Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2013
Θερίζει ο καρκίνος στην Ελλάδα. Η διάγνωση της “επάρατης” αρρώστιας έφτασε 37,000 άτομα το χρόνο! Λίγο το αλουμίνιο, λίγο τα λιπάσματα, λίγο το καυσαέριο και ποιο πολύ το κάπνισμα και να τα αποτελέσματα. Εάν προσθέσουμε και τα εντομοκτόνα και τις βόμβες στην Σερβία (πρώην Γιουγκοσλαβία) αλλά και οι βόμβες στα πεδία βολής (βλέπε Παλαιωχώρι Ηλείας) και τότε θα καταλάβουμε γιατί. Συνήθως πάμε στο γιατρό για να θεραπευτούμε και όχι για να προλάβουμε καταστάσεις. Βρέθηκα σε ένα Ελληνικό καφενείο τις προάλλες και όταν βγήκα έξω τα ρούχα μου, τα χέρια μου, το πρόσωπό μου και τα μαλλιά μου μύριζαν καπνό. Τους είπα “ρε παιδιά απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστό χώρο” για να αρπάξω την απάντηση “άμα δεν σου αρέσει να πας έξω”. Τώρα τι του λες... Να καλέσω το υγειονομικό να το κλείσει; Στη Μασαχουσέτη σκοπεύουν να βάλουν πρόστιμο και σε αυτούς που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο όπου υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Στο Λόουελ η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά. Θα πάει λέει το Προξενείο κοντά στην Ομογένεια αρχής γενομένης από την Παροικία του Lowell. Μπράβο της. Οι προηγούμενοι δύο Γενικοί Πρόξενοι “ήταν μόνο για τα πανηγύρια”. Κατά τη γνώμη μας ο Ορφανίδης, ήταν λίγος, το ίδιο και ο Φωτόπουλος που ενδιαφέρθηκαν μόνο για το resume τους με αποτέλεσμα να μην τους σέβεται η ομογένεια. Μάλιστα γνωρίζουμε περιπτώσεις που δεν τους καλούσαν ούτε για εθιμοτυπικά σε εκδηλώσεις. Να δούμε λοιπόν την κ. Καναρά, καλή αρχή.

Εκλογές στην τοπική Ομοσπονδία της Βοστώνης και μόνο ο Γιάννης Ράμμος έθεσε υποψηφιότητα και αυτός για την θέση του Προέδρου. Για τις άλλες θέσεις κανένας!!! Είναι η Ομοσπονδία στα τελευταία της; Αυτό ακούμε από διάφορους. Εάν είναι έτσι αυτό σημαίνει και το τέλος των Συλλόγων για να μην πω της Ελληνικής Ομογένειας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Γεγονός είναι ότι η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων στηρίζεται σε εθελοντές όπως και τα Σωματεία/Σύλλογοι που την αποτελούν. Αρκετοί δεν έχουν τις γνώσεις, την πείρα και το know how με αποτέλεσμα μερικοί “επαγγελματίες” να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και το φιλότιμο του Έλληνα. Η αφομοίωση, ο οχαδερφισμός, η άγνοια και κάθε είδους “παραγκωνισμός” του Ελληνισμού θα έχει άσχημα επακόλουθα για το μέλλον του Ελληνισμού. Ας λένε μερικοί ότι δεν χρειάζονται οι Σύλλογοι/Σωματεία. Ας αναλάβουμε όλοι τις υποχρεώσεις μας και με το όσο μπορούμε, λίγο ή πολύ να βοηθήσουμε τα Σωματεία και την Ομοσπονδία. Όταν σβήνει είναι δύσκολο να ξανά ανάψει. Και η Ομοσπονδία της Βοστώνης και κάθε Ελληνική Ομοσπονδία, Σωματείο/Σύλλογος και οργάνωση πρέπει να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει να προσφέρει έργο. Για τον Ελληνισμό, για τον Πολιτισμό μας.

Βέβαια είναι και μερικοί που “ασχημονούν” όπως έγινε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας όπου πρώην Πρόεδρος δεν σταματούσε με τίποτα. Ούτε τον προεδρεύων δεν άκουγε λες κι αυτός τα ξέρει όλα ή είναι αλάνθαστος. Λίγους μήνες πριν ο ίδιος “λάκισε” από Επιτροπή της Ομοσπονδίας στην οποία είχε ζητήσει να μπει ο ίδιος με αποτέλεσμα να αφήσει άλλους να εργάζονται. Από λόγια... πολλά αλλά από έργο;

Μας πληροφόρησαν από αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης (ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ) ότι αυτές τις ημέρες θα “κτυπήσουν καμπάνες” για "Κοινότητα" της Νέας Αγγλίας. Κρίμα, γιατί το έργο και ο ιδρώτας δεκάδων ετών πηγαίνει χαμένος από μερικούς περιστασιακούς και “λίγους”.  Ίσως να επέμβει και η αμερικάνικη δικαιοσύνη. Περιμένετε και... θα μάθετε.

Βρεθήκαμε τις προάλλες σε “Ελληνικό Πανηγύρι” Ελληνικής ενορίας/κοινότητας της περιοχής της Νέας Υόρκης (δικαιοδοσίας) και είδαμε ότι ηλικιωμένοι εργάζονταν πίσω από τα τραπέζια που είχαν τα φαγητά. Μιλάμε για 70-80 ετών άνδρες και γυναίκες που ¨ψήνονταν” κυριολεκτικά για να επιτύχει το “Ελληνικό Πανηγύρι” όπου είναι ο τρόπος για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να λειτουργήσει η ενορία/κοινότητα. Ο Θεός να τους έχει καλά τους ανθρώπους αλλά που πάμε; Όταν θα φύγουν αυτοί οι ηλικιωμένοι τι θα γίνει; Αυτό είναι το ερώτημά μας. Τι έγιναν τα παιδιά, τα εγγόνια; Μήπως πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε σοβαρά το μέλλον του Ελληνισμού; Πέραν από το σουβλάκι, το μπακλαβά και τη σπανακόπιτα;   

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου