Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2013

  • Photo #30

  • Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2013
  • Φόρους για όλων των ειδών τα ακίνητα φέρνει το 2014 με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου που αντικαθιστά το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον ΦΑΠ. Τα φορολογικά βάρη θα φτάσουν τα 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ για πρώτη φορά επιβαρύνονται και τα αγροτεμάχια. Δείτε ενδεικτικά παραδείγματα της νέας επιβάρυνσης σε σχέση με την προηγούμενη.
  • Ένας πολιτικός αρχηγός και τέσσερις πρώην βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων που διενεργεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών. Οι πέντε ελέγχονται για ποσά άνω των 30.000 ευρώ που υπερβαίνουν τα εισοδήματά τους και δεν τα έχουν δικαιολογήσει επακριβώς.
  • Συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος την προγραμματική συμφωνία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επισήμανε πως πρόκειται για «το πολιτικό πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης».
  • Ένας πολιτικός αρχηγός και τέσσερις πρώην βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων που διενεργεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, οι συγκεκριμένοι «ελέγχονται για ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν».
  • Συνολικά 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων από τους 1.968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης οπότε έληξε η προθεσμία. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των ιδρυμάτων τους.

Κόσμος

  • Μια έφηβη μπέιμπι σίτερ συνελήφθη στο Τέξας όταν το πεντάχρονο αγόρι που είχε αναλάβει να προσέχει αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το όπλο της και σκοτώθηκε. Η 19χρονη Μελίσα Αν Ρίνγκχαρτ είχε αποκοιμηθεί αφήνοντας το όπλο της εκτεθειμένο στο τραπεζάκι του σαλονιού, όπου το βρήκε ο μικρός και προφανώς άρχισε να παίζει μ' αυτό.
  • Την προσωπική διαβεβαίωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις έλαβε η Άνγκελα Μέρκελ σε επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο από τον οποίο ζήτησε σαφείς και πλήρεις διευκρινίσεις σχετικά με τις πληροφορίες που ήλθαν εν γνώση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου από την NSA.
  • Η Ρωσία μετέτρεψε σε «χουλιγκανισμό» τις κατηγορίες για «πειρατεία» που είχαν απαγγελθεί κατά 30 μελών Greenpeace για τη διαμαρτυρία τους κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Η κατηγορία του χουλιγκανισμού τιμωρείται με ελαφρύτερες ποινές συγκριτικά με την πειρατεία που επισύρει ποινές έως και 15ετούς κάθειρξης.
  • Η Εισαγγελία της Νάπολης εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση πιθανής εξαγοράς γερουσιαστή με στόχο την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι το 2006. Η νέα δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόκειται να αρχίσει στη Νάπολη στις 11 Φεβρουαρίου 2014.
  • Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά απαιτεί από τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, να δώσει εντολή να αρχίσει το ταχύτερο η διενέργεια ελέγχων στους καταυλισμούς Ρομά στην χώρα «για να εξακριβωθεί να υπάρχουν περιπτώσεις όμοιες με εκείνες που προέκυψαν πρόσφατα στην Ελλάδα».

Οικονομία

  • Φόρους για όλων των ειδών τα ακίνητα φέρνει το 2014 με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου που αντικαθιστά το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον ΦΑΠ. Τα φορολογικά βάρη θα φτάσουν τα 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ για πρώτη φορά επιβαρύνονται και τα αγροτεμάχια. Δείτε ενδεικτικά παραδείγματα της νέας επιβάρυνσης σε σχέση με την προηγούμενη.
  • Η δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν ότι ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε επιτήρηση έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχουν λάβει «ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το EFSF, δεν είναι μόνο για την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  • Μόλις τα μισά νοικοκυριά χρησιμοποίησαν πετρέλαιο θέρμανσης το 2012, σε σχέση με το 2011, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της έρευνας της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς που έρχεται την Τετάρτη στη δημοσιότητα και αποδεικνύει ότι η θέρμανση έχει καταστεί πλέον μία δυσεπίλυτη εξίσωση για όλους τους Έλληνες, με δύσκολους παράγοντες όπως το πετρέλαιο θέρμανσης ή η αιθαλομίχλη.

Αθλητισμός

  • Ικανοποιημένος δήλωσε ο Μίτσελ μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπενφίκα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής είπε ότι η ομάδα άξιζε να κερδίσει καθώς και ότι «σήμερα δείξαμε χαρακτήρα και αντιμετωπίσαμε στα ίσα την Μπενφίκα και το ίδιο θα κάνουμε στο Καραϊσκάκη».
  • Με ένα σόου από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σημείωσε καρέ (!), η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 5-0 της Άντερλεχτ στο Βέλγιο και έφτασε το 3Χ3 στον όμιλο του Ολυμπιακού. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με δύο τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο με 2-1 την Γιουβέντους, πεντάρα και από την Μπάγερν Μονάχου επί της Βικτόρια Πλζεν, ενώ στα τέσσερα σταμάτησε η Λεβερκούζεν επί της Σαχτάρ. Δύσκολα η Μ.Γιουνάιτεντ με 1-0 την Σοσιεδάδ, εύκολα η Γαλατάσαραϊ 3-1 την Κοπεγχάγη και νίκη με ανατροπή της Σίτι στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ.
  • Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπενφίκα στην Λισσαβόνα σεαγώνα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League πουδιεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» οΝτομίγνκες (29') ενώ για την Μπενφίκα ισοφάρισε ο Καρντόσο στο 83'έπειτα από κακή έξοδο του Ρομπέρτο σε εκτέλεση κόρνερ. Στις 5 Νοεμβρίου οΟλυμπιακός υποδέχεται την Μπενφίκα στο «Γ.Καραϊσκάκης» σε ένα ματς πουθα κρίνει πολλά για την πρόκριση στους «16».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου