Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2013

  • Kέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.
  • Tην έναρξη επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή οφειλών ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).
  • Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας η ελεγχόμενη στάθμευση. Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.
  • Αλιευτικό σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 120 μετανάστες, εντοπίστηκε να πλέει 110 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή χωρικά ύδατα. Το αλιευτικό αρνήθηκε συνδρομή από το ελληνικό Λιμενικό και πλέει με κατεύθυνση την Ιταλία.
  • Eντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λεμεσό ο νεαρός άνδρας που αναζητείτο βάσει της ομοιότητάς του με σκίτσο της βρετανικής αστυνομίας για το πώς υποθέτει ότι θα είναι σήμερα ο μικρός Μπεν Νίνταμ, που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια στην Κω. Ο νεαρός ανέφερε ότι είναι ηλικίας 22 χρόνων, ότι κατάγεται από τη Ρουμανία και βρίσκεται στην Κύπρο από το Φεβρουάριο, όπου διαμένει με θείους του.

Κόσμος

  • Ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τα βρετανικά ΜΜΕ πως πρέπει να επιδείξουν «κοινωνική υπευθυνότητα» στη δημοσίευση στοιχείων για τα προγράμματα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «δράση» -διαταγές δηλαδή για απαγόρευση δημοσιεύσεων. Η προειδοποίηση στρέφεται σαφώς εναντίον του Guardian, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα που προέρχονται από τον Σνόουντεν, και αφορούν τόσο την αμερικανική NSA όσο και την «ομόλογή» της στη Βρετανία, GCHQ.
  • Nέα τροπή έχει λάβει η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει δύο υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό, χωρίς να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία.
  • Τα εξωτερικά στοιχεία (και όχι το περιεχόμενο) δεκάδων εκατομμυρίων κλήσεων στην Ισπανία κατέγραφε η αμερικανική NSA, σύμφωνα με δημοσιογράφο που επικαλείται γνώση των εγγράφων του Έντουαρντ Σνόουντεν. Ενδεικτικά, μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο «φακελώθηκαν» 60 εκατομμύρια κλήσεις. Ο αμερικανός πρέσβης στη Μαδρίτη, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υποσχέθηκε να διώξει τις αμφιβολίες που έχουν ανακύψει για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων.. Οι αναφορές έρχονται σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τη δραστηριότητα της NSA στην Ευρώπη που έχουν προκαλέσει οργή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW) ανακοίνωσαν ότι λόγοι ασφαλείας τους εμπόδισαν από το να επισκεφθούν δύο εγκαταστάσεις όπου παράγονται και φυλάσσονται χημικά όπλα. Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός δηλώνει ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σε 21 από τις 23 εγκαταστάσεις.
  • Η Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 130 χιλιομέτρων/ώρα. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, ενώ άλλες δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε Άμστερνταμ και Βρετάνη. Περισσότερα από 580.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βρετανία. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στις μεταφορές.

Οικονομία

  • Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την Tρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο στοχεύει εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων, όσο και το δημοσιονομικό κενό του 2014 κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης. «Φρένο» από τον Γ.Βρούτση στα σενάρια περί παρεμβάσεων στο καθεστώς πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  • Πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφυγές κατά του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (Ν.4137/2013), λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4014/2011 για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων νέας γενιάς.
  • Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Η πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (3 Νοεμβρίου) είναι η μία από τις επτά Κυριακές του έτους κατά τις οποίες τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά και σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Αθλητισμός

  • Με κλείσιμο της νότιας πτέρυγας του γηπέδου της τιμωρήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, για συνθήματα κατά της περιοχής της Νάπολι από τους οπαδούς της στη διάρκεια του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τη Τζένοα, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή της Serie A.
  • Στο πένθος βυθίστηκε η Βιγιαρεάλ, το σύνολο του ισπανικού ποδόσφαιρο και όχι μόνο, στο άκουσμα της είδησης ότι 10χρονος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών του συλλόγου δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα! Πρόκειται για μια από τις πιο φρικτές τραγωδίες που συγκλονίζουν το ποδόσφαιρο, με τον μικρό ποδοσφαιριστή των ακαδημιών του συλλόγου να δέχεται θανάσιμες μαχαιριές από τον πατέρα του με τα αίτια να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
  • Με την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα συνέχισε την πορεία του ο Παναιτωλικός, που επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο Αγρίνιο με 4-0 κόντρα στην Καλλονή, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μπόγιοβιτς (15', 61'), Καμαρά (33'), και Τζούνιορ (37'), ενώ οι νησιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ποντάνι με δεύτερη κίτρινη στο 55΄. Ο Παναιτωλικός με την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση, μεγάλωσε το πρόβλημα στην ομάδα του Μαντζουράκη που γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου