Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Oι Τούρκοι αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών στη Γερμανία

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2013

Photo #18

Η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των αλλοδαπών την τελευταία 20ετία καταγράφεται στη Γερμανία - Ο αριθμός των Ελλήνων  αυξήθηκε κατά 5,1% και των Ισπανών κατά 9,1%-

Ο αριθμός των αλλοδαπών που ζουν στη Γερμανία αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο κατά 4,1%-η μεγαλύτερη αύξηση από το 1993- εξαιτίας της εισροής πολιτών από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, την Πολωνία και την Ουγγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η συνολική μετανάστευση στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων αντί θανάτων τον περασμένο χρόνο συνέβαλε στην αύξηση.
Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των Τούρκων που είναι εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι Γερμανίας μειώθηκε κατά 2% τον περασμένο χρόνο. Ενώ οι Τούρκοι εξακολουθούν να αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών στη Γερμανία -είναι σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από τους Ιταλούς και τους Πολωνούς, που έρχονται δεύτεροι- πολλοί έχουν επιστρέψει στην Τουρκία ή έχουν λάβει την γερμανική υπηκοότητα τα τελευταία λίγα χρόνια.
Αντίθετα, κάτοικοι των πρώην κομμουνιστικών χωρών της ανατολικής Ευρώπης -της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας- συνεχίζουν να εγκαθίστανται στη Γερμανία μαζικά. Ο αριθμός των Πολωνών μόνο αυξήθηκε πέρυσι κατά 13,6%.
Άλλες μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται σε πολίτες χωρών που επλήγησαν από την κρίση στην ευρωζώνη: ο αριθμός των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 5,1% και των Ισπανών κατά 9,1%.
Η Γερμανία διευκολύνει τις συνθήκες διαβίωσης για ορισμένους ξένους, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, καθώς ανησυχεί για την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζόμενων και την μελλοντική επίδραση του γηράσκοντος πληθυσμού στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο μέλλον.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου