Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αυστηρά μέτρα στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για το ΟΧΙ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με την πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθοομαίου στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια άρχισαν το Σάββατο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Στη δοξολογία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Μικρά Κωνσταντινούπολη, νέα Ιερουσαλήμ, πρώτη φτωχομάνα και προσφυγομάνα» χαρακτήρισε από την πλευρά του τη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον πανηγυρικό του λόγο, παρουσία του Προέδρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι οι σημερινές συντεταγμένες δεν εμφανίζονται τόσο ευοίωνες, όμως «οι ορθόδοξοι πιστοί διατηρούμε ακατάβλητο το φρόνημά μας με τη βοήθεια του Χριστού.»
Διαβεβαίωσε δε, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εξακολουθεί να προστατεύει από την επτάλοφο με αίσθημα πλήρους ευθύνης τα όπου γης τέκνα του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στη διάρκεια του γεύματος που παραθέτει ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, στη 1.30 το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών.
Στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Την Κυριακή στις 11 το πρωί ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: "Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε". Αύριο στις 11, επίσης, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.
Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ηδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και την παρέλαση της Δευτέρας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 αστυνομικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου