Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σημαντικές αλλαγές σε Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 Μαϊου, 2013

Ο πρόεδρος της Καταστατικής Επιτροπής, Πέτρος Γαλάτουλας, που εργάστηκε σκληρά με τους συνεργάτες του για τις αλλαγές.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι συνεχείς αναβολές των Γενικών Συνελεύσεων, ελλείψει απαρτίας, που καθυστερούσαν και εμπόδιζαν το έργο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, περιορίζονται, ή και εξαλείφονται στο εξής. Οι εκλογές, επίσης, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, θα είναι πιο αντιπροσωπευτικές, αφού θα γίνονται απ’ ευθείας από τους αντιπροσώπους των φορέων-μελών και όχι μέσω συνδυασμών, που θυμίζουν πολιτικά κόμματα. Η εκπροσώπηση, εξάλλου, των φορέων-μελών στην Ομοσπονδία, θα είναι πιο διευρυμένη, ενώ με διάφορες άλλες προβλέψεις, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των συλλόγων εκείνων που χαρακτηρίζονται «σφραγίδες».
Οι προβλέψεις αυτές και πολλές άλλες εγκρίθηκαν ομόφωνα κατά την ψήφιση του νέου Καταστατικού της Ομοσπονδίας σε επαναληπτική Καταστατική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στο Σταθάκειο. Παρόντες ήταν 115 αντιπρόσωποι. Τις αλλαγές μελέτησε και προετοίμασε, αφού προηγουμένως, ζητήθηκαν υποδείξεις των συλλόγων, η Καταστατική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος δέχτηκε και τα συγχαρητήρια όλων.
«Είναι ιστορική η απόφαση που πάρθηκε», δήλωσε με ικανοποίηση στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης. «Το νέο Καταστατικό είναι πολύ πρακτικό, θα εξαλείψει πολλά εμπόδια και θα δώσει ώθηση στην αποστολή της Ομοσπονδίας. Θεωρώ πολύ αποφασιστικές τις αλλαγές για την απαρτία και την κατάργηση των συνδυασμών. Εάν αποφύγουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις έχουμε να πετύχουμε πολλά. Εμείς στην Ομοσπονδία είμαστε για να ακούσουμε ιδέες, να τις εφαρμόσουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την Ομογένεια. Η τελευταία αυτή συνέλευση, μας ενεθάρρυνε πολύ. Πιστεύω, ότι εάν το νέο Καταστατικό γίνει σεβαστό από όλους, θα πάμε μπροστά».
Ο κ. Τσεκερίδης ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, κ. Γαλάτουλα. Για τον τελευταίο, τόνισε, ότι «χειρίστηκε με πολύ δεξιοτεχνία τις αλλαγές και έκανε μια καταπληκτική δουλειά, για την οποία τον ευχαριστούμε όλοι».
Από την πλευρά του, ο κ. Γαλάτουλας δήλωσε ότι πραγματικά, η ημέρα της αλλαγής του Καταστατικού είναι ιστορική για την Ομοσπονδία. «Η παρουσία τόσων αντιπροσώπων και η ομοφωνία, ήταν πρωτοφανής. Μετά από εννέα χρόνια προσπαθειών ν’ αλλάξει και να γίνει πιο λειτουργικό το Καταστατικό, ο σκοπός μας ευοδώθηκε», υπογράμμισε. «Οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Ηλία Τσεκερίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής, το Συμβούλιο και όλους τους αντιπροσώπους. Ολοι τους ήλθαν με αίσθημα ευθύνης στη Γενική Συνέλευση και ψήφισαν ένα Καταστατικό, που μπορεί να μην είναι τέλειο 100%, αλλά θα είναι ευκολότερο να αλλάξει, εάν κατά την εφαρμογή του αποδειχτεί ότι υπάρχει και άλλη τέτοια ανάγκη. Τώρα, οι ευθύνες όλων μας είναι μεγαλύτερες, για το καλό της Ομογένειας και όχι μόνο».
Κατά τη Γενική Συνέλευση, ο κ. Τσεκερίδης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων πολλών αντιπροσώπων, πράγμα που δεν το περίμενε και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο στόχος που υπήρχε από χρόνια για τις αλλαγές, γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώντας δε τον πρόεδρο της Καταστατικής Επιτροπής κ. Γαλάτουλα, τον χαρακτήρισε δεξί του χέρι.
Μιλώντας ο κ. Γαλάτουλας, τόνισε ότι η Ομοσπονδία, που έχει μείνει πίσω, γυρίζει νέα σελίδα και θα βρει τον δρόμο της για να διεκδικήσει εκείνα που ανήκουν στην Ομογένεια και γενικότερα στον Ελληνισμό. Είπε, επίσης, ότι για τυχόν αλλαγές στο Καταστατικό, ειδοποιήθηκαν μήνες πριν οι φορείς-μέλη με αποτέλεσμα να ληφθούν 105 επιστολές-απαντήσεις με προτάσεις. «Πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε εκείνα που μας χωρίζουν», είπε. Τόνισε, ακόμα, ότι μεγάλο θέμα που πρέπει να απασχολεί την Ομογένεια, είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, στο πλευρό της οποίας οφείλουν να σταθούν όλοι οι ομογενείς.
Σύμφωνα με το εγκριθέν νέο Καταστατικό, μέλη της Ομοσπονδίας μπορούν να είναι και ενορίες με ημερήσια ή απογευματινά ελληνικά σχολεία που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Φορείς που έχουν 25-150 μέλη θα έχουν στο εξής δύο τακτικούς αντιπροσώπους και ισάριθμους αναπληρωματικούς, από 151-250 μέλη, τρεις αντιπροσώπους και άνω των 251 μελών, τέσσερις αντιπροσώπους. Οι κοινότητες θα εκπροσωπούνται με δύο τακτικούς και δύο αναπληρωματικούς αντιπροσώπους, όπως και κάθε μη εθνικοτοπικούς, μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Στα αξιώματα της Ομοσπονδίας, προστίθεται και γ’ ειδικός γραμματέας (για το ηλεκτρονικό αρχείο), καθώς και δ’ αντιπρόεδρος.
Σημαντική πρόβλεψη του νέου Καταστατικού, είναι ότι καταργεί τους συνδυασμούς κατά τις εκλογές. Τα 21 μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας με τη χρήση ενός ψηφοδελτίου στο οποίο οι ψηφοφόροι σημειώνουν σταυρό προτίμησης μέχρι 21 το ανώτερο. Τα αξιώματα στο Δ.Σ. εκλέγονται κατά πλειοψηφία και με μυστική ψηφοφορία από το Συμβούλιο. Νόμιμη απαρτία θεωρείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών και σε επαναληπτική συνέλευση, το σύνολο των παρόντων μελών. Στο εξής θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι πρώην πρόεδροι.
Η Ομοσπονδία θα έχει Γενική Συνέλευση στις 30 Μαϊου, προβλέπεται δε ότι κατ’ αυτήν θα υπάρξουν αλλαγές στις επιτροπές.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου