Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2013

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.
  • Μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με όσα δήλωσε για παρακολουθήσεις Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα εκ μέρους της ΕΥΠ, κατέθεσε δικηγόρος, ζητώντας την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Η μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.
  • Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις των αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Το σχετικό πολυσέλιδο πόρισμα παραδόθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
  • Σε επαφή με την Ελλάδα και άλλες συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ βρίσκεται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες από την Ουάσινγκτον. Στο μεταξύ, έκταση έλαβαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα, κατά τη δεκαετία του 1990.
  • Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, απολύθηκε από το «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Μπογιόπουλος. Πρόσφατα, είχε καταργηθεί από την εφημερίδα η στήλη «Ημεροδρόμος» του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Κόσμος

  • «Δεν παρακολουθούμε αδιακρίτως» δήλωσε ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, εν μέσω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις παρακολουθήσεις ηγετών χωρών-συμμάχων των ΗΠΑ. Ο ίδιος τόνισε ότι συχνά οι ξένοι σύμμαχοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν ενέργειες κατασκοπείας κατά αμερικανών ηγετών και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της NSA αρνείται ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν στην έκταση που ισχυρίζονται μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τις παρακολουθήσεις ξένων ηγετών ενδέχεται να απαγορεύσει ο Ομπάμα.
  • Τέσσερις Γάλλοι που είχαν απαχθεί από παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική πριν από τρία χρόνια αφέθηκαν την Τρίτη ελεύθεροι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Μιλώντας από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ολάντ είπε ότι οι τέσσερις Γάλλοι θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στη Γαλλία και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Νίγηρα επειδή πέτυχε την απελευθέρωσή τους.
  • Άνοιξε η υποθαλάσσια σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Πρόκειται για το πρώτο τούνελ του κόσμου που συνδέει δύο ηπείρους και είναι σχεδιασμένο να αντέχει τους σεισμούς. Δείτε φωτογραφίες
  • Η μολδαβή χορεύτρια που βρισκόταν στη γέφυρα του Costa Concordia όταν αυτό έπεσε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, ήταν ερωμένη του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο, όπως παραδέχθηκε η ίδια στη διάρκεια της δίκης του.
  • Φρίκη έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η άγρια δολοφονία πρώην ποδοσφαιριστή, τον οποίο αποκεφάλισαν και έστειλαν το κεφάλι του μέσα σε σακίδιο στη σύζυγό του. Το θύμα, ένας 35χρονος άνδρας απήχθη το βράδυ της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν έξω από το μαγαζί του. Οι δράστες τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το έγκλημα ενδέχεται να διαπράχθηκε από εμπόρους ναρκωτικών.

Οικονομία

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης του 4,30% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την πορτογαλική Millennium BCP. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το τίμημα που θα καταβληθεί τελικώς στην BCP θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών και των warrants που απέκτησε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς έναντι 400 εκατ. ευρώ.
  • Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι, βάσει του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως εκείνοι για γεωργικά μηχανήματα, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.
  • Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών για το τέλος παραμονής και πλόων των σκαφών αναψυχής που έχει ενταχθεί σε ξεχωριστό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τη Συμφωνία αποκάλυψε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου