Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2013

  • Δέκα υπουργεία διαβίβασαν στη Βουλή έγγραφα για την πορεία της αξιολόγησης των δομών στις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και στους φορείς της ευθύνης τους, μετά από σειρά ερωτήσεων του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπουργείων, η αξιολόγηση και τα νέα οργανογράμματα οδηγούν σε μειώσεις δομών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 50%.
  • Σε ανοιχτή διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχωρά από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ, του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
  • Τη διαβεβαίωση ότι λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος στον «Ευαγγελισμό», ο οποίος είχε εμφανίσει βλάβη την περασμένη Παρασκευή, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι ο δεύτερος, παλαιότερος αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου θα αντικατασταθεί σύντομα με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
  • Την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων που ανοίγονται στη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών, υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη σημερινή συνάντησή τους, επικεφαλής αντιπροσωπειών, στην έδρα του Πολιτιστικού Μεγάρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.
  • Στο «διαμορφωμένο πλαίσιο» του «όχι νέα μέτρα» επέμειναν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά στο φόρο ακινήτων, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανοιχτή σε βελτιώσεις, αρκεί να είναι σε λογικό πλαίσιο και να διατηρείται η διευρυμένη φορολογική βάση. Η σύσκεψη των δυο αρχηγών θα συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Κόσμος

  • Και ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολουθείτο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Panorama. Όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση του περιοδικού, η NSA φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Kονκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του αργεντινού ποντίφικα. Ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολουθείτο ήδη από το 2005, όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες. «Δεν ανησυχούμε» λέει το Βατικανό.
  • Η αμερικανική NSA και η αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ υποκλέπτουν δεδομένα απευθείας από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν η Google και η Yahoo για να διασυνδέουν τα κέντρα δεδομένων τους σε όλο τον κόσμο, αποκάλυψε την Τετάρτη η Washington Post. Το νέο σχέδιο υποκλοπής έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα Prism
  • Κάθε χρόνο, 7,3 εκατ. παιδιά γίνονται μητέρες στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Τα 20.000 κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών που φέρνουν καθημερινά στον κόσμο παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες, αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερους κινδύνους υγείας απ' ό,τι οι ενήλικες μητέρες. Παράλληλα, οι χώρες στις οποίες ζουν βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με οικονομικές απώλειες.
  • Έτοιμες να βοηθήσουν το Ιράκ στην καταπολέμηση «με αποτελεσματικό τρόπο» του δικτύου της Αλ Κάιντα δηλώνουν οι ΗΠΑ. Ο ιρακινός πρόεδρος Νούρι αλ Μαλίκι βρίσκεται στις ΗΠΑ μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.
  • Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes. Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Οικονομία

  • Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα, κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους περίπου 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν στη συνάντηση, το βράδυ της Τετάρτης, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις μέχρι την Κυριακή το βράδυ, προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή.
  • Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης. Όπως τόνισε «στο πρόγραμμα θα ενταχθούν τελικά 17.000 επιχειρηματικά σχέδια, 7.500 περίπου που πέρασαν στην πρώτη κατηγορία και άλλα 9.500 τα οποία ξεπέρασαν τη βάση».
  • Ειδικό γραφείο, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διαμετακόμιση φορτίων από και προς τη Βουλγαρία, θα λειτουργήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, κίνηση που στην ουσία επιβλήθηκε από την θεαματική αύξηση της διακίνησης φορτίων, όπως ανακοίνωσε στη Σόφια, ο επικεφαλής του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και το 2014 η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ΟΛΘ θα παραμείνει αμετάβλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου