αναδείχθηκε ισόπαλος των Χανίων με 1-1. Η ομάδα της Κρήτης αιφνιδίασε όταν προηγήθηκε με τον Παπατζίκο στο 9ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι Πελοποννήσιοι αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Νάστο στο 56'. Στον 2ο όμιλο (βόρειο), ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τη Δόξα Δράμας. Ο Βατανιακός αποδείχτηκε εφτάψυχος, αφού αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 49', πανηγύρισε την πρώτη νίκη (1-0) της ιστορίας του στην κατηγορία κόντρα στον κακό Ηρακλή με τον Σίνισα Γκόγκιτς να παραιτείται μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου