Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εφυγε η λέξη «Ελληνική» από κοινότητα της Μασαχουσέτης

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2013

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Από την μεγάλη κόκκινη πινακίδα έχει φύγει η φράση «Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία» κι έχει μπει «Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία», ενώ οι σημαίες δείχνουν τον ναό σαν ΟΗΕ.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εξαφάνισαν τη λέξη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία από μία τεράστια πινακίδα που έχουν στήσει στον περίβολο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πόλη Γουέμπστερ της Μασαχουσέτης, η οποία είναι ορατή από τους διερχόμενους με τα οχήματα ή πεζή.
Συγκεκριμένα, στην τεράστια πινακίδα χρώματος κόκκινου με άσπρα γράμματα και επί της οποίας υπάρχει η εικόνα του Χριστού ως «Καλού Ποιμένος» έχοντας στους ώμους του ένα αρνί, αναγράφονται τα εξής: «Λείπει κάτι από τη ζωή σου; Ελα να βρεις έναν Πνευματικό Οίκο εδώ. Ελάτε να συμμετάσχετε στη Λατρεία και στη Συναδέλφωση. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Αγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.
www.schwebster.org».
Από την πινακίδα απουσιάζει παντελώς η λέξη «Ελληνική» Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει αντικατασταθεί με την φράση «Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία». Οπως παρατήρησε ο «Εθνικός Κήρυξ» ,την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, που σταμάτησε στην κοινότητα ευρισκόμενος καθ’ οδόν για επίσκεψη στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος, στη μικρή παλιά πινακίδα, η οποία δεν είναι ευδιάκριτη λόγω θάμνων, υπάρχει η λέξη «Ελληνική», πλην όμως η έμφαση δίνεται στην πανταχόθεν μεγάλη ορατή πινακίδα, όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία.
Εν τω μεταξύ εξακολουθούν να υπάρχουν οι σημαίες πολλών κρατών σε υψηλούς ιστούς, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ» από τις 28 Νοεμβρίου του 2011, έχοντας μετατρέψει την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε μικρογραφία των Ηνωμένων Εθνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό δημοσίευμα του «Ε.Κ.» αναγραφόταν ανάμεσα στα άλλα πως «ο προϊστάμενος της κοινότητας π. Λουκάς Βερώνης επιδιδόμενος σ’ ένα ‘διεθνιστικής πρωτοτυπίας’ φαινόμενο, με τίτλο ‘Διεθνείς Σημαίες για ένα Παγκόσμιο Ευαγγέλιο’, έχει στήσει πανύψηλα κοντάρια στον αύλειο χώρο του ναού, πάνω στα οποία, εκτός από την ελληνική και αμερικανική σημαία, έχει αναρτήσει επίσης την αλβανική, τη ρουμανική και τη ρωσική, ενώ ετοιμαζόταν να αναρτήσει και τη σημαία των Σκοπίων, πλην όμως το πληροφορήθηκαν στελέχη της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν κι αποφεύχθηκε η ανάρτησή της την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, στην κοινότητα, με την ελεύθερη πρόσκληση του π. Βερώνη συγκεντρώθηκε ομάδα Σκοπιανών, η οποία επιδίδεται στη γνωστή προπαγάνδα τους, σύμφωνα με στελέχη της Παμμακεδονικής».
Την καταγγελία έκανε πρώτος ο Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, πρώην ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Γουέμπστερ υπάγεται στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ τον ιερέα Βερώνη διόρισε σ’ αυτήν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από εφτά χρόνια. Η μετατροπή της κοινότητας σε «χώρο προπαγάνδας» εναντίον του Ελληνισμού με το πρόσχημα της «πανορθοδοξίας» και της «παγκοσμιότητας» του Ευαγγελίου, έγινε και γίνεται εν γνώσει του κ. Μεθοδίου, ο οποίος όμως παρίστανε στους αξιωματούχους της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα στον κ. Βουλγαρόπουλο ότι δήθεν δεν γνώριζε τίποτε και ότι θα μιλούσε στον ιερέα Βερώνη να κατεβάσει τις σημαίες, πλην όμως μέχρι σήμερα, όπως δείχνει και η φωτογραφία, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ, η Παμμακεδονική ενημέρωσε επίσημα από τον Νοέμβριο του 2011 και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος υποσχέθηκε να επιληφθεί του θέματος, πλην όμως και αυτός δεν έκανε τίποτε για τις σημαίες, οπότε σήμερα το πράγμα προχώρησε και εξαφανίστηκε και η λέξη «Ελληνική» από την πινακίδα.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι υπάρχει μία γενικευμένη τάση από ιερείς να βγάζουν από τις κοινότητες οτιδήποτε αναφέρεται στην ελληνικότητα. Τονίζεται ότι δύο μέρες προτού επισκεφθεί τον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν ο ιερέας Αναστάσιος Γούναρης είχε αποκαθηλώσει τη σημαία της Ελλάδος και στη θέση της είχε ανεβάσει τη σημαία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πλην όμως μόλις διάβασε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στον «Εθνικό Κήρυκα», το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, ανησύχησε σφόδρα και έδωσε εντολή να ανεβεί και πάλι η σημαία της Ελλάδος.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου