Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οκτώ βουλευτές αμφισβητούν τον Βενιζέλο - Να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ΝΔ

Photo #34

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 2013

Κριτική στην προγραμματική συμφωνία - Οχι σε προγαμιαίο συμβόλαιο με τη ΝΔ, ζήτησαν οι αντάρτες βουλευτές - Η ΝΔ καρπώνεται κέρδη, το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώνεται, είπαν - Κρεμαστινός: Δεν υπάρχουμε ως κόμμα - Η απάντηση Βενιζέλου

Τη στρατηγική του προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου αμφισβήτησαν ανοιχτά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Οι κ. κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφού εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το πώς εξελίσσεται η συνεργασία με τη ΝΔ στο πλαίσιο της κυβέρνησης, ζητώντας, παράλληλα, να ξεκαθαριστεί ότι η προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανοίγει νέους δρόμους για κοινή συνεργασία ή ακόμη και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ ποια μέτρα μπορεί να ψηφίσει ενώ ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τη στρατηγική στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Βέλη βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά το πρωθυπουργού και υπουργών
Επίσης, οι Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Σηφουνάκης και Θεοδώρα Τζάκρη έβαλαν προσωπικά κατά στελεχών της ΝΔ. Ο κ. Μωραΐτης σχολίασε την διακήρυξη Σαμαρά περί σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα τονίζοντας ότι «έχουμε ζήσει τον αντιμνημονιακό Σαμαρά Νο1, τώρα μας λένε ότι θα ζήσουμε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο 2. Κανείς μας όμως δεν θέλει να δει το έργο».
Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σηφουνάκης επέκρινε υπουργούς της ΝΔ λέγοντας πως εκβιάζουν βουλευτές με ρυθμίσεις και αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα που ότι δηλαδή δεν υπάρχει ενημέρωση των βουλευτών για τροπολογίες και ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται. Μάλιστα, με τη θέση αυτή του κ. Σηφουνάκη συντάχθηκαν αρκετοί βουλευτές που εκτόξευσαν βέλη συγκεκριμένα κατά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.
Επίσης, ιδιαίτερα επικριτικοί για την τακτική του ΠΑΣΟΚ και ως προς τις σχέσεις που αναπτύσσει με τη ΝΔ ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός με την πρώτη να εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα της ΝΔ και τον δεύτερο να τονίζει κάποια στιγμή «δεν υπάρχουμε ως κόμμα».

Διαπληκτισμός Κωνσταντινόπουλου – Σκανδαλίδη
Εν τω μεταξύ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το λόγο έλαβε ο εκπρόσπωπος τύπου του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αφού υπεραμύνθηκε της προγραμματικής συμφωνίας λέγοντας ότι περιλαμβάνει κατά 80% θέσεις του ΠΑΣΟΚ, διαπληκτίστικε με τον κ. Σκανδαλίδη ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα κατά της Σώτης Τριανταφύλλου, εκ των 58 του περίφημου κειμένου για την κεντροαριστερά.
«Μας πείραξε η Σώτη και όχι που βάλαμε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτιά μας;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την κριτική που ασκήθηκε νωρίτερα κατά της σημερινής κυβέρνησης λέγοντας: «Να συμφωνήσουμε τι λέμε: ή ο Σαμαράς ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, στην οποία πολλοί εκ των σημερινών διαφωνούντων ήταν υπουργοί, ή έχει αλλάξει πολιτική. Και τα δύο δεν γίνονται».
Ρόλο υπερασπιστιστή ανέλαβε και ο Χρήστος Γκόγκας ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εγώ νιώθω ότι σώζω την πατρίδα μου και δεν νιώθω δεξιός, με αυτά που κάνουμε».

Ο Βενιζέλος προσπάθησε να καθησυχάσει τους βουλευτές
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα πνεύματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η προγραμματική συμφωνία είναι μια «δική μας πρόταση στη βάση της», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία μετατόπιση του κ. Σαμαρά, από όσα έλεγε το 2010 στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του.
«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι, σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο. Το «δεν υπάρχουν μέτρα», θέλει και αντοχή πολιτική, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάληκρίση. Μπορείς όμως να βρεις αυτά που σου λείπουν, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις επεμβάσεις περαιτέρω στον κοινωνικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δεσμεύεται να ψηφίσει νομοσχέδια, εάν δεν έχει συμφωνήσει. « Γι αυτό, πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου