Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τους ισχυρούς δεσμούς του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους Αβραμόπουλος και Μάλκι

Παρασκευή, 31 Μαϊου, 2013

Ο έλληνας υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης θεσμών στην Παλαιστίνη». Στη φωτογραφία με τον παλαιστίνιο υπουργό Ρ. Μάλκι. 

Τους ισχυρούς δεσμούς του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους Αβραμόπουλος και Μάλκι Το δικαίωμα του Ισραήλ για ασφάλεια και το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ίδρυση κράτους, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ρ. Μάλκι, στην Παλαιστίνη.
Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δυο λαών, οι οποίοι, όπως είπε, παραμένουν αδιασάλευτοι, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας αξιόπιστος φίλος του παλαιστινιακού λαού, λόγω και έργω.
Συνεχίζοντας, ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι «η εκπλήρωση της δίκαιης και θεμιτής επιδίωξης του παλαιστινιακού λαού να δημιουργήσει μια πατρίδα εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ηθική υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας, που οφείλει να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία».
Αναφερόμενος στη θέση της χώρας μας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως την πρωτοβουλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρυ, για οικοδόμηση εμπιστοσύνης και παροχή νέας ώθησης στην ειρηνευτική διαδικασία, και είναι αυτονόητο, όπως σημείωσε, ότι είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της, και να διευκολύνει την ειρηνευτική διαδικασία με οποιοδήποτε τρόπο.
«Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταστεί εφικτή η λύση των δύο κρατών. Είναι η μόνη λύση που ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα αμφότερων των λαών: Το δικαίωμα του Ισραήλ για ασφάλεια και το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ίδρυση κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι, από πρακτικής απόψεως, πρέπει να υπάρξει άμεσο «πάγωμα» κάθε εποικιστικής δραστηριότητας που αποτελεί ορατή απειλή στη λύση των δύο κρατών και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του προέδρου Αμπάς για εθνική συμφιλίωση και οικοδόμηση θεσμών.
Καταλήγοντας, ο έλληνας υπουργός ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης θεσμών στην Παλαιστίνη και υπογράμμισε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2014, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την προώθηση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Παλαιστινιακή Αρχή».
Από την πλευρά του, ο Δρ. Μάλκι αφού καλωσόρισε τον Έλληνα υπουργό, αναφέρθηκε στις ιστορικά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών και επανέλαβε τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της αναβάθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος μη-μέλος των Ηνωμένων Εθνών στις 29 Νοεμβρίου 2012.
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Αβραμόπουλο, ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για μια ειλικρινή και φιλική συνομιλία κατά την οποία τόνισαν την αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο μέλλον.
Όπως είπε, εξετάστηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση στην Παλαιστίνη, το θέμα της εποικιστικής δραστηριότητας και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επηρεάζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Μάλιστα, ο κ. Μάλκι υπογράμμισε ότι «υποστηρίζουμε πλήρως την πρωτοβουλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρρυ, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχει και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα». 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου