Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Washington Post: «Η NSA είχε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών της Google και της Yahoo!»

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2013
Οι εταιρείες φάνηκαν ενοχλημένες και δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι δεν ήταν ενήμερες γι' αυτήν την δραστηριότητα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo! και της Google με το Διαδίκτυο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, είχε αποκτήσει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Επικαλούμενη έγγραφα που της παρέδωσε ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, η Washington Post αποκάλυψε ότι εκατομμύρια αρχεία υπεκλάπησαν και εστάλησαν από τα δίκτυα της Yahoo! και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.
Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ήταν γνωστό με την ονομασία MUSCULAR, είναι διακριτό από το πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία PRISM, η αποκάλυψη του οποίου νωρίτερα φέτος είχε προκαλέσει οργή όσον αφορά τις δραστηριότητες της NSA.
Το MUSCULAR, το οποίο λειτουργούσε η NSA μαζί με την βρετανική αντίστοιχή της, την GCHQ, επιτρέπει στις δύο υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν δεδομένα από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι δύο μεγάλες εταιρείες του ίντερνετ, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Post, τα οποία εξασφάλισε από τον Σνόουντεν.
Οι εταιρείες δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ενοχλήθηκαν από τους ισχυρισμούς αυτούς και ότι δεν ήταν ενήμερες γι' αυτήν την δραστηριότητα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου