Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Διαπραγμάτευση θρίλερ, στα άκρα Αθήνα - τρόικα

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2013
Έτοιμος για μια επίπονη και υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην οποία, ουσιαστικά, παρέπεμψε η κ. Αγκελα Μέρκελ, μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους, είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, που φαίνεται αποφασισμένος να εμμείνει μέχρι τέλους στη γραμμή «όχι νέα μέτρα», ως απάντηση στη σκλήρυνση της στάσης των εκπροσώπων των δανειστών.
Photo#48

Ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος θεωρούν στην παρούσα φάση «κλειδί» το ύψος του πιθανού δημοσιονομικού κενού για το 2014, από το οποίο και θα συναρτηθεί το ενδεχόμενο παρεμβάσεων, κυρίως στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το υπολογίζει στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Βενιζέλος εκτιμούν ότι η συζήτηση με την τρόικα μπορεί να διεξαχθεί σε σαφώς χαμηλότερη βάση. Γεγονός που –παράλληλα με τις διαρροές για παρεμβάσεις στα «ευγενή» ταμεία ή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις– προς στιγμήν δημιούργησε κάποια σύννεφα μεταξύ Μαξίμου και υπ. Οικονομικών. Μια άλλη πρόταση, του Γενικού Λογιστηρίου, είναι να επιμείνει η Αθήνα στις εκτιμήσεις της ότι δεν απαιτείται κανένα νέο μέτρο και να δεσμευθεί ότι θα καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό τον Απρίλιο, με διορθωτικές παρεμβάσεις, εάν αποδειχθεί το αντίθετο.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου