Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, 2013

Εορτάστικε χθες στη Βοστώνη ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, 1940. Συγκεκριμένα ο εορτασμός έγινε στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού κέντρου όπου συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα αρκετοί των οποίων είναι δάσκαλοι και δασκάλες Ελληνικών απογευματινών σχολείων..

Ο εορτασμός άρχισε λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα με την Προσευχή την οποία έκαναν οι τέσσερις παρευρισκόμενοι ιερείς: π. Βασίλειος Μπέμπης, ο οποίος αντιπροσώπευε τον Μητροπολίτη κ.κ. Μεθόδιο, Αρχιμανδρίτης Κλεόπας Στρογγύλης, π. Στέργιος Γεροστέργιος και π. Νικόλαος Πελεκούδας υπεύθυνος των Ελληνικών Σχολείων της Μητροπόλεως Βοστώνης. Ακολούθησε η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου υπό την διεύθυνση του Δρ. Γραμμένου Καράνου βοηθού καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής του Ελληνικού Κολεγίου του Τιμίου Σταυρού και της Θεολογικής Σχολής. Η χορωδία είπε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της Αμερικής. Στη συνέχεια έψαλλε το Απολυτίκιο της Αγίας Σκέπης και ακολούθησε Τω Τη Υπερμάχω. Τέλος τραγούδησε το τραγούδι “Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”.
Στη συνέχεια διαβάστηκε χαιρετισμός/μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Κυριάκου Γεροντόπουλου.
Μετά ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννης Ράμμος ο οποίος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση. Αναφέρθηκε στο ρόλο της Ομοσπονδίας στην Ομογένεια και ένωσε τον Αγώνα του 1940 με τον σημερινό Αγώνα του Ελληνισμού.
Ακολούθησε η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βοστώνη αξιότιμη κ. Ιφιγένεια Καναρά με τον πανηγυρικό της Ημέρας. Η Γενική Πρόξενος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, 1940 για όλο τον Ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδος. Υπενθύμισε ότι ο Ελληνισμός ενωμένος είναι δυνατός και μπορεί να κάνει θαύματα. Αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή νεολαία που πρέπει να πει το δικό της ΟΧΙ στις προκλήσεις της καθημερινότητας.
Στη συνέχεια ο μικρός μαθητής Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Ελληνική Κοινότητα “Των Ταξιαρχών” Watertown, MA απήγγειλε το ποίημα “28η Οκτωβρίου, 1940”.
Ακολούθησαν ποντιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου “Παναγία Σουμελά” υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Μαυρίδου και του Μιχάλη Καλεϊτζίδη.
Μετά στην εξέδρα ανέβηκε ο μαθητής του απογευματινού Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου της συνοικίας της Βοστώνης Roslindale ο οποίος απήγγειλε το ποίημά “ “Στην Παναγία Προστάτιδα των μαχητών του 1940”.
Η Οσεάνα Μπρουμ και ο Αλέξιος Κοντοθανάσης από το ιδιωτικό Σχολείο “Greek for Kids” απήγγειλαν το επίγραμμα του Άγγελου Σικελιανού “Η Αντίσταση”.
Το χορευτικό της Μητροπόλεως Βοστώνης υπό την διεύθυνση του Δρ. Ιωάννη Πάππα χόρεψε στη συνέχεια νησιώτικους χορούς.
Ο Δημήτριος Ραφτέλης και η Μυρτώ Εμμανουηλίδου μαθητές από το Ελληνικό Σχολείο της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Newton απήγγειλαν το ποίημα “28η Οκτωβρίου, 1940”. Ενώ στη συνέχεια δύο αδελφάκια ο Χρήστος και η Αθανασία Στεφανόπουλου μαθητές από την κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα του Newport Rhode Island έκλεψαν την παράσταση με το ποίημα “Λαμπροστολίσου Σήμερα”.
Το χορευτικό “Υιοί και Θυγατέρες του μεγάλου Αλεξάνδρου” με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδόπουλο χόρεψε στη συνέχεια τέσσερις Ηπειρώτικους χορούς.
Το πρόγραμμα τελείωσε με χαιρετισμό από τον πατέρα Βασίλειο Μπέμπη ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου εκ μέρους του Μητροπολίτη κ.κ. Μεθόδιου και με προσευχή από τον πατέρα Νικόλαο Πελεκούδα ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας της Αγίας Τριάδος του Lowell.

Υπεύθυνος της ημέρας ήταν ο Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείτο από τις: Δρ. Μαίρη Δεληχάτσιου, Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, την Κυριακούλα Πατσαούρα βοηθό Γραμματέα της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη Νεολαίας και η Δέσποινα Δημητροπούλου πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Την “λεζάντα” που ήταν στο πρόγραμμα (μία προσωποποίηση της Ελλάδας που φέρνει ΕΙΡΗΝΗ) την επεξεργάστηκε ο καθηγητής και εικονογράφος κ. Γεώργιος Κορδής.

Μετά το πέρας του προγράμματος ακολούθησε δεξίωση για όλους προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.


Μεταξύ των άλλων στη γιορτή είδαμε και τους: Χάρη Κατή με την σύζυγό του Βικτωρία, την Πρόεδρο του διδασκαλικού Συλλόγου Θεοδώρα Χρονοπούλου με τον σύζυγό της Ναπολέων, τον Παναγιώτη Κακριδά από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Η φωνή της Ελλάδος”, τους πρώην Προέδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Τσούμπανο, Δημήτρη Παπασλή, Δέσποινα Δημητροπούλου, Βασίλη Καυκά, Ελισάβετ Παπασλή δικηγόρο με τον σύζυγό της Γεώργιο Λαμπρόπουλο, Ελένη Βιδάλη και Θέμη Καρατζά. Ακόμα: τον αντιπρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Ηλία Βασιλόπουλο με την σύζυγό του Χριστίνα, την Νίκη Καλαβάντη, την Τίνα Πάππα, την ιατρό-ερευνήτρια Μαρία Κουλμαντά, τον Αρη Δελιγιανίδη, τον Παναγιώτη Δελιγιαννίδη, την κ. Κεχρή διευθύντρια του Ελληνικού Γηροκομείου Βοστώνης. Τον Δρ. Δημήτρη Φωτόπουλο με την σύζυγό του, την βουλευτή Ευσταθία Μπούρα από το New Hamphire. Τον Μενέλαο Σωτήρη, Πρόεδρο του Βορειο-Ηπειρωτικού Συλλόγου “Βόρειος Ήπειρος” , την Πρόεδρο του Ηπειρωτικού Συλλόγου Σοφία Παπαδογιαννάκη με τον σύζυγό της Κώστα, τον Νίκο Πότσαρη, την Γεωργία Μαυρίδη, τα μέλοι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας: Μιλτιάδη Αθανασόπουλο Β' Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Λαμπρόποπουλο Ταμία, Ελευθερία Παπασλή, Δημήτη Ματθαίο με την σύζυγό του Δέσποινα, Γεώργιο Παπαδόπουλο με την σύζυγό του Ρούλα, τον Θανάση Βουλγαρόπουλο, την Βούλα Πολυχρονοπούλου...

Φωτογραφίες:
1η  Το πρόγραμμα του εορτασμού
2η   Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κων. Ιωάννης Ράμμος στο βήμα, δεξιά διακρίνεται ο συντονιστής του προγράμματος Α' Αντιπρόεδρος Βασίλειος Καυκάς
3η  Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη
4η  Ένα κομμάτι από τους παρευρισκομένους
5η  Η Έλλη και Ειρήνη Παντεκίδης από το Σχολείο του Lexington, MA
6η  & 7η το χορευτικό της Μητροπόλεως

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου