Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μέρκελ: Θα εμπλακούμε στις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Κίνας

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2013
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας στο Βερολίνο
Την πρόθεσή της να μεσολαβήσει για την επίλυση της διαμάχης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας -σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί παράνομων επιδοτήσεων από την κινεζική κυβέρνηση- εξέφρασε την Κυριακή η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στο Βερολίνο, η Μέρκελ κάλεσε την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνουν ότι μπορούν για να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό και να μην καταφύγουν σε μια εμπορική διαμάχη.
«Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην υπάρξουν μόνιμοι δασμοί εισαγωγής και θα προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε την κατάσταση το ταχύτερο δυνατό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κίνας προειδοποίησε την Ε.Ε. να να μην αναλάβει δράση που θα μπορούσε να βλάψει την κινεζική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι τέτοια μέτρα θα οδηγούσαν σε χαμένες θέσεις εργασίας τόσο στην Κίνα όσο και στην Ε.Ε.
Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα του πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μία «φιλική λύση».
Σημειώνεται ότι πριν από τη συνέντευξη, η Κίνα υπέγραψε 17 διμερείς συμφωνίες με τη γερμανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου