Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εμεινε σε τροχιά πρόκρισης ο Ολυμπιακός, «χρυσή» ισοπαλία με Μπενφίκα

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2013

Οι «ερυθρόλευκοι», υπό καταρρακτώδη βροχή, αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.
Του Νίκου Γαβαλά

Photo # 21

Μέχρι το σύνδρομο των τελευταίων λεπτών να του στερήσει όπως άλλοτε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο βούρκο του «Ντα Λουζ» και πολεμούσε σκληρά για να κρατήσει κάτω από αντίξοες γηπεδικές συνθήκες το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 29΄. Σ’ αυτή τη φάση δεν χρειάστηκε να «ράψει» ο Μήτρογλου. «Εκοψε» απλά την άμυνα των Πορτογάλων βγάζοντας με ένα εκπληκτικό τακουνάκι σε θέση βολής τον Αργεντινό, ο οποίος άδειασε τον Γκαράι και πλάσαρε εύστοχα τον Αρτούρ. Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που το ζητούσε περισσότερο. Η Μπενφίκα μπήκε ορμητικά, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό. Οι τρεις ευκαιρίες του Μήτρογλου στο 6΄, το 9΄ και το 24΄ ήταν οι προειδοποιητικές βολές τις οποίες αγνόησαν οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν στο 29΄ με την εξαιρετική συνεργασία Φουστέρ - Μήτρογλου - Ντομίνγκεζ που έφερε το 0-1.Η μπέρτα του ιπτάμενου Ρομπέρτο των Βρυξελλών βάρυνε από την καταιγιστική βροχή, τον κράτησε κολλημένο στο έδαφος σε μια εκτέλεση κόρνερ που δεν υπήρχε και ο Ολυμπιακός, πληγωμένος ξανά στον αέρα, έχασε μέσα από τα χέρια του στη Λισσαβώνα μια μεγάλη νίκη - μισή πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελικό 11 με την Μπενφίκα είναι ένα σημαντικό βήμα για τους «ερυθρόλευκους» για τη 2η θέση του 3ου ομίλου, τους αδικεί όμως με βάση τόσο την εικόνα τους όσο και τον άχαρο τρόπο που ήλθε το γκολ της ισοφάρισης στο 84: λάθος του διαιτητή που έδωσε κόρνερ ενώ δεν ήταν, λάθος από τον πολύ σταθερό μέχρι τότε Ρομπέρτο, αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν και εύκολη δουλειά για τον Καρντόσο να σκοράρει εξ επαφής, σε ένα χρονικό σημείο που οι αγχωμένοι και πολύ εκνευρισμένοι γηπεδούχοι πίεζαν χωρίς να απειλούν.
Το γκολ αυτό έκανε σύμμαχο του Ολυμπιακού τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η καταιγιστική βροχή είχε μετατρέψει σε βούρκο τον αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε περισσότερο πισίνα πόλο παρά γήπεδο ποδοσφαίρου. Η μπάλα κολλούσε συνεχώς και χαλούσε τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Δεν μπορούσαν να μπουν στην ελληνική περιοχή ούτε με την μπάλα ψηλά ούτε και χαμηλά, όπως είναι το παιχνίδι που τους αρέσει. Μοιραία εκνευρίστηκαν, άρχισαν να βουτούν με κάθε ευκαιρία για να εκμαιεύσουν πέναλτι και άρχισαν αδικαιολόγητα να ασχολούνται με τον Γερμανό διαιτητή Μαγιένκο, παρά με το παιχνίδι. Μέχρι το γκολ του Καρντόσο στο 84΄, τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Μήτρογλου στο 58΄, όταν κόλλησε η μπάλα στο άδειο τέρμα και δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά για το 2-0.
Ο «τελικός» πλέον για τον Ολυμπιακό θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα πάλι στην Μπενφίκα. Με νίκη περνάει και με ισοπαλία διατηρεί το πλεονέκτημα. Η πρώτη θέση του ομίλου είναι σχεδόν εξασφαλισμένη από την Παρί Σεν Ζερμέν. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που πέτυχε τέσσερα γκολ, οι Γάλλοι πέρασαν σαν σίφουνας με 5-0 από τις Βρυξέλλες, έκαναν το απόλυτο 3Χ3 και άφησαν ουσιαστικά νοκ άουτ την Αντερλεχτ ακόμα και για την τρίτη θέση που δίνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτουρ, Αλμέιδα, Σιγκουέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ (82΄ Αμορίμ), Γκαϊτάν (82΄ Ροντρίγκο), Λίμα, Τζον (46΄ Καβαλέιρο), Καρντόσο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ντομίνγκεζ (88΄ Μεντζανί), Φουστέρ (69΄ Γιαταμπαρέ), Βάις (56΄ Εντινγκά), Μήτρογλου.
Τι έγινε στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ
1ος όμιλος
==========
Λεβερκούζεν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0
Μάντσεστερ Γ. - Σοσιεδάδ 1-0
2ος όμιλος
==========
Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 2-1
Γαλατασαράι - Κοπεγχάγη 3-1
3ος όμιλος
==========
Αντερλεχτ - Παρί Σ.Ζ. 0-5
Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1
4ος όμιλος
==========
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Μπάγερν - Βικτόρια Πλζεν 5-0
5ος όμιλος
==========
Στεάουα Βουκ. - Βασιλεία 1-1
Σάλκε - Τσέλσι 0-3
6ος όμιλος
==========
Αρσεναλ - Ντόρτμουντ 1-2
Μαρσέιγ - Νάπολι 1-2
7ος όμιλος
==========
Πόρτο - Ζενίτ Αγ.Πετρ. 0-1
Αούστρια Βιένης - Ατλ.Μαδρίτης 0-3
8ος όμιλος
==========
Σέλτικ - Αγιαξ 2-1
Μίλαν - Μπαρτσελόνα 1-1

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου